Moim zdaniem bardziej 240 niż 250, ale zgodzę się, że jest to osiągalne pod warunkiem, że nie wystąpią jakieś nagłe zdarzenia, które popchną kurs czy to w jedną, czy w drugą stronę.
Też tak mówię jak przebije 230 to będzie ogień w szopie a poniedziałek zjazd do bazy i 180 to będzie łagodny wymiar kary .. żebyśmy się na 150 nie spotkali .... Lokalny dołek... Wiele osób tam właśnie kupowała pod tą premierę.
No nie wiem ...realizacja zysków? Inwestorów którzy kupowali poniżej 200 pod premierę..? Brak sentymentu do spółki ...? Brak dużego kapitału... Fakt że przy bardzo mocnym szerokim rynku 11bit spadało przez 10 sesji ? A może to że po ostatniej premierze spadli o 83% ? A może to że przed premierą FP2 średnie obroty na sesję to 30 milionów a teraz nie może przebić 2 ?? Praktycznie zerowe zainteresowanie spółką?? Nawet jeżeli byłem będzie niebywale udana to nie gwarantuje że duży kapitał zainteresuje się spółką a chciałbym zaznaczyć że ulica tutaj góry są nie szarpnie .... A może to że wzrost pod FP2 był budowany na wysokich obrotach przez 41 sesji a teraz 14 sesji przed premierą mieliśmy 2 M obrotu i spadki jeszcze w poniedziałek i wtorek ...? No nie wiem kolego .... wybierz sobie ....ale jeżeli masz inne zdanie to chętnie wysłucham . Bo jeżeli założymy że premiera będzie tak samo udana jak FP2 to 16 Czerwca w poniedziałek co ....? Zjazd o 80 %
Warto dodać że po roku przekładania premiery the alters gra wygląda dokładnie tak samo jak wtedy. No i prokuraturę za spisanie w stratę 50 baniek za nieistniejąca grę.
Czyli odwołujesz się przede wszystkim do przeszłości i FP2. Ale tutaj sytuacja nie jest analogiczna, bo spółki nie wywaliło spekulacyjnie w kosmos na kilkaset zł. I właściwie tutaj zakończę moją wypowiedź.
Oczywiście że nie ale obroty po 1-2 miliony na 10 sesji przed premierą nie są optymistyczne, wręcz pokazują że brak jakiegokolwiek zainteresowania spółką i premierą. Przy takiej kapitalizacji obroty powinny być na poziomie 10 M a nie 1 ..
To że przed premierą FP2 obroty były 30 M to tylko składowa bo i były sesje z obrotami po 50 M
Więc kolego wnioski nasuwają się same,na papierze siedzi ulica i nie zapowiada się na nic innego , więc bądź szczery skoro wzrosty na premierę będą marne lub znikome to co w momencie realizacji zysku ?? Kto utrzyma kurs ...? No nikt przyjacielu bo nie ma chętnych by się wiązać z papierem na lata...
Spójrz prawdzie w oczy, dwie duże premiery w ciągu 7 miesięcy a kurs -83% pod co ma rosnąć skoro teraz spada?? Pod przyszłość za 5 lat jak to all powtarza...?
Ale wszystko co piszesz tylko udowadnia, że nie da się dopasować sytuacji poprzedniej. Upierasz się, że w dniu premiery nastąpi realizacja zysków i robisz to na podstawie przeszłych, niezależnych zdarzeń. Ale skoro jak sam napisałeś brak jest obrotów teraz, to dlaczego zakładasz, że nagle się one pojawią i zacznie się realizacja zysków? Kto niby będzie wywalał duże pakiety akcji skoro nie są one kupowane przed premierą? Ja twierdzę, że większy ruch się pojawi tylko w sytuacji, gdy gra super odpali. I będzie to ruch w górę, bo właśnie wtedy kapitał zacznie grać pod wyniki finansowe za trzeci kwartał. W tej chwili oczekiwania nie są jakieś wygórowane w stosunku do tej gry. Nikt nie próbuje na siłę twierdzić, że to będzie hit na miarę tego czego oczekiwało się od Cyberpunka od CD Projektu. Jakbym miał to określić na skali to moim zdaniem oczekiwanie jest takie, że gra sprzeda się tak z 7/10. Czyli dobrze, ale bez fajerwerków. Jak sprzeda się 6/10 to rynek machnie na to ręką.
No właśnie nie sam kupowałem poniżej 200 i wyjdę na premierę i popytaj po forach i grupach ile osób kupiło w przedziale 150 -200 i to właśnie oni będą realizować zyski . Sam Mam papieru za marne 140 tyś . A takich jak ja są setki .... Jak takie płotki przy obrocie 2...3.. miliony zaczną wywalać papier to cena poszybuje w dół jak kamień w wodę....rozumiesz to prawda ...?
To o czym piszesz moim zdaniem jest nielogiczne. Sam wykazałeś, że kurs 11B przed premierą FP2 zachowywał się inaczej niż zachowuje się teraz przed premiera The Alters. Jednocześnie próbujesz wyciągać z tego wniosek, że po premierze teraz zachowa się tak samo jak po premierze wtedy. Co więcej, jeżeli przewidujesz zjazd kursu to dalsze trzymanie akcji pozbawione jest sensu. Upierasz się, że kurs nie wzrośnie, a nie sprzedajesz i podejmujesz niczym nieuzasadnione ryzyko. To jak to jest?
A przeczytaj moje poprzednie wątki cały czas piszę że wychodzę 13 Czerwca w najwyższym punkcie, piszę także że realizacji spodziewam się 16 Czerwca na otwarciu , piszę także o tym że kurs podejdzie max do 230 i tam mam zamiar sprzedawać bo widzę kilka % różnicy między 214 a 230 i takie ryzyko jestem w stanie zaakceptować, każda inwestycja wiąże się z ryzykiem ... Więc mój drogi kolego ....co jest dla ciebie zawiłe w moich wypowiedziach ??
Ale to ty sam zacząłeś pisać o tym co będzie po premierze. Tytuł wątku i wszystkie wpisy do momentu twojej wypowiedzi o „ogniu w szopie” mówią tylko o tym co będzie w dniu premiery. To nie kto inny jak ty zaczął snuć scenariusze na „po premierze”. I co więcej scenariusze logicznie niespójne.
"Pod przyszłość za 5 lat jak to all powtarza...?" W tym roku mamy jeszcze dwie premiery nowych gier i FP2 na konsole. Więc tu będzie stały dopływ gotówki do spółki. Spodziewane są i dobre raport półroczny i 3 kwartał i koniec roku. Oczywiście zawsze jest grupa ludzi którzy realizują zyski po premierze, ale szczerze mówiąc biorąc pod uwagę, że w tym roku będą te kolejne wydarzenia to te akcje raczej będą szybko odkupywane.
Zakładanie, że skoro jedna premiera spowodowała duży spadek to następna też to zrobi nie ma żadnych podstaw technicznych.
"To że przed premierą FP2 obroty były 30 M to tylko składowa bo i były sesje z obrotami po 50 M Więc kolego wnioski nasuwają się same,na papierze siedzi ulica i nie zapowiada się na nic innego."
Akurat niski wolumen, może znaczyć że duża część akcjonariuszy czeka na premierę i nie chce sprzedawać swoich akcji. Równie dobrze możemy być w fazie konsolidacji. W takim wypadku przy udanej premierze, cena może wystrzelić. Nie mówię, że tak będzie, ale mówienie "niski wolumen, źle" nosi znamiona manipulacji.
"No nikt przyjacielu bo nie ma chętnych by się wiązać z papierem na lata... Spójrz prawdzie w oczy, dwie duże premiery w ciągu 7 miesięcy a kurs -83% pod co ma rosnąć skoro teraz spada?? Pod przyszłość za 5 lat jak to all powtarza...?"
Tutaj raczej ludzie nie czekają w perspektywie 5 lat tylko roku co najwyżej. Jak już mówiłem wcześniej 3 premiery plus edycja konsolowa FP2 dają stosunkową pewność na dobre wyniki. Mówienie, że nikt nie chce się wiązać z papierem na lata to też manipulacja, bo co najwyżej z pewnością to możesz stwierdzić, że Ty nie chcesz się wiązać z papierem na lata. Równie dobrze ja mogę spekulować że, musisz zwalić cenę bo siedzisz na shorcie, a nie chce spadać.
Chciałem też zauważyć, że 11bit statystycznie częściej robi dobre gry niż złe gry. Czy FP2 jest złą gra tez jest bardzo dyskusyjne. Gra na siebie zarabia.
"Fakt że przy bardzo mocnym szerokim rynku 11bit spadało przez 10 sesji" 10 sesji temu cena wynosiła 213,40 a teraz 216... Spółka de facto od 17 grudnia jest w trendzie wzrostowym.
Ty znów o 3Q o kolejnych 2 premierach ....zrozum że teraz się gra pod premierę która będzie za 2 tygodnie w 3Q ta spółka może być po 500+ i życzę wam tego z całego serca .... Ale ta premiera tak jak poprzednia nie przyniesie jak dla mnie żadnych wzrostów możesz sobie pisać bzdury o "Manipulacjach " bzdury o AT ale to tu nic nie da bo sentyment do spółki jest negatywny.... Koniec kropka .... Porozmawiaj z kolegami którzy mają papier ...popytaj na grupach .... 90 % inwestorów jest rozczarowanych poprzednia premierą,odpisem na 50 milionów i brakiem komunikacji z strony spółki . Chłopie jasno krótko i na temat .... Kurs jeszcze w wtorek spadał nie podniecaj się wzrostem z ostatnich dni o 3% bo to żałosne.... 16 czerwca się tu spotkamy obstawiam z całą pewnością zamknięcie sesji na 190-180 .... Mnie już na pokładzie nie będzie ale ci się przypomnę.... A co do szortowania to nie bądź dziwny ... Gdybym grał na spadki zamykał bym zlecenie tydzień temu a nie produkował się na forum na którym są 3 osoby ... Miłego weekendu.
Jedyny twój argument to twoje poczucie, że sentyment do spółki jest negatywny. Na stockwatchu w temacie 11bit to masz posta raz na 2 tyg - jakiś dwóch sfrustrowanych typów. Jakieś grupki, jakieś fora, a może konkrety? xD Tutaj na bankierze po reakcjach widać, że sentyment jest gdzieś 80/20 optymistyczny (zaraz pewnie zaczniesz jakieś inwektywy rzucać o tutejszych inwestorach, co? :P)
Moje stwierdzenie, że od połowy grudnia spółka jest w trendzie wzrostowym zostało przez Ciebie w ogóle pominięte xD
Pomijam twój wątek że od Grudnia rośnie skoro chwilę wcześniej spadło 83% .... Po takim spadku to nawet Rafako było przez chwilę w ruchu wzrostowym a to bankrut , więc zastanów się co mówisz , gdyby spółka spadła o 80% i nie odbiła to dziś pisał byś tu sam do siebie. I mało mnie ten ruch interesuje bo jestem na pokładzie od 198.90 i od tego pułapów interesuje mnie wzrost do premiery ( według twojego scenariusza wybicia po premierze) ale nauczony wieloma przykładam z gamingu gdzie nawet po udanych zamiarach kurs nurkował ja wychodzę 13 i to powinno zamknąć temat . A co do reszty twojej wypowiedzi niepodobna mi się jak ktoś coś sugeruje chociaż jasno pisze kiedy kupiłem za ile i kiedy wychodzę ... Rozumiesz więc moją irytację prawda ?
A no i nie jestem jakimś dzbanem żeby naganiać na ludzi na wzrosty skoro sam ich tu nie widzę... Ale skoro ty tak robisz to gratuluje, mi wystarczy to kilka % no cóż człowieka czasem się myli wszedłem za późno rakieta nie odpaliła jestem rozczarowany ... Dla porównania zobacz CRJ tam jest rakieta a do premiery 3 miesiące i wzrost o jedyne 60 % . Pamiętaj nie możesz mierzyć wszystkich swoją miarą.
Nie mam zielonego pojęcia co ma do tego Rafako. Tutaj zdecydowanie bliższym porównaniem byłoby CD, które jest w połowie drogi do odrobienia strat, a tam mieliśmy tragiczny start CP, wywalenie gry z PS Store, rozprawa w US i 2 lata naprawiania. Więc jeśli już miałbym coś porównywać to te dwie spółki. Z zaznaczeniem, że fakap FP2 o 10 skali mniejszy, więc i akcja powrotna może być ( nie musi ) szybsza.
Fakt, jak szybko wrzuciłeś przykład Rafako znowu niesie ze sobą znamiona manipulacji. Akurat wziąłeś spółkę, która Ci pod argument pasowała. Poproszę jakieś punkty zbieżne.
Co do reszty wypowiedzi, mam gdzieś co Ci się nie podoba, w internecie można napisać wszystko bez weryfikacji :P
Rozumiem irytację, ale PROGNOZUJĘ, że jej przyczyna jest inna niż piszesz :P
Podziwiam, że chce Ci się dyskutować z gościem na argumenty i logikę, gdzie on ewidentnie kieruje się intuicją i emocjami.
Ja to w ogóle zacząłbym dyskusje od tego, że jak wychodził FP2 to kurs był w okolicach 600-700 zł, tak więc jak to mówią - gdzie Rzym a gdzie Krym?
Reasumując - ja tam trochę akcji mam pod premierę Teh Alters, jak to mówią "na wszelki wypadek", ale trudno ocenić jakiego sukcesu tutaj spodziewają się akcjonariusze. W każdym razie o ile uważałem, że pod FP2 kurs był mega nadmuchany (11bit ominęła przecena, która miała miejsce po premierze Cyberpunka, więc jakoś nie zdziwił mnie spadek o 70-80% po premierze FP2), o tyle obecnie już jest jakaś perspektywa wzrostów, o ile rynek uzna że premiera była udana.
Ja tam będę się cieszył zarówno ze wzrostów jak i spadków (może trochę bardziej ze spadków, bo mam mało akcji), bo jest pod co grać na przyszłość. Stawiam na premierę remake FP bo uważam, że jak tego nie zepsują implementując zbyt dużo mechanik z FP2, to ten remake może być kolejnym gamechangerem. No ale to dopiero za dwa lata, niemniej jest pod co grać.
Też liczę na to, że w końcu CDP pociągnie za sobą gameing jak zaczną się pojawiać materiały z nowych gier tego studia i wróci hossa na sektor.
1. Każdy tu ma tylko domysły , i dla mnie twoje są tak samo banalne ( No chyba że masz info z pod lady )
2. To jest forum kolego każdy może mieć tu swoje zdanie i każdy może je wygłosić czy ci się to podoba czy nie .... A jak nie to po prostu nie czytaj , bardzo proste prawda ?
3 . Każdy z nas ma swoją strategię i ważne by się jej trzymał ją nikomu nie wmawiam bredni po prostu piszę co według mnie nastąpi i otwarte forum właśnie po to jest , Prawda ? Przecież jeżeli nie chcesz prowadzić tej konwersacji to nie musisz .
Więc nie do konica rozumiem twoje poirytowanie , słaba psychika czy może kompleksy ? Nie wiem w czym jest twój problem .
Generalnie to twoje wpisy są emocjonalne i pełne osobistych wycieczek, jak rozumiem ten zarzut, że to ja pisze emocjonalnie, to jest jakaś projekcja i próba odbicia własnych problemów sugerując, że to inni nie kontrolują siebie?
Chodziło mi o twój autorytarno-protekcjonalny styl wypowiedzi, gdzie jak ktoś się nie zgadza i podaje logiczne argumenty, to ty odpowiadasz bez podawania racjonalnych (np. liczbowych) argumentów, bazując na emocjonalnym i agresywnym tonie, w bardzo pretensjonalnym stylu sugerującym, że inni może i mają prawo do swojej opinii ale jest ona na pewno błędna.
I tyle w tym temacie - każdy gra jak chce, ale nie przekonuj innych na siłę, że tutaj nie ma szans na wzrosty, bo to akurat jest tylko twoja projekcja.
P.S. Oczywiście nie odniosłeś się nawet do argumentu dotyczącego wysokości kursu przed premierą FP2, a obecnym. O wcześniejszych argumentach od BP już nie wspominam, bo nawet się na ten temat nie zająknąłeś.
Wolność wypowiedzi może i jest, ale nie z każdym warto dyskutować. Ja uważam, że z Tobą nie warto, dlatego wyraziłem swoją opinię, a zgodnie z Twoimi własnymi zasadami miałem do tego jaka najbardziej prawo.
P.P.S. Co prawda nie pisałem do Ciebie, ale raz postanowiłem Ci odpisać, jednak nie będę wchodził z Tobą w dalsze dyskusje, o ile nie podasz mi jakiegoś logicznego argumentu odwołującego się do wcześniejszych komentarzy BP, gdzie ładnie wypunktował Twoje braki w rozumowaniu. Nie jestem tutaj po to, żeby dyskutować o wolności słowa, tylko o sytuacji spółki.
To niczego nie zmienia do kogo się zwracałeś. Kolega Free dobrze ujął istotę sprawy. Brak spójności w twoich wypowiedziach jest widoczny nie tylko w przypadku komentarzy odnoszących się do przyszłego kształtowania się kursu 11B, ale też w twierdzeniach dotyczących ogólnie pojętej kultury i swobody wypowiedzi.
Tak...tak.... Piękne analizy .... Ale ja powtarzam
16 .06... Poniedziałek .. kurs zawija do bazy kierunek 180 zł jak będzie 150 też mnie nie zdziwi , i nie interesuje mnie kondycja spółki za 10 lat jej fundamenty i reszta bredni bo ja i wielu innych " Gram" nie mylić z inwestowaniem .... Gram pod tą premierę.... 13 piątek 250 zł ogień w szopie .
Kanał wzrostowy między 230-250 . Poniedziałek realizacja i kanał spadkowy 150-180 .
A wy możecie oczywiście analizować co będzie za 5 lat jak nie skasuja kolejnego projektu za 50 M . Pozdrawiam
Myśle, że większość już nie reaguje na Twoje i Inwestora posty. Strata czasu i energi :) Spamujecie co chwile, jakieś wyssane z palca zmanipulowane historie pod swoje hipotezy na forum, gdzie ludzie inwestują swoję pieniądzę z nadzieję na wzrosty. Większość się na tym poznała, robicie to tylko żeby mieć z tego zyski jeśli gracie na krótko albo jesteście zwykłymi trollami bagiennymi :)