• rośniemy w siłe Autor: ~guru [89.230.160.*]
    No i kolejna sprzedaż pronoxu tym razem po zecie to jak by nie było daje jakieś 18 mil PLN nadwyżki przy tym wolumenie i na tym przykładzie widać że sobie nie sprzedają.

CENTROZAP (CZP): Zawiadomienie Spółki Zależnej o zmiana stanu posiadania w Pronox Technology SA (raport nr 57/2011)
    05.07.2011 10:13

Raport bieżący nr 57/2011
    Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W związku z otrzymaniem w dniu 04 lipca 2011 roku informacji od spółki zależnej, Zarząd Centrozap S.A. informuje, że w dniu 30 czerwca 2011 roku Canuela Holdings Limited z siedzibą na Cyprze w ramach pozagiełdowej transakcji sprzedaży zmieniła stan posiadania akcji spółki Pronox Technology SA w upadłości układowej z siedzibą w Katowicach.

Canuela Holdings Limited z siedzibą na Cyprze w wyniku pozagiełdowej transakcji sprzedaży zbyła na rzecz Kancelarii Prawniczej Dr hab. Zygmunt Tobor, Mirosław Mozdżeń Sp.J. z siedzibą w Katowicach łącznie 20.000.000 sztuk akcji Pronox Technology S.A w upadłości układowej stanowiących 10,08% kapitału zakładowego Spółki, i dających 20.000.000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 9,95% głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Akcje o wartości nominalnej 0,10 zł zostały sprzedane po cenie 1,00 zł (słownie: jeden złoty 00/100) za sztukę.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~2323 [83.30.75.*]
    i co dalej
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~guru [89.230.160.*]
    Otwarcie luką startu na 2,40 PLN
    dlaczeo 2 ,40
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~paj - hee-wo [82.143.150.*]
    czyli będziemy bogaci!!!!
    WIEDZIAŁEM TO!!!
    WIEDZIALEM, ŻE TO WSZYSTKO SKOŃCZY SIĘ GIGANTYCZNYM ODPAŁEM A JA ZOSTANE BOGATY!!!!
    A dlaczego nie
    jw
    Jeżeli nie będzie szwindli i ten zysk na sprzedaży akcji pronoxu rzeczywiście jest to na chwilę obecną powinniśmy mieć w kasie około 66-67 mil PLN podzieliłem to na ilość akcji daje to około 0,20 PLN na akcje więc wskaźnik C/Z wynoszący 10-15 nie jest zbyt wygórowany dlatego napisałem 2,40 PLN

OCZYWIŚCIE BYŁO TO TAKIE MAZANIE W BRUDNOPISIE WIĘC PROSZĘ TEGO DOSŁOWNIE NIE BRAĆ!!!!!
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~IRENEUSZ [178.183.233.*]
    WSZYSTKIE TE RUCH SA ROBIONE POD TAKICH INWESTORÓW JAK WY BO PRAWDZIWI ZLEWAJA ZYSKI PAPIERKOWE BO JAK TO SIE MÓWI PAPIER WSZYSTKO PRZYJMIE BU haha

TYLE WAM ZOSTAŁO ZAŁOZYC KOŁO WZAJEMNEJ ADORACJI I WSPIERAC SIE ZE JEST OK ........
    ...........MOTTO GNIOTA TO UBRAC FRAJEÓW GÓRA DÓL A FF DO 98% SIE ZBLIZY BO STALEKSPORT CHYBA ZOSTANIE Z REKA W NOCNIKU POMIJAJC FAKT ZE TO RESZTÓWKA Z MS BU haha
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~0,62 zł [217.41.227.*]
    pranie mózgu
    Jakoś dziwnie aktywny jesteś IRENEUSZU na tym wątku jak na niezainteresowanego
    chciałoby się kupić niżej ale jakoś nikt już nie sypie

WKLEJAM LINK DO ARTYKUŁU JAK POPRZEZ SPÓŁKI CYPRYJSKIE UNIKA SIĘ PODATKÓW ZE SPRZEDAŻY AKCJI, APROPO AKCJI PRONOXU

http://doradcypodatkowi.blog.onet.pl/Optymalizacje-podatkowe-sprzed,2,ID381632898,n
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~Gladiator [77.253.95.*]
    co to zapomysl na tytuł.rosniemy w sile?No to moze zaproponuj prezesowi zeby przekwalifikowal podstawową dzialalnosc na handel akcjami updalych karłow.Po co silic sie na mega biznesy ktore nie przynosza zyskow przekwalifikowac dzialalnosc i wszystko.maly duzy fund high centro fast profit 1000% zysku w miesiąc.troche dystansu to co ty widzisz rynek olewa i robi to nie bez powodu.Tu nie ma zadnej sily żadnej
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~Gladiator [77.253.95.*]
    dzisiaj rano w drodze do pracy sluchalem w radio ciekawej audycji.Rzecz szla o TVn ktory na obsluge dlugow kredytow miesiecznie wydaje tak duża kasę ze wlasciciele zastanawiaja sie nad sprzedaża firmy podobnie jak dzis sprzedano rzeczp.
    Zadluzenie centrozapu na 31.12.2010 wynosi blisko 170 mln przy kapitałach wlasnych 136 mln .Jak bedziesz rozpatrywal kolejne super udane sprzedaze akcji pronoxu i zastanawial sie dlaczego to wciąz spada notujac na operacyjnym straty to przypomnij sobie te liczby.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~as [79.184.67.*]
    Gladiator gdzie jechałeś do tej pracy , do kotłowni? głąbie umiesz czytać raporty ? nie kompromituj się baranie jak nie chcesz kupić akcji to spadaj stąd , palacz specjalista się znalazł od biznesu
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~Gladiator [77.253.81.*]
    jak widze niektorzy zbyt dlugo tu siedza i zbyt wiele stracili.Po 10 latach w tej grze cos tam o raportach wiem ale jesli mnie oswiecisz przydatna wiedzą chetnie sie czegos dowiem ,byle mądego światły inwestorze

http://www.money.pl/gielda/spolki_gpw/centrozap;sa,CZP,finanse.html
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~gracz [91.197.90.*]
    Drogi Kolego,
    przede wszystkim mamy lipiec a ty przytaczasz dane z zeszłego roku czyli manipulujesz, po drugie przyjrzyj się dynamice zmian i wreszcie najważniejsze - jak wpadłeś na to żeby wziąć do porównania kapitał własny a nie aktywa? Kolejna manipulacja?
    Grasz nieczysto.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~guru [87.116.230.*]
    Nie rozumiem gladiator dlaczego piszesz o zadłużeniu na dzień 31.22.2011 jak mamy już raport skonsolidowany na 31.03.2011 z którego wynika że zobowiązania całkowite wynoszą
    128 mil 318 tyś a kapitał własny 171mil 281 tyś to na tle spółek z naszej giełdy nie wygląda wcale najgorzej.
    A przy okazji zwróć uwagę jak z roku na rok powiększa się kapitał własny
    I jeżeli chodzi o to to tytuł który nadałem jak najbardziej pasuje.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~Gladiator [77.254.36.*]
    przy znacznie wyzszym kursie polemizowalem tu z pewnym gosciem ktory kazal mi wyliczyc jaka stope zwrotu uzyska centr z operacji na pronoxie po moich dywagacjach na temat szurajacego na brzuchu Roe.Policzylem ten wynik cos w okolicy 1300% dzis patrze na kurs i nie mam ochoty liczyc o ile spadl od tamtej rozmowy.W biznesie na dluga mete bez uczciwosci nie ma na co liczyc bo taki biznes odbije sie czkawką i ten kurs tez odbije sie czkawką bo jest odzwierciedleniem krzywego biznesu prowadzonego przez krętaczy.te pare akcji ktore tu zainwestowalem zostawie sobie zeby dalej sledzic losy tej spoly i nie zapomniec o nauce.Myslę ze czeka na nas 20 groszy kto wie moze juz niedlugo
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~guru [87.116.230.*]
    Ja też jestem udupiony troszkę wyżej jednakże patrząc choćby na dzisiejszą sytuację pod koniec sesji widać że ktoś zbiera papier i liczy na zwalenie kursu ale to drugie ostatnio mu nie wychodzi bo ludziska nie chcą już oddawać papieru na tych poziomach.
    podobnie ze zjazdem który nas nawiedził ostatnio nie miał moim zdaniem podstaw w sytuacji w spółce, ktoś umiejętnie wykorzystał odroczenie rozprawy, komunikat neutralny a tu spółka jedzie 20 % w duł, rozumiem żeby oddalili wniosek a tu odroczenie, i teraz odroczą z lipca na sierpień i znowu poleci 10 grosiczy w duł nie wydaje mi się chyba że ktoś znowu wykorzysta sytuacje pytanie czy akcjonariat będzie się pozbywał akcji na tych poziomach.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~Gladiator [77.254.36.*]
    To jest gleboki trend spadkowy ktory trwa lata,konsolidacja ktora mnie zwiodla okazala sie pozorna.W tej chwili jedyna nadzieja na odbicie jest ta rozprawa z pozytyw rozstrzygnieciem jesli do niego niedojdzie nic nie zatrzyma przeceny ,sam cienki rynek skutecznie w niej pomoże.Cena 40 gr satysfakcjonuje mnie i wykorzytsam kazdy moment zeby wyjsc z tego cudu naturu.We will see
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~blackboo [178.181.126.*]
    Niedoczekanie twoje papie już nie podskoczy powyżej 35 gr bo mu na to spółdzielnia nie pozwoli ktoś skupuje papier i wy na to nic możecie a cenę o ile się orientuję drobnica nie dyktuje.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~jasica [76.214.46.*]
    Ja to widze 1 zl w tym roku
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~kali [83.10.141.*]
    Jedyną szansą na odbicie nie jest tu żadne odszkodowanie tylko info że ktoś w końcu z poza mafii Króla zaangażował się w te akcje powiedzmy na jakieś 20% lub więcej. Jesli tu odszkodowanie ma być priorytetem do wzrostów to krzyż na drogę...
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~ktoś [83.30.165.*]
    Data sporządzenia: 2011-07-06
    Skrócona nazwa emitenta
    CENTROZAP S.A.
    Temat
    Znacząca umowa energetyczna
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Centrozap SA informuje, że w ramach działalności w zakresie handlu energią elektryczną prowadzonej na Towarowej Giełdzie Energii SA z siedzibą w Warszawie zrealizował w okresie od 29 czerwca 2011 roku do 06 lipca 2011 roku szereg transakcji na łączną wartość obrotów w wysokości 38.394,4 tys. zł netto, z czego największą wartościowo jest transakcja na kwotę 8.944,3 tys. zł netto.
    Zrealizowane kontrakty są konsekwencją aktywności Centrozap SA na rynku TGE, gdzie Emitent funkcjonuje w oparciu o przyznanie statusu członka Towarowej Giełdy Energii SA, o czym informowaliśmy raportem bieżącym nr 110/2010 z dnia 26.10.2010r.
    Warunki opisanych powyżej transakcji nie odbiegają od warunków charakterystycznych dla tego rodzaju transakcji na rynku.
    Umowy zostały uznane za znaczące ze względu na przekroczenie wartości 10% kapitałów własnych Emitenta.

ktoś manipuluje ale co się odwlecze więcej korzyści przyniesie , leszcz już wytarty odpał bedzie z duży.
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~2323 [83.30.190.*]
    rysuje się takie małe podwójne dno
  • Re: rośniemy w siłe Autor: ~Gladiator [87.205.200.*]
    no i Tvn zostanie sprzedane prawie na pewno ze wzgledu na niemoznosc obslugi zaciagnietego dlugu taki jest "los" każdego "pewniaka" zadluzajacego sie ponad miarę.
    A centrozap spada tak jak nakazuje mu rynek .mam wrazenie ze spedzanie zbyt duzej ilosci czasu na tym forum szkodzi rozwojowi umyslowemu.Bede dozowal swoje tu wizyty.Vamos zolnierze centrozapu
  • gość o nicku ktoś pisze:leszcz wytarty.Ciekawe zatem kto ma 95%akcji Autor: ~olek [194.63.132.*]
    czy to nie leszcze czasami??
    Trzeba być skończonym downem by sądzić, mimo oficjalnych inf, że akcje centka przeszły w ręce "nie leszczy".

Zresztą z tego co pamiętam to podobne teksty o "odleszczeniu" pisali nieudacznicy przy cenach 80, 70, 60 ....gr.

Bardzo sensowny post napisał człowiek o nicku "kali". DOKŁADNIE TAK !! MA CZŁOWIEK RACJE. Tu nie pomoże pozytywny wyrok (o ile taki będzie)
[x]
IDEON 3,67% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.