• Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~adsf [79.184.115.*]
    Witam!
    Na początek jedno zastrzeżenie: poniżej prezentuję w skrótowy sposób własną opinię na temat posiadania akcji Dębicy. Nie roszczę sobie jednak pretensji do nieomylności, każdy musi sam przemyśleć wszystkie za i przeciw przed podjęciem jakichkolwiek decyzji. Tutaj chciałbym jedynie wnieść swój punkt widzenia do dyskusji.

Do rzeczy:
    Sprzedałem ostatnio swój pakiet akcji Dębicy z ok. 11% stratą. Dlaczego? Niedługo dywidenda, wiele osób na nią czeka. Mimo to kurs spada.... a po odcięciu dywidendy spadnie zapewne jeszcze z 10%, do ok 45-46 (obecny kurs minus dywidenda minus prognozowane 10%). Skąd to wiem? Oczywiście pewności mieć nie można, ale tak to niestety często bywa- lubię spółki płacące dywidendy, ale na własnej skórze przekonałem się, że jeśli nie ma WYRAŹNYCH pozytywnych sygnałów, po wypłacie dywidendy kurs spada i to często ostro (proszę spojrzeć co działo się chociażby na Pułąwach gdy ostatnio płąciły 8zł czy Mostostalu Płock). Oczywiście TU SĄ DOBRE WIEŚCI- wyniki kolejnych raportów. Problem z tym, że sytuacja a Goodyearem miesza wszystko dokumentnie. I powtórzę- jeśli przed dywidendą już kurs spada, to jak ma się zachować po odcięciu dywidendy? Spadek kursu zje zysk z dywidendy....
    Jest jeszcze jeden problem- od dywidendy od razu pobierany jest podatek i już go nie odzyskamy. Sprzedając swoje akcje ze stratą, zmniejszyłem zysk od którego zapłącę podatek za rok 2011. A tą samą ilość akcji Dębicy odkupię za te, powiedzmy, 45-46 zł i koniec końców lepiej na tym wyjdę. Chyba, że do około połowy sierpnia kiedy to chciałbym wrócić do Dębicy znajdę ciekawszą spółkę.

Hmm, to taki mój głos w dyskusji, chętnie wysłucham głosów przeciwnych, nie wątpię, że się znajdą

Pozdrawiam!
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~xtb [31.63.186.*]
    podzielam zdanie....wydaje się że po 28 bedzie zjazd i to ostry...chyba juz nikomu nie zalezy na wysokiej wycenie Debicy a PZU dalo ciała
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~tom [188.95.28.*]
    pisalem miesiac temu ze po odcieciu dywidendy bedzie ponizej 50

spokojnie jeszcze spadnie
  • To manipulacja: Zachęcacie do dalszej sprzedaży? Autor: ~Marek [194.29.166.*]
    Wasze opinie pachną manipulacją lub naiwnością. Sprzedaż po to, by stracić ale potem odkupić w jeszcze niższym dołku, to strategia niezwykle zawodna. Mało komu udaje sie odkupić w niższym dołku, bo nikt jego nie zna, a cena po odbiciu skacze zazwyczaj ostro w górę już w bardzo krótkim czasie.
  • Re: To manipulacja: Zachęcacie do dalszej sprzedaży? Autor: ~bbauto [85.193.234.*]
    Forum ma niewielki wpływ na kurs, chociaż trzeba się zastanowić jaki sens mają negatywne wypowiedzi forumowiczów którzy posiadają akcje DBC. Część to zapewne frustraci, część liczy na tańsze zakupy i uśrednianie. Sam mam średnią niższą niż obecny kurs ale nie spodziewałem się spadku do tego poziomu. Większość pisze że spadnie i takie zachowanie nie wywoła pozytywnego klimatu dla naszych akcji. Akcje są TANIE, w skali wyników spółki i branży bardzo tanie. Więcej optymizmu, piszmy pozytywnie. Mamy świetną spółkę i ktoś próbuje nas "legalnie" wykiwać. Akcje DBC są warte minimum 100 zł, a chcą nam zapłacić połowę tej ceny. Ja zacząłem od dziś dobierać papier. Pozdrawiam akcjonariuszy i proponuję kupować.
  • Re: To manipulacja: Zachęcacie do dalszej sprzedaży? Autor: ~adsf [79.184.121.*]
    Witam,
    Dziękuję za krytyczną opinię, poklepywanie się po plecach nie ma sensu. Niemniej, nie zgadzam się z krytyką. Już wyjaśniam dlaczego:
    - moja poprzednia wypowiedz nie jest manipulacją, chyba, że za taką uważamy każdą negatywną wypowiedz na temat tej spółki. Ale jeśli konsensus nie ma się wypracowywać w czasie ścierania się poglądów to kiedy? Wspomniane poklepywanie się po plecach nie ma sensu. Zresztą, pisałem wyraźnie- każdy winien sam ocenić wszystkie za i przeciw, a ja wniosłem jedynie swój głos do dyskusji.
    - jeżeli chodzi o naiwność obajawiającą się sprzedażą ze stratą w celu redukcji zobowiązań podatkowych. Cóż.... kalkulator w dłoń i proszę policzyć. Lepszy jest argument o łapaniu dołków. To faktycznie jest mało proawdopodobne złapanie takowego... ale wcale nie jest konieczne. Wystarczy, że kupię taniej niż kurs obecny, to nawet jeśli przez pewien czas kurs będzie jeszcze spadał, wyjdę na swoje. I wcale nie muszę łapać owego dołka. Chyba, że jutro kurs odbije na 100 zł, a ja nie doczekam poziomu na któym chcę wejść. Cóż, może się tak zdarzyć, to już moje ryzyko- aczkolwiek oceniam je jako niskie, stąd postępuję tak, jak to opisałem. Czas pokaże.

Pozdrawiam!
  • Re: To manipulacja: Autor: ~Marek [194.29.166.*]
    Jeśli nie należysz do naganiaczy sprzedaży, to nieswiadomie działasz na ich korzyść. To chyba już bardzo dobry moment na tanie odkupienie akcji, wkrótce może być za późno. Temu co zbija kurs zalezy na zniechęcaniu do kupna, bez dużego obrotu i strat manipuluje kursem, ale to już chyba ostatnie wysiłki, skoro tak ostro się mąci w naszych głowach na tym forum.
  • Re: To manipulacja: Autor: ~adsf [79.184.120.*]
    Znowu sie nie zgadzam.... myślę, że na forum powinniśmy przedstawiać swoje punkty widzenia, oczywiście naleznie argumentując. Osób "naganiających" czy to na spadki czy na wzrosty jest dużo na każdej spółce, nie tylko Dębicy i szczerze wątpie czy ktokolwiek ich słucha*. Natomiast rzeczowego wywodu? Czemu nie. Dlatego proszę krytykować istotę tego co mam do powiedzenia, sam będę wdzięczny za wyłapanie błędów w moim rozumowaniu (jeśli są takowe), a nie sugerować, że świadomie bądź nie staram się manipulować kursem.

* może osoby zupełnie początkujące dadzą się zwieść... tylko ile ich jest i jaki mają wpływ na rynek?
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~Plikot [178.42.233.*]
    Wszyscy sprzedali akcje Debicy i nagle takie milczenie. Czy rozgoryczenie obecna wycena - to przekret w mojej ocenie zobaczcie na Bogdanke o ktorej pisalem kilka postow wczesniej.
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~Piotr [178.73.51.*]
    Ja nie sprzedalem
    i zamierzam jeszcze dokupic.
    z kursem ewidentny przekret, ale Pliocie im spadki szybsze tym szybszy ich koniec.
    Wg mnie rozstrzygniecie bedzie wlasnie tearz
    \pozdrawiam
    Piotr

• Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~Piotr [178.73.51.*]
    Drobnica ma okolo 600 tys to naprawde niewiele.
    Fundusze oprocz sprzedawczyka nie sprzedaja.
    Natomiast zaczynaja juz kupowac.
  • Re: 31.08.2011 - wyniki za 1 półrocze 2011r. Autor: ~ad [91.150.181.*]
    Ha -ha ha...............sprzedali DOBRE !
    Narastająco DĘBICA po 4-kwartałach będzie mieć ponad 100 mln zysku netto co przy zerowym - 0 !......zadłużeniu
    i zyskach netto według projekcji GRANT Thornton Frąckowiak sp.z.o.o z siedzibą w Poznaniu.( rewident do spraw szczególnych )
    Na lata 2011-2016
    HVA - opony typu hp i uhp
    HVA - 2011R...........PRZYCHODY +887MLN - Zysk netto.... +115 mln.
    HVA - 2012R...........PRZYCHODY +975MLN - Zysk netto.... + 129 mln.

• Re: 31.08.2011 - wyniki za 1 półrocze 2011r. Autor: ~Plikot [83.31.2.*]
    Inwestycja 105 mln USD pochlonie zyski wyliczone przez audytora rekomendowanego przez jankesow GRANT Thornton Frąckowiak sp.z.o.o. !!!!!!!!!! Zysk moze byc ujemny tego sie obawiam. Zobaczymy za miesiac.???????? A do tego bankructwo supermocarstwa USA a nie zapominajmy ze tam jest siedziba matka spolki Debica. Wszystkie te pochodne daja aktualna wycene Debicy.
  • Re: 31.08.2011 - wyniki za 1 półrocze 2011r. Autor: ~Piotr [91.94.54.*]
    Plikot
    Inwestycje to nakłady. Rozliczenie kosztu następuje poprzez amortyzacje. Dlatego 100 mln nie bedzie zaliczone w koszt, oprócz amortyzacji rozłozonej na lata kosztem bedą odsetki bankowe w przypadku finansowania kredytem.
    Jednocześnie przypominam, że w mysl zasady rozliczen z GT debica sprzedaje na zasadzie koszt + marza, tak wiec wyniki nie powinny byc tak złe jak piszesz, tym bardziej, że debica w zasadzie nie ma dlugów. Uwazam ze wyniki za 2 kwartał bedą nie gorsze niż w pierwszym.
    Pozdrawiam
    Piotr
    Sprzedaja slabe rece ciagniete przez sprzedawczyka. Dobrze na tym nie wyjda.
  • Re: 31.08.2011 - wyniki za 1 półrocze 2011r. Autor: ~waldi [83.24.6.*]
    Piotr ale tu oszołomów si ę ujawniło,do jednego z nich piszę dlaczego kupił Rydzyka otym nie chce pisać bo się teraz tego wstydzi,tylko pisze ,że sprzedał Dębicę-odpowiedz dlatego sprzedał,że kupił parę lat temu Rydzyka.
    Ci co mu zafundowali tego Rydzyka parę lat temu dzisiaj ze zdumienia nie mogą się otrząsnąć z radości,że takie rzeczy w XXI można jeszcze kupować a sprzedawać Dębicę
    Tak jak pisałem mafia niema litości dla tego typu ludzi będą doić ich do ostatniej sekundy swego panowania.
    Jeśli dojdą do władzy ponownie to już wiadome będzie dla większości co normalnie myślą ze przykręcą teraz śrubę bardzo mocno i taki oszołom straci dwa razy a wygrają bo ja mam zamiar na nich głosować bo będę miał bardzo duże korzyści finansowe bo w takich przypadkach rzeczą normalną jest zrobienie wyjątku.

Odnośnie BDO PZU miało 7 dni na zgłoszenie do Sądu o uzasadnienie wyroku jak chce się odwołać do II instancji ,Sad ma 30 dni na sporządzenie takiego uzasadnienia wyroku i dostarczenia go pocztą do PZU a PZU od dnia otrzymania z Sądu uzasadnienia wyroku ma również 30 dni jeśli nie zgadza się z wyrokiem i jego uzasadnieniem do apelacji II instancji.Sąd II instancji powinien wydać wyrok w ciągu 3 miesięcy bedzie to koniec listopada lub grudzień. Mam nadzieję ,ze wyrok będzie uchylający i instancji wraz z powołaniem biegłego rewidenta z BDO.
    Sama logika tylko tu mówi ,ze Sąd I instancji jeśli miał obiekcje do biegłego rewidenta z BDO to powinien powołać biegłego rewidenta sądowego jeśli obie strony mają obiekcje do rewidentów przeciwnych a nie odrzucać powództwo PZU i tylko z tego tytułu jest uzasadnienie aby Sąd apelacyjny przychylił się do apelacji PZU.
    spokojnie potencjal spadku juz naprawde jest niewielki

chca zdolowac kurs niech doluja,teraz trzeba dokupywac bo wg mnie jest tanio.

zyski niech rosna po 15% co roku i mamy wspolczynnik c/z za 5 lat 3

• Re: Dlaczego kupiłem Rydzyka.... Autor: ~waldi [83.24.6.*]
    jw. a sprzedałem Dębicę( bardzo ograniczony człowiek)
    Wymieniają się akcjami fundusze ale poszedł pakiet akcji Dębicy 5 tys sztuk po 47,25zł za akcje przegrupowania jakieś sobie robią fikcyjne lub straty bo sami dają zlecenia kupna i sprzedaży
  • Re: Dlaczego kupiłem Rydzyka.... Autor: ~oh oh [84.205.27.*]
    Fajnie że miałczecie kolesie tzn.będzie spadać.Lączę się w bulu a wy już wiecie co to znaczy.
    oh
  • Re: Dlaczego kupiłem Rydzyka.... Autor: ~Piotr [91.94.54.*]
    Napisze do KNF by zbadala transakcje Pioneera
  • Re: Dlaczego kupiłem Rydzyka.... Autor: ~oh oh [84.205.27.*]
    a kogo to??
    oh
  • Re: Dlaczego kupiłem Rydzyka.... Autor: ~Piotr [91.94.54.*]
    Powinienes wiedziec...
    a w nosie z nimi (fundy zawsze oszukiwaly i beda oszukiwac nie inwestuja swoich pieniedzy wiec nie maja do nich szacunku to sa zwykle nieroby.Jakby ich pensje uzaleznione byly od zyskow to wtedy moglibysmy porozmawiac , a tak podstawa 7000 zł
    i maja to w dupie oszusci )

do ilu moze spasc? popatrzmy logicznie ? do 40 do 30 ???

cena bedzie juz naprawde przesadzona w dol.

I juz nie masz racji Oh Oh ,
    cena jest na tyle korzystna ze nie kupowanie teraz to naprawde
    strata okazji. Sam dzis zakupilem i nie zaluje
    Nawet jak nie wzrosnie to mam wiekszy zysk z dywidendy przy obecnym kursie
    niz z lokaty bankowej .

pozdrowka nie pekac;)
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~waldi [83.24.6.*]
    Tak jak pisałem cena Debicy dojdzie do 45 zł i musi tak być i od tego momentu należy się spodziewać mocnego wybicia ale to jeszcze trochę potrwa.
    Wreszcie Tom zaczął pisać normalnie i myśleć ale to zasługa tych co mu kiedyś wpoili do głowy nienawiść do Rydzyka teraz już wie czym się kierować w życiu aby drugi raz w dupę nie dostać. Jestem Tom już o Ciebie spokojny ta nauka nie pójdzie u Ciebie w las bo zostałeś oskubanych z kasy w biały dzień przez tych co zatruli Twoją głowę nienawiścią.
    Ja już pisałem tu kiedy należy siać nienawiść do kogoś jak możesz coś ukraść i zbić wielką fortunę (robi się jedyny wyjątek w życiu)aby odwrócić uwagę od tego większości, w innym przypadku jak ktoś niema nic z tego i sieje nienawiść do kogoś to jest dla mnie debilem i kretynem skończonym
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~oh oh [84.205.27.*]
    nic ztego Tom.widzę to inaczej.Ten śmieć zaczął prawdziwe spadki.
    oh
    mozliwe ze masz racje oh oh , jezeli bedzie tak jak mowisz to zjedzie do 33-38
    a jezeli nie masz racji to dno spadku juz blisko.

ps)tak jak pisze od dluzszego czasu podziekujcie pzu to ich robota

ps2)waldi ja zawsze mowilem ze debica jest to dobra spolka,spadla na dobra cene
    to trzeba kupic i zapomniec ,ja sie nie martwie ani nie boje.Jak spadnie do 30
    to dokupie .A fundy zbijac kurs jeszcze beda dlugo ,nie pozwala urosnac kursowi na 100 %. Oni musza przewalic caly swoj udzial w debicy na inne spolki,bo za duza strate pokazaliby. TO jest ewidentny numer ksiegowy .
    A debili z pzu ktorzy za to odpowiadaja powinno sie pociagnac do odpowiedzialnosci materialnych,

nie upierałbym się co do ceny docelowej-sytuacja jest rozwojowa.
    może być 20 i niżej-przypominam Lotos.Bydło w białych kołnierzykach od długiego czasu pozbywało się akcji zuwagi na małą płynność.
    Zawsze jak bydło jest zapakowane w którąś ze spółek to spadki są drastyczne.
    oh
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~waldi [83.24.6.*]
    Teraz nikt nie chce się przyznać ile kosztuje nasz Rydzyk i unika tego słowa jak ognia a co było 3 lata temu jak pisałem o nim, ze to jest pułapka zastawiona na naszą kasę.
    Gdy by był Pan Ziobro ministrem Sprawiedliwości i prokuratorem generalnym do dzisiaj to byśmy by chodzili w złotych butach i pełne kieszenie kasy wypchane mieli a oni co nasz teraz okradają byli by o 6 rano powalani o podłogę i wyprowadzani w świetle kamer w kajdankach a tak skutek jest odwrotny czemuś biedny boś głupi i odwrotnie.

Żadne fundusze tu nie sprzedają akcje tylko robią zlecenia sprzedaży i kupna akcji sami od siebie bo wiedzą ,ze w tym roku sporu z goodyearem nie wygrają robią straty na akcjach swoich tak aby zachować taką samą ilośc akcji Debicy i zarazem na koniec roku odpisac od podatku straty w taki sposób tez się zarabia jak ktoś jet w tym temacie dobrze zorientowany
    Temat taki musi być jak wyżej nie trzeba się teraz tego wstydzić już jest za późno,mówi jaka jest rzeczywistość obecnie na Dębicy.
    Tom ja wiem ,ze Cię kole te słowo bardzo chciałbyś aby znikło z Twojego życia na zawsze ale pokuta musi być bo bez pokuty społeczeństwo wypacza się i potrzebna jest równowaga a pokuta spełnia tą równowagę bardzo dobrze w społeczeństwie.
    waldi gadasz bzdury,
    tak zachwales pzu przez 3 lata ze oni dadza rade goodyerowi,a ja pisalem
    ze to sa lajzy i napewno nic nie zrobia i wyszlo na moje.

w temacie debicy nalezy miec pretensje do fundow ,bo to one pozwolily na spadki
    i to one doluja kurs.Goodyear nie ma tu nic do rzeczy.

narazie trzrba zachowac spokoj,niech spada dalej i zobaczymy .
    no i oh oh mial racje

spada zobaczymy teraz jak dlugo .

mimo krachu na gieldach uwazam ze potencjal spadku nie jest duzy .

Uwazam ze ci co teraz kupia nie straca .
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~br [194.106.193.*]
    juz nawet nikt nie broni tej spółki przed spadkami, ktoś wystawił wieksze kupno po 20,20 zł
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~Piotr [31.60.179.*]
    Br widze ze odpusciłes.
    Obecnie jest dymana drobnica, to ostatnia faza,
    Sprzedaja slabe rece kupuja mocne i oczywiscie sprzedawczyk.
    Nie zmienia to faktu, ze to co sie dzieje to ewidentne przestępstwo gieldowe bez odzewu KNF (klucha sie szef powinien nazywac) i udziale PZU, ktore drobnice ma gdzies.
    List ktory dostales od Wantoły nie mial tresci, przekaz spadajcie na drzewo to nie wasz biznes.
    Piotr
    Ps. Ci co teraz kupia maja 100 zysku w perspektywie kilku miesiecy.
    Wykres jak i tabela notowan to matrix dla debili-wszystko jest pod kontrola i robione jest celowo by drobnice puscic kantem.
    Pozdrawiam wytrwalych sprzedawczykom zycze rychlej utraty licencji
    tu nie ma przypadku ,

ewidentnie pzu jest glownym winowajca tego zjazdu ,musimy cierpiec i plakac

• Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~waldi [83.24.8.*]
    hahaha nie Tom to wina Tuska a nie PZU zrujnował państwo i dalej rujnuje bo instytucje państwowe są byle jakie tak jak on nie wydolne.
    Słusznie kibole go nazwali matołem i głupkiem bo są bardziej inteligentni od niego.
    wcale nie trzeba cierpieć i płakać,ale trzymać łapki z dala od klawiatury.
    Błędnym założeniem było przekonanie większości o tym że cena nie spadnie poniżej wezwania czyli 59,50.Tutaj i lekko wyżej zapakowała się większość ludzi w akcje.
    Większość z nich już sprzedała ale wchodzą następni oraz odkupują taniej w ramach odegrania się ci co już wcześniej sprzedali+ uśredniają stali akcjonariusze-a to zwykle dobrze się nie kończy.
    Niestety leci wszystko ale kiedy w czasie hossy (nawet tej dzikiej ostatnio)kurs akcji nie rośnie to podczas spadków leci podwójnie.
    Paradoksem jest że gdy kupisz to spada a gdy sprzedaż to idzie w górę prawda??
    Ilu z nas to przeżyło?A zastanowiliście się dlaczego tak się dzieje?Czy jesteśmy aż takimi debilami??Nie to z nas próbują robić debili i nieudaczników Oni-akim są ci tajemniczy Oni??
    To tzw.niewidzialna ręka rynku co nie?? ha ha ha
    Ta sama ręka przy pomocy urządzeń sobie i niektórym z nas znanym zna każdy twój ruch
    Wie co kupiłeś ile i kiedy i wtedy należy leszcza okraść.Leszcz początkowo myśli sobie że to przypadek że drugim razem będzie lepiej i próbuje się odegrać-wszak On nierzadko dobrze wykształcony mądry człowiek potrafi policzyć wykalkulować przeanalizować sytuację
    finansową firmy itd.Niestety sam na sam z gnojem byś wygrał ale on działa z ukrycia ma przewagę ma wszystkie środki by cię pokonać.
    Dlatego przestroga dla młodych-porzućcie giełdę szkoda czasu i nerwów będziecie się pogrążać z każdym rokiem coraz bardziej aż dojdziecie do etapu w jakim znajduje się Waldi.
    Szkoda chłopa ale co do Rydzyka to po części zgadzam się.Pozdrowienia!
    Ps.a na Dębicy też straciłem 65,30-60,90
    hehe
    wszyscy tak samo mysl ,ale inaczej to tlumacza.
    ewidentnie ktos chce wszystkich wydymac,a poniewaz to
    "niewidzialna reka rynku" to szukamy rozwiazan.

jezeli chodzi o usrednianie zgadzam sie,tzw usrednianie powoduje spadki.
    a w tym wszystkim najwieksza role odgrywa pzu .
    to jak oni zaje..... temat z goodyearen to zakrawa na skandal i przede wszystkim
    na prokuratora.Ktos od nich wzial kase na lewo i odpuscili kurs.

poczekamy pocierpimy ,szkoda ze nie mam wiecej kasy bo bym dokupil za ile wlezie.
    Teraz jest najdrapiezniejsza faza, wyrywaja akcje zlewarowanym oraz slabym psychicznie. Jednak coraz wiecej ludzi kupuje, ja tez. To jazda po bandzie, bo w towarzystwie kanciarzy zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie chcial oszukac innych (dylemat wieznia). Zabawa sie skonczy jeszcze w tym miesiacu.
    Cena tu nie gra roli pierwszoplanowej.Wszystko zależy czy drobni będą kupować dalej.
    Jeśli tak to du pa będzie spadać.Stają się paliwem do jazdy.
    Lotos ciągli kupowali dokupywali i spadał i spadał doputy dopóki się wszyscy nie wysypali na 7 zł. z groszami.bo jak się wysypali to po co miał spadać??
    Zadaniem leszcza jest kupić wyżej sprzedać taniej wszystko w temacie.
    oh
    To jest prawda co mowisz. Mechanizm ten tak wlasnie dziala, jednak nie wszyscy leszcze sprzedaja by odkupic, niektorzy trzymaja (np. ja., nie sprzedalem nawet 1 akcji) mam jeszcze kase na dalsze zakupy, ktore robie co jakis czas.
    Obecne ceny sabardzo atrakcyjne. Lotos przy ktorym grzebal UCI (podejrzewam ze ci sami specjalisci robia to z Debica) jest nieporownywalnie wieksza spolka. Teraz wystarczy kilka milionow by popsuc szyki zlodziejom. Nawet prywatni dysponuja taka kasą i nie puszcza takiej okazji jak teraz.
    To finalowa runda bez watpienia.
    Dla ludzi o mocnych nerwach. Mowimy sprawdzam.
    O finale swiadczy wolumen obrotow, oszusci robia ostatnie ksiegowe sztuczki.
    Warto zatem poczekac.
    Analogiczna sytuacje przezylem na spolce Gorazdze. Warto bylo wstrzymac oddech na 2 miesiace.
    Pozdrawiam
    haha choć jeden przyznał sie i miał odwagę powiedzieć ,ze to wszystko co się dzieje na Dębicy to jest przez Rydzyka haha Tom jak słyszy teraz to słowo to wychodzi z siebie.
    Kiedyś przed wojną to samo robił Stalin najpierw produkował kułaków jak ich już stworzył to później przeciwko im nasyłał ciemnych bolszewików i siał nienawiść do nich,brali w tym udział tzw. trolle stworzone przez Stalina którzy szkalowali tych kułaków a ciemnota to kupowała bolszewicka.
    Ten sam tryk zastosował u nas matoł,który teraz rządzi co Stalin kiedyś u siebie i co najważniejsze dużo oszołomów na to się na brało.
    ohoh dla mnie to jest na rękę jak spada Dębica wielcy tego świata sobie poradzą,my amerykanie rządzimy tym światem hahaha
    obrot 50 tys sztuk.
    sprzedaja pzu +drobni ,
    zaczyna byc ciekawie ,jeszcze 3 dni takie wodospadu i bedzie 39 zł.

a pzu zrobi konferencje ze ich goodyear oszukal,a oni nieswiadomie sprzedawali. ;))
    Tom przekroczono rubikon, beda szybko zdecydowane dzialania. na pewno z zaskoczenia....;)
    Jezeli PZU sprzedaje musza dac komunikat. Mysle ze to nie pzu jeno fundy pioneera (tam siedza najwieksze sprzedawczyki)
    Tu żaden fundusz nie sprzedaje akcji tylko ciułacze co mają parę akcji fundusze sami robią sobie zlecenia sprzedaży akcji i kupna tych samych akcji poto aby odpisac sobie podatek kasy mają w brut mogą sobie na taki manewr pozwolic bo jest okazja na rynku ,to samo ja dzisaj robiłem akcje które kupiłem po 62 zł sprzedałem i zaraz sobie odkupiłem będę mógł sobie odpisać od podatku tą stratę.
    Ale jest jeszcze niewidzialna reka ktora sciaga. O tym zlodzieju mowilem wskazujac jego prawdopodobna siedzibe.
    Zgadzam się ale by nie było sensu do wymiany akcji kursu na wysokim poziomie przez funduszy to zdaje egzamin zaznając kurs tylko.

Odnośnie trolli u nas na forum jest ich bardzo dużo ich zadaniem jest szkalowanie i obrzucanie błotem ludzi inteligentnych i bardzo wykształconych jak skrytykują rząd,korzy inaczej myślą jak ich przywódca. to w takich przypadkach są specjalni trolle którzy szybko wchodzą do akcji na forum i tv.
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~Plikot [95.49.231.*]
    Jeszcze w tym miesiacu zobaczymy na taj spolce 32 PLN
    No ja nie kupię puki się nie zamknięcie hahahaha
    oh.
  • Re: Dlaczego sprzedałem Dębicę.... Autor: ~br [194.106.193.*]
    fundusze jak przerzucają to po 100 tysi a nie jakis pierdoly, zobaczcie sobie na poziomie miedzy 33 a 35 jak pzu przerzucilo 1 milion akcji. jezeli sprzedaja to drobni i inne fundusze, pzu nie sprzeda. przynajmniej przez jakiś czas.
[x]
DEBICA -0,24% 82,20 2025-12-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.