Podziwiam, że chce Ci się dyskutować z gościem na argumenty i logikę, gdzie on ewidentnie kieruje się intuicją i emocjami.
Ja to w ogóle zacząłbym dyskusje od tego, że jak wychodził FP2 to kurs był w okolicach 600-700 zł, tak więc jak to mówią - gdzie Rzym a gdzie Krym?
Reasumując - ja tam trochę akcji mam pod premierę Teh Alters, jak to mówią "na wszelki wypadek", ale trudno ocenić jakiego sukcesu tutaj spodziewają się akcjonariusze. W każdym razie o ile uważałem, że pod FP2 kurs był mega nadmuchany (11bit ominęła przecena, która miała miejsce po premierze Cyberpunka, więc jakoś nie zdziwił mnie spadek o 70-80% po premierze FP2), o tyle obecnie już jest jakaś perspektywa wzrostów, o ile rynek uzna że premiera była udana.
Ja tam będę się cieszył zarówno ze wzrostów jak i spadków (może trochę bardziej ze spadków, bo mam mało akcji), bo jest pod co grać na przyszłość. Stawiam na premierę remake FP bo uważam, że jak tego nie zepsują implementując zbyt dużo mechanik z FP2, to ten remake może być kolejnym gamechangerem. No ale to dopiero za dwa lata, niemniej jest pod co grać.
Też liczę na to, że w końcu CDP pociągnie za sobą gameing jak zaczną się pojawiać materiały z nowych gier tego studia i wróci hossa na sektor.