"Pod przyszłość za 5 lat jak to all powtarza...?"
W tym roku mamy jeszcze dwie premiery nowych gier i FP2 na konsole. Więc tu będzie stały dopływ gotówki do spółki. Spodziewane są i dobre raport półroczny i 3 kwartał i koniec roku. Oczywiście zawsze jest grupa ludzi którzy realizują zyski po premierze, ale szczerze mówiąc biorąc pod uwagę, że w tym roku będą te kolejne wydarzenia to te akcje raczej będą szybko odkupywane.
Zakładanie, że skoro jedna premiera spowodowała duży spadek to następna też to zrobi nie ma żadnych podstaw technicznych.
"To że przed premierą FP2 obroty były 30 M to tylko składowa bo i były sesje z obrotami po 50 M
Więc kolego wnioski nasuwają się same,na papierze siedzi ulica i nie zapowiada się na nic innego."
Akurat niski wolumen, może znaczyć że duża część akcjonariuszy czeka na premierę i nie chce sprzedawać swoich akcji. Równie dobrze możemy być w fazie konsolidacji. W takim wypadku przy udanej premierze, cena może wystrzelić. Nie mówię, że tak będzie, ale mówienie "niski wolumen, źle" nosi znamiona manipulacji.
"No nikt przyjacielu bo nie ma chętnych by się wiązać z papierem na lata...
Spójrz prawdzie w oczy, dwie duże premiery w ciągu 7 miesięcy a kurs -83% pod co ma rosnąć skoro teraz spada?? Pod przyszłość za 5 lat jak to all powtarza...?"
Tutaj raczej ludzie nie czekają w perspektywie 5 lat tylko roku co najwyżej. Jak już mówiłem wcześniej 3 premiery plus edycja konsolowa FP2 dają stosunkową pewność na dobre wyniki.
Mówienie, że nikt nie chce się wiązać z papierem na lata to też manipulacja, bo co najwyżej z pewnością to możesz stwierdzić, że Ty nie chcesz się wiązać z papierem na lata. Równie dobrze ja mogę spekulować że, musisz zwalić cenę bo siedzisz na shorcie, a nie chce spadać.
Chciałem też zauważyć, że 11bit statystycznie częściej robi dobre gry niż złe gry. Czy FP2 jest złą gra tez jest bardzo dyskusyjne. Gra na siebie zarabia.
"Fakt że przy bardzo mocnym szerokim rynku 11bit spadało przez 10 sesji"
10 sesji temu cena wynosiła 213,40 a teraz 216... Spółka de facto od 17 grudnia jest w trendzie wzrostowym.