• Barany z orlenu Autor: ~Akcjonariusz [37.248.163.*]
    Zamknęli Restauracje dla akcjonariuszy Energa którzy strajkowali i marzli w niskiej temperaturze przed budynkiem zarządu. Wstyd!
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Finansista [77.54.164.*]
    A po co tam jechałeś strajkować? Nie podoba Ci się, że Energa powróciła do wypłaty dywidendy? że mamy doskonałych manadżerów Pana Fąfarę, Obajtka i Staszaka? czy może wynik netto 333 mln za IVQ i 1.5 mld za 2025 Ci się nie podoba? Co Ci się nie podoba. Napisz.
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Akcjonariusz [37.248.163.*]
    Nie podoba mi się finansista że Ciebie nie było :)
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Firsttimer [83.26.114.*]
    Hahaha
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Firsttimer [83.26.114.*]
    Jest coś takiego, jak sarkazm.....jak widać większość nie zrozumiała....
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Tt [31.0.46.*]
    Żenada, czempion....brak słów .
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Wieloryb [83.24.149.*]
    Śmiało korzystają z technik wcześniej stosowanych przez przeciwników politycznych (strajk pielęgniarek, inwalidów). Zablokowanie łazienek to było zawsze flagowym instrumentem negocjacyjnym. Generalnie upodolić, przeczołgać, wyśmiać, a na koniec napaść się samemu i głośno beknąć. Bo dlaczego nie? Przecież wyrok wykonaliśmy.....
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~ed [46.205.211.*]
    Fąfara zachowuje się teraz jak obrażona panienka. Kiedy były rozmowy i piętnowanie niegodziwości poprzedników, on tylko udawał przyzwoitego, robił dobre miny, obietnice naprawy, przeciągał w nieskończoność analizy i wyceny. Teraz jest zwykłym dziadem i kłamcą, a chce kreować się na światowego managera.
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Dnia 2026-02-19 o godz. 20:40 ~ed napisał(a):
    > Fąfara zachowuje się teraz jak obrażona panienka. Kiedy były rozmowy i piętnowanie niegodziwości poprzedników, on tylko udawał przyzwoitego, robił dobre miny, obietnice naprawy, przeciągał w nieskończoność analizy i wyceny. Teraz jest zwykłym dziadem i kłamcą, a chce kreować się na światowego managera.

Pisałem że nie trawie gościa od początku jak tylko został prezesem dlatego tak mocno atakuje mnie mały darek On nie przyszedł do Orlenu po to aby rozwiazac sprawe mniejszościowych, dobrze zarządzać firmą itd tylko po to aby robić zły piar poprzedniką a dobry obecnej władzy. Jest Prezesem upolitycznionym nie mniej jak poprzedni a nie specjalistą. Kto zna jego życiorys to wie o czym pisze. To się widzi w człowieku od pierwszych chwil jak się kogoś poznaje, a przynajmniej ja taki dar mam - rozpoznawania fałszywców.
    Dlatego tu należą się wielkie podziękowania dla grupy akcjonariuszy którzy jeżdżą na WZA czy konferencję i próbują i zadają trudne pytania..... bo bez nich nawet tego zaproszenia po 18,87 by nie było.
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~darek [83.28.206.*]
    obłudniku i hipokryto wyłeś jaki pokrzywdzony jesteś,więc pytam-ty byłeś na protescie???
    bardzo ważne pytanie do tych co byli na proteście.
    Czy wyszedł ktoś z Orlenu i wyjaśnił,co to za "dziwne śniadanie omawiające wyniki" zamiast standardowej konferencji wynikowej z udziałem akcjonariuszy i pytaniami od tych akcjonariuszy?
    Czy wyszedl ktoś z Orlenu i powiedział-co dalej z Energą?
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Akcjonariusz [188.146.134.*]
    Zaloze sie ze gdyby teraz odbylo sie IPO Energa na gieldzie to ulica kupilaby je po 30-40 PLN. Nam to chca odebrac akcje najlepiej za darmo. Ogolnie mozemy zaskazyc Orlen ze nie wykonali wyroku?
    jeżeli sam dobrowolnie nie sprzedasz akcji,to nikt ci ich nie odbierze za pół,czy ćwierćdarmo,ktoś jednak esaliansowi te 3 mln akcji ze średnią 13-cie sprzedał,wielu na Bielańskiej twierdzilo,ze okolice 20-24 zł to poziomy których od obecnego Orlenu oczekują,węc dostali zaproszenie,tylko Jan w imieniu GG mówił,ze w przypadku wykupu resztek akcji oczekuje ceny opartej o rzetelną wycenę.Wolumen od listopada potwierdza,ze 30% z nas akceptuje obecny poziom ceny.Więc dlaczego na obecnym etapie Fąfara ma placić więcej skoro 30% obecnego ff sprzedaje w okolicach 20 zł-no dlaczego?
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~tor [91.94.125.*]
    Darek ta warszawka to inny swiat My tutaj na Podlasiu gdzie wesele trwa min 3 dni a w zimie kazdego zmaznietego zaproszą do chaty -ogrzeja i nakarmią tam któluje obojetnąsc a nawet wrogosc Zamkniety wielki pałac obrat i restauracja to nie wszysko bo okazało sie ze odgrodzili sie od nas nawet zakazem wjazdu troche starszych samochodow ktore przeciez króliują na prowincji -pare osob dobierało sie na miejsce protestu inną komunikacją Brak goscinnosci odbije sie notablom czkawką gdy tylko wiatr powieje ze strony krzakow gdzie odizolowani od łazienek zmuszeni bylismy wykonywac czynnosci typowe dla organizmu Moze dlatego ktos z licznej ochrony wychodził z pałacu i cos tam gestykulował Zdesperowani krzyczelismy głosno wiec chyba tylko taki kontakt udało sie nam nawiązać Za doznane zniewagi zadnej akcji na rynek -poki niema trawy gryzc kore z drzew i pomscic brak goscinnosci Heheheeee
    braku elementarnych zasad,dostępu do łazienki czy akurat wczoraj,zamkniętej restauracji,nie bronię bo takiego dziadostwa nie da się obronić,pytam,czy ktoś z Orlenu do was wyszedł/nie ochroniarz/ tylko ktoś np.z tych dyrektorów którzy rozmawiali z mniejszościowymi wcześniej na Bielańskiej?
     Niech wasza/twoja mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi”.
    -bystry jesteś,więc zrozumiesz ;-)

Daro potwierdza ze na 100% wyszedł jakis dyrektor czyli jednak na 100% kontakt był
    Dziękuję,Daro jest ok,jezeli to się potwierdzi, to zepsuci do szpiku kośći jednak nie są
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Maciek [37.248.163.*]
    Obecny zarząd swoją bezczelnością oraz obłudą powoli dorównuje Obajtkowi, miałem ogromną nadzieję że będzie inaczej.
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    Podobno pan Bojanowski wyszedł - otrzymał pismo od organizatorów protestu i wrócił do pałacu - sytuacji nie widziałem bo okrążaliśmy ich z kilku stron a wyszedł głównym wyjściem do zamieszania
    nie bronię dziadostwa,apeluję jedynie o odrobinę samokrytycyzmu,sami sobie w stopę strzelamy,a póżniej narzekanie,że boli,dawno piszę,że rozgrywają nas jak dzieci,podaje przykład,kilka razy Jan apelował by nie oddawać akcji w zaproszeniu,na teraz ponad 10,6 mln akcji się przemiliło ze średnią(pomijam pakietówki)19,2 zł,pomijając esaliansa,ktory nigy nie grał z nami, 7,6 mln akcji się przemieliło,oczywiście część to mieszanie w kotle,założmy 30%,więc 5 mln akcji zmieniło wlaściciela mimo apeli Jana,by nie sprzedawać bo godziwa cena jest 2x wyżej-takie są fakty.
    3 raz biore 80 akcji dostawiajcie po 19.74
    aktualna c/z=ok.5,5 więc wiesz co robisz,zazdroszczę pojemości portfela;-)
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~akcjonariusz [188.146.42.*]
    Ja po raz kolejny informacyjnie - wyczyściłem się z orlenu na rzecz energa - najzwyczajniej zamieniam walor na walor.
    Ryzykuję jedynie utratą dywidendy na orlenie...
    Ale każdy tysiąc akcji orlenowskich zamieniam na ok. 5`500
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Leszczyk [91.207.127.*]
    I tak zejdą poniżej 18,86 pln. Tam trzeba czekać z zakupami.
    w/g mnie postępujesz racjonalnie,te 5 mln akcji Energi kupione nieznacze wyżej ceny zaproszenia,moim zdaniem w krótkim terminie da zarobić minimum 10-20%,czyli,dużo więcej niż 5-6% dywidendy z Orlenu przy obecnym jego kursie
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Pepe [37.47.148.*]
    Dnia 2026-02-20 o godz. 06:17 ~darek napisał(a):
    > obłudniku i hipokryto wyłeś jaki pokrzywdzony jesteś,więc pytam-ty byłeś na protescie???

TAK obłudnikiem byłem na protescie i dlatego nie zadaję głupich pytań od rana czy ktoś do Nas wyszedł. Trzeba było jechać to byś wiedział i co nieco sie dowiedział ale ty wolałeś w swoim pałacyku siedzieć!!!
    ok,jak byłeś, to dziękuję,chociaż to,bo żeglarz ktory tak zapewniał,że będzie,nie dożeglował
    I jeszcze jedna tajemnica z protestu: o stop Cafe już nie będę wspominał ale nawet wody pieskom fafika nie zagwarantowali przed wejściem także mogłyś tam źle się czuć.
    Ja pokrzywdzony na ten moment nie jestem i nie byłem. Pokaż mi gdzie tak napisałem że jestem. To że mi Fafik nie pasuje jako prezes od samego poczatku to mogę mieć takie zdanie. To że teraz pokrzywdzonym nie jestem nie oznacza że nim nie będę gdy Orlen zrobi przymusowy wykup po cenie mnie niezadowalającej i zmusi mnie do sprzedaży. Czajisz jeszcze? Aktualnie pokrzywdzony nie jestem ale wspieram pokrzywdzonych bo zdaje sobie sprawę że wyrwą mi te akcje po cenie niegodziwej a wtedy stanę się pokrzywdzonym.
    przecież dokładnie to co napisałeś tłumaczę od poczatku,na teraz pokrzywdzenie dotyczy akcjonariuszy których wezwaniem delistingowym postawiono w sytuacji przymusu zbycia swoich akcji po łajdackiej cenie 8,35 zl,pod grożbą zdjęcia spółki z notowań,wiesz kiedy tak było?za poprzedników,których "standardy" tak tutaj wychwalasz,Fąfara,póki co nic takiego nie zrobił,chociaż przyznaję,że i obecnej ekipie już tamto złodziejstwo na Enerdze pasuje,jednak widzę różnicę między 6-7-8 a 19-20-21 zł i zakładam,że to dopiero pierwszy krok obecnego Orlenu
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    dodam Ci tylko jeszcze że kilkanaście minut po zakończeniu protestu kawiarnia STOP CAFE była już normalnie otwarta a kartka znikneła. Chyba drzwi się rozmroziły !!! Bez odbioru
    widocznie awaria była,jak dystrybutorów za Obajtka;-)
    To jasne ze chcą nas meczyc na roznych płaszczyznach Po tak duzych zbyt duzych przewałkach akcji cenny towar został tylko w twardym jadrze drobnicy -bedą robic co mogą zeby te akcje przytulic
    niech kombinują z kursem jak chca,ale uniemożliwienie skorzystania z łazienki to standardy barbarzyńskie,osoba która o tym zdecydowała powinna stracić pracę w trybie dyscyplinarnym bo kompromituje Orlen w oczach społeczenstwa.kropka
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-02-20 o godz. 16:30 ~darek napisał(a):
    > niech kombinują z kursem jak chca,ale uniemożliwienie skorzystania z łazienki to standardy barbarzyńskie,osoba która o tym zdecydowała powinna stracić pracę w trybie dyscyplinarnym bo kompromituje Orlen w oczach społeczenstwa.kropka

Władza deprawuje ,dostaną kopa jak wszyscy poprzednicy . Ilu Ja prezesuów buców przeżyłem
  • Re: Barany z orlenu Autor: ~ptak1234 [91.150.204.*]
    Ja tam zaczynał na Faceboku i X pisać komentarze na profilach polityków o waszym pokrzywdzeniu
    brawo,skompromitowali Orlen uniemożliwienim dostępu do kibla,do Balczuna też trzeba napisać jakie "standardy" traktowania drugiego czlowieka są w Orlenie
    Dnia 2026-02-20 o godz. 16:30 ~darek napisał(a):
    > niech kombinują z kursem jak chca. ......

Jak śmiesz tak pisać że mogą kombinować z kursem. Przecież manipulacja kursem ..... jest przestępstwem.
    Widać niektórym marzy się 5 lub 6 zł teraz za akcję bo rządzą koledzy z "partii".
    Przypomnij sobie obludniku jak za poprzedników kurs spadł to wtedy kombinacje z kursem Ci przeszkadzały, jak krzyczałeś a teraz piszesz że jak chcą to niech z kursem kombinują !!!!!! Żenada
[x]
ENERGA 0,21% 18,84 2026-04-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.