Szanowny Panie,
życzę Panu, żeby udało się przeprowadzić wezwanie i zebrać pożądaną ilość akcji.
W tym miejscu pragnę nadmienić, że w przypadku, gdy nie uda się Panu zebrać odpowiedniej ilości waloru, to nie będzie oznaczało, że losy Polnej będą dalej w Pańskich rękach. Koniec z zaniżaniem kursu, antypromowaniem Polnej itd.
Taka dżentelmeńska umowa – w przyszłym tygodniu proszę zebrać całą brakującą ilość akcji. I zaraz potem pozwolić, by kurs rósł już naturalnym wyrównywaniem popytu i podaży.
Proszę się nie obawiać, że ktoś będzie Pana, czy inne osoby odpowiadające na wezwanie skarżył do KNF-u pod pretekstem: jak ktoś mógł oddawać akcje po 10,23 zł, skoro na rynku można było sprzedać np. po 10,5 zł, czy więcej. Jest na to proste uzasadnienie – ktoś, posiadający większą ilość akcji nie będzie chciał sprzedawać tego na rynku, ponieważ przy niskiej płynności Polnej nie udałoby mu się tego zrobić bez znacznego zaniżenia ceny sprzedawanych akcji. Dlatego będzie wolał odpowiedzieć na wezwanie, gwarantujące ustaloną cenę... Bardzo rozsądne ze strony odpowiadającego.
I w tej sytuacji ma Pan gwarancję (przynajmniej z mojej strony), że nawet palcem wtedy nie ruszę, żeby to rozdrapywać. Nie chce mi się w to bawić.
Chodzi o to, że jeśli już Panu tak zależy na tej rewelacyjnej spółce (Pan dobrze wie, co to jest za skarb), to proszę po męsku przejąć potrzebne udziały i wyprowadzić niechybnie ją na tory, na jakie zasługuje!
W przeciwnym razie sprawy w swoje ręce będą zmuszeni wziąć inni, drobni inwestorzy (albo i nie drobni...).
Postaram się przypomnieć pod koniec przyszłego tygodnia. Jeśli nie zechce Pan posłuchać tego apelu ("a co mi jakiś ktoś będzie coś tam mówił..."), to po Świętach nie utrzyma już Pan kursu na tych śmiesznych poziomach, tego może być Pan pewien!
To, co powyżej napisałem, to nie jest żart, ani tym bardziej jakaś ułańska fantazja, tylko apel o rozpoczęcie gry fair, a przede wszystkim nie przedłużanie już tej zabawy.
Te Święta chcę (chcemy) spędzić w odpowiedniej atmosferze, na jaką zasługuje to wielkie wydarzenie religijne.
Z poważaniem
Akcjonariusz Polnej
P.S.: Myślę, że pod tym podpisze się cała rzesza innych osób, które zarówno zabierają głos na tym forum, jak i tych, którzy anonimowo wspierają naszą akcję, umieszczając swoje zlecenia począwszy od 25 zł, czyli minimalnej ceny godziwej dla tej spółki na dzień dzisiejszy.
to już jest jego problem;
nie trzeba było tak długo zbijać kursu, tracić paliwo, które stopniowo inni zaczęli odbierać;
skąpy 2 razy traci;
nie martw się, coś tam mają w zapasie, ale fakt, że jeszcze muszą to trochę uzupełnić;
skoro nikt mu nie chce oddać po 10 zł, to może trzeba zrobić tak, jak się robi na całym świecie od zawsze - jak ktoś nie chce sprzedać po takiej cenie, to PROPONUJE MU SIĘ ODPOWIEDNIO WYŻSZĄ!!!
nie 12, to 15, nie 15, to 17 zł;
chociaż na 15-aka to uważam, że nałapałby w przyszłym tygodniu wystarczającą ilość papiera w razie potrzeby; to i tak będzie taniej, niż po Świętach...
żarty się skończyły
dziwie sie wam ze w tak cieckich czasach inwestujecie w takie spolki niepewne ja juz raz sie przejechalem na jakubasie i wiecej nie kupie zadnej spolki gdzie jest ten pan mowie o optimusie tteraz bylo solidne odbicie na wigu 20 banki rewelacja a wy tu sie kisicie szkoda pozdrawiam
no i zaczęło się, kij w mrowisko, znów przestrach...
czy aż tak trudno mu było zebrać te papiery? zamiast tego bawił się bezkranie w zbijanie kursu; niestety inni na tym skorzystali i zakupili akcyjki w super promocji...
teraz żałuje parę zeta na akcje
walka do upadłego, do każdej złotówki, do każdego grosza, człowieku i tak zarobisz na Polnej!
bolo7, uważasz, że p.Jakubas czyta to forum?
Rozumiem, że ta "odezwa" jest bardziej do forumowiczów by ich zainteresować Polną niż p.J. Dlaczego ciągle piszecie, że kurs Polnej jest kontrolowany?
Z moich obserwacji wynika, że jest zerowe zainteresowanie i stąd brak wzrostów.
Wartość księgowa to 8,51zl / akcję.
Przekonaj mnie i innych, że ta spółka to " skarb".
bolo mam szacunek dla Twojej wiedzy ale niestety liczenie ze do konca wezwania cos sie zmieni jakos mocno na kursie polanki to zaklinanie rzeczywistosci. Niestety prawda jest taka ze na rynku mimo ze ostatnio sie zazielenilo to jednak dalej jest dosc niepewnie. I pomimo ze szczerze jako drobny akcjonariusz polnej chcialbym zeby ziscil sie Twoj scenariusz co do kursu >25 to chlodny umysl mi mowi ze takie cos realne jest w perspektywie kilku miesiecy a nie tygodni i to tez przy zalozeniu ze klimat na gieldzie utrzyma sie zielony.
Z czego to wynika ? Z rozbieznych interesow poszczegolnych akcjonariuszy - jedni nie chca sprzedac drudzy nie chca kupic - wiec jak tu ma cos rosnac mocno ??
Ale jezeli do konca maja zrealizuje sie Twoj scenariusz to jestem gotow postawic Ci dobra butelke whiskacza. I sam w sumie nie wiem co by mi sprawilo wieksza przyjemnosc - wzrost kursu czy utarcie nosa jakubasowi :))) w koncu pieniadze to nie wszystko :)))
o, ważne stwierdzenie dla Was, słupki zdesperowane - to nie jest moja inicjatywa i tylko moja walka, ale najpierw kilkunastu (kilkudziesięciu?), teraz już całej rzeszy świadomych, mocno stąpających po ziemi inwestorów!!!
I co z tego, że każdy z nas ma tyci, tyci, w porównaniu do p.J.? Nic. Dziś trochę inne czasy, niż w Średniowieczu...
Aniu, uwierz mi, "przedstawiciele" p.J. przeczytają ten tekst; przepraszam - przeczytali. Nawet w multicach i innych sricach, jak to piszesz, to nie Pan Zbigniew osobiście będzie to czytał...
Choć jeśli ktoś (WYŁĄCZNIE z naszej ekipy!!!) ma ochotę, to upoważniam go do wykorzystania mojego tekstu do DOBREGO celu:)
Ja muszę trochę podziałać, żarty się kończą, a przede wszystkim era panoszenia się jednego bogacza i zastraszania drobnych akcjonariuszy, że nie mają nic do powiedzenia i że albo teraz przejmie za bezcen akcje, na które ŁASKAWIE ma ochotę, albo w przeciwnym razie, to tak długo będzie blokował i kisił ten kurs potem, że wszystkim się odechce...
bolo a KNF sie nawet nie wypowiedzial ze jest zanizona cena wezwania a na Dragowskim odrazu sie zainteresowal i zawiesil a tylu z nas pisaloso a oni nic
Tu Genia,
o kurde mole Bolo,ale sciebie twardziel,no,no piorun jak nic
zaimponowales mi jak chojinka ja tam swoje skarby tzymom mocno fsakesce
i tzymoc benda do konca maja bo potem musa troche zbujcom oddac
by muc po lesie lazic,za jagodkami i gzypkami chodzic
Genia pozdrawia
Mam wrazenie że wyczerpuje się korekta wzrostowa w bessie i niedługo zacznie się 5 fala spadkowa. Zadaję sobie pytanie dokąd ona zniesie nas. Welu z obecnych tu nie wytrzyma ,tej ostatniej wyczerpującej fali.
Obym się mylił.
Jakub przespał dobry okres na wzrosty.
Należy docenic jak cennym walorem jest polna, bez zadłużenia i z kasą.
Pozdrawiam
Zauważcie, że spadki niektórych spółek nie dotykają. Mam nadzieję , że to nie będzie dotyczyło równiez Polnej. Tutaj mamy ze sztucznym zjazdem pod pp i zebranie pda oraz wezwanie. Wręcz po chamsku zrobiono w bambuko i wleszczono masę akcjonariuszy.
Widać jak żądza pieniądza zaślepia głównego udziałowca.
Podkreślam że Ten zjazd niebył normalny i sądzę, że teraz pójdziemy swoja drogą.
Opinia o spadkach dotyczy całości SPX i WIG. Dla wyjaśnienia po polsku napiszę dla niektórych : Obecnie jesteśmy przy istotnym oporze 5 w 4 fali i należy obserwować indeksy , jeżeli przebijemy opór i pójdziemy wyżej to zanegujemy poprzednie podfale i ten nowy punkt bedzie pierwsza w czwartej i czekaja nas dalsze wzrosty aż spełni się 5 w 4 fali . Poprostu ten tydzien bedzie decydujący w jakim kierunku pójdziemy.
A co do stop losów? ja nie ustawiam bowiem jestem dłuhgoterminowcem i nie wierzę że polanka będzie spadać (jest to możliwe tylko jak jakub nie zbierze odpowiedniej liczby akcji i zechce pojechać po stop losach) i myślę że tak jak inni będą też dobierać.
Sorry że tak piszę ale rozpatruję wszystkie alternatywy i życie nauczyło mnie brać pod uwage wszystkie wersje i eleminować w trakcie nieprawdopodobne :-)
Chodzi o to że czarta fala na WiG i SPX nie wypełniła się do końca- jak przełamane zostaną opory w indeksach to pójdziemy do góry natomiast jak będą spadki do się wypełni 4 fala i bedzie realizowana 5 . Przebicie ostatnich dołków jest wtedy bardzo prawdopodobne. zastanawia mnie jedno czy w przypadku realizacji 5 fali przez SPX czy nasza babanowa giełda podąży za nimi??????
Bolo oczywiście masz moje poparcie ( podpis ) w sprawie oficjalnego odezwu nt Polnej.
Ale dzisiejszy dzień ładnie się zaczął więc pewnie coś się ruszy, może bez niczyjej interwencji.
Chcociaż jak powoli się zastanowić to pewnie przydał by się bardziej uczony w swoim fachu jubiler do obróbki naszych pereł....
Szanowny Panie, a w zasadzie:
Szanowni "przedstawiciele" Pana Zbigniewa Jakubasa,
a jednak udało się!
Chciałbym w tym momencie pogratulować Panu Jakubasowi pomyślnego zebrania z rynku pożądanej ilości akcji w obecnym wezwaniu. Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć sukcesów w wyprowadzaniu Polnej na dynamiczną ścieżkę rozwoju, tak aby w niezbyt odległej przyszłości ujrzały światło dzienne pozytywne informacje dotyczące tej bardzo zdrowej fundamentalnie, perspektywicznej spółki.
A co to za kontrolowane dobieranie akcji poza ustalonym parytetem procentowym?
W tym celu należy ogłosić następne wezwanie! I zaproponować nową, zgoła inną cenę!
Zresztą rynek po Świętach podpowie, po jakiej cenie można przejąć kolejne udziały...
Szanowny Panie Jakubas;
trochę odjechaliśmy - trzeba było posłuchać mojej pierwszej rady jakiś czas temu i zaproponować w wezwaniu minimum 12 zł, przy kursie 8-9 zł zebrałby Pan tyle, ile potrzeba od niecierpliwców i skończyłaby się ta zabawa. No, chyba, że chciałby Pan jednak przejąć wszystkie udziały w spółce i dalej kontynuowana by była ta farsa...
Teraz prawdopodobnie nie wystarczyłoby i 15 zł, które na tamte warunki wydawało się rewelacją dla wielu.
Nie udało się zebrać po wysknerzonej cenie, to proszę teraz albo zaproponować nową cenę (najlepiej od razu 25 zł - to nie ja odpowiem na to, ale to jest minimalna cena godziwa i zbierze Pan wtedy bardzo dużo). W przeciwnym razie proszę po męsku dać sobie spokój z Polną, jeśli Pana nie stać na tą spółkę. Są inni chętni.
Pan nie dotrzymał słowa, w związku z tym i ja jestem zwolniony ze swojej obietnicy (chodzi o KNF). Blokowanie przez Pana kursu przestaje mnie już bawić i jestem zmuszony podjąć kolejne kroki, które umożliwią swobodny handel na Polnej i naturalny wzrost kursu. Jak się mam zabrać za te Pańskie blokady? Są 2 sposoby:
1) KNF,
2) nowy, świeży popyt przy jednoczesnym nie oddawaniu akcji przez niecierpliwców na obecnych poziomach.
Ad. 1) KNF - nie mówię o słaniu pism, to zdaje się być mało skuteczne; będzie się to wiązało z bardzo mocnym zaangażowaniem służb Komisji w manipulacje kursowe, których się Pan dopuszcza na Polnej; to sobie zostawię może na razie w rezerwie, jak już wyczerpią się możliwości rynkowe naszego działania
Ad. 2) nowy świeży popyt zapewni nam grupa nowych inwestorów, których skusi obecna, bardzo niska wycena tej rewelacyjnej spółki, a którzy skutecznie odbiorą ostatnie akcje blokującym kurs; wtedy wystarczy maluteńki impuls (rynek, info lub błyskawica), żeby kurs poszybował w górę;
Możemy - i będziemy to robić - nagłaśniać sytuację Polnej na innych forach, przekonywać kolejne osoby za zainwestowania w Polną; przy tej kapiatalizacji spółki działania takie są dosyć skuteczne.
A może przyspieszymy to trochę - jakaś kampania reklamowa Polnej. Bałbym się tylko, żeby na tak mało płynnej spółce, po zrobieniu pozytywnego szumu medialnego, Polna nie skoczyła w tydzień do 100 zł - po co ma ktoś to potem zawieszać... To może na początek delikatnie - na razie pierwszy, interesujący artykuł w prasie, przedstawiąjący Polną we właściwym świetle; musimy jakoś przecież nadrobić tą ciszę dotyczącą spółki, którą nam Pan celowo zaserwował. No, oczywiście przy okazji należałoby coś też wspomnieć o Pańskich metodach inwestorskich - świat finansowy powinien dowiedzieć się coś więcej o moralności Prezesa Polskiej Rady Biznesu*.
Ja jak zwykle nie żartuję.
* dla własnego bezpieczeństwa o wszystkim już poinformowałem odpowiednie służby
Bolo, muszę powtorzyć tu za Krzysztofem: jesteś po prostu the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rzadko mi się zdarza zabierać głos, ale w pełni popieram to, co robisz. Jestem w akcji S25 od samego poczatku, cały czas zwiększam stan posiadania Polnej, namówilam także rodzinę do zainwestowania w naszą spółkę. Pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości i wytrwałości, której w naszej sytuacji nigdy za mało.
A teraz popatrzcie sobie jaki był kurs na początku tego wątku i co współnie osiągnęliśmy dzięki naszej nieformalnej akcji S>=25. Brawo Bolo, w pełni Cię popieram.
bolo7 ja tez wpelni cie popieram i postaram sie przekonac do polnej duzo swoich znajomych bo taka promocja moze sie dlugo nie przytrafic pozdrawiam serdecznie
bolo jestes po prostu the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem na gieldzie 8 lat i po raz pierwszy widze zeby drobni tak grali na nosie przebrzydlemu grubasowi
nienawidze jakubasa jak psa to jest oszust i robi w ciula wszystkich
poprzysiaglem nie wchodzic nigdy wiecej w spolki w ktorych macza palce ten spekulatnt
robi sie o was glosno i jestescie tak przekonujacy ze od przyszelgo tygodnia zaczynam kupowac polna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wybacz bede ustawial sie z lewej mam ograniczoen srodki a chce kupic tej pysznosci 4 kilogramy
w razie co zrobimy halas o polnej moge sie dozucic do reklamy
hmm, tak pozytywnie zdeterminowanego człowieka brakuje na Warfamie, spółce która jak Polna nie ma polityki informacyjnej a z ogromnym potencjałem którego kurs cały czas ktoś blokuje. Wypłata już na koncie więc i ja dobiorę sobie trochę polnej po taniości
Bolo, jako to mówią na różnego rodzaju mniej lub bardziej udanych konkursach: ode mnie masz 10 punktów /w 10-stopniowej skali/. Jak wiesz w akcji jestem praktycznie od samego początku i ciągle zwiększam stan posiadania! Gorąco polecam Polną wszystkim znajomym i z tego co wiem trochę już kupują! W tym przypadku liczy się stabilność Spółki! Pewnie, że niektórzy rozochocili się wzrostami na innych spółkach rzędu 70 - 100% i chwała im za to. Teraz z częścią tej kasy będą poszukiwać niedocenionych podmiotów - a taką jest z pewnością POLNA! Wystarczy tylko poobserwować przez parę dni arkusz zleceń, aby się przekonać, że "coś jest na rzeczy"! W ostatnich 2 tygodniach ładne zbieranko i dawno niewidziane obroty na Spółce! To świadczy już o pewnym zainteresowaniu akcjonariuszy - jak wiemy nie tylko drobnych! A maj cały czas trwa i jeszcze go trochę zostało!
Drodzy uczestnicy akcji, góral sfinansuje publikację artykułu promującego jedną z najlepszych okazji inwestycyjnych, czyli wyjątkowo nisko wycenianą na rynku Polną.
Potrzebuje tylko wsadu do artykułu - proszę, żeby każdy na mojego maila słał wszystko na temat Polnej; nie bójcie się, że coś się będzie powtarzało; najlepiej, gdyby były teksty z podaniem źródła; jeśli będą jakieś tylko domysły, to proszę koniecznie to zaznaczyć;
rozpoczniemy kampanię promocyjną Polnej, ale nie możemy narazić się na szwank kłamstwa. Bardzo też proszę o jakieś informacje Wam znane na temat działalności Zbigniewa Jakubasa (w szczególności dotyczy to Polnej, choć przydadzą się jakieś inne "kwiatki" z innych spółek).
Koniec z tą farsą.
A i proszę też o podanie minimum jednego tytułu, w którym chcielibyście, żeby pojawił się pierwszy tekst. To będzie dla mnie rodzajem ankiety. Na razie pójdzie pierwszy tekst, zobaczymy jaki odniesie skutek, a w razie czego zrobimy większą zadymę dotyczącą Polnej i sposobu traktowania drobnych inwestorów przez jej głównego udziałowca.