• Skąd tyle złości Autor: matti_analityk [188.126.89.*]
    Czytam tu czasem wpisy i zastanawiam się, skąd u niektórych tyle czystej złości, a nawet nienawiści. Żadnej próby dyskusji merytorycznej, tylko jakieś buhahaha.
    Pojawił się wątek jakiś umów z Meksykiem i Niemcami, że Zarząd jest be.. Żeby dogrzebać się do tych tematów przejrzałem kilkanaście stron komunikatów – i znalazłem. 3 lata temu, że podpisali umowę z jakimś Meksykaninem na dostawę przeciwciał IgG/IgM do Meksyku, że klient kupi za 1,9 mln eur przez rok. Tylko że o testach do wykrywania przeciwciał pod koniec 2020 roku już nikt nie mówił – wtedy na topie były PCRy i antygenowe. Klient pewnie nie kupił, temat upadł a spółka sprzedała wyroby (te a raczej inne) innym klientom za dużo większe pieniądze.
    Podobnie z Niemcami – 2,5 roku temu (11 strona komunikatów) podpisali umowę na dostawy do Niemiec na wyłaczność – jeśli tylko poziom zamówień osiągnie milion Euro miesięcznie. Szybko się okazało że nic nie wyszło, spółka poinformowała że nie ma (ta sama 11 strona komunikatów) i temat zamknięty. Ale nie – Zarząd jest beee.
    Po drodze było sporo komunikatów o innych umowach (nie tylko covidowych), faktycznie zrealizowanych – ale te dwa niektórzy pamiętają. Wiedząc jak potrafią wyglądac biznesy robione przez polskie firmy z odbiorcami za granicą (mam umowę na miliony, tylko dajcie mi surowce, a ja wam zapłacę jak zrobię wyślę i Niemiec mi zapłaci) i jak wiele firm w calej Europie wchodziło w testowanie 2,5 – 3 lata temu – zapewne bardzo dobrze że Niemcowi dostarczyli tyle za ile zapłacił.
    Bo nie jest sztuką dostarczyć towar – sprzedaż jest jak klient za otrzymany towar zapłaci.
    I to, że spółka wróciła do poziomu sprzedaży rzędu wielkości tego sprzed Covida – to normalne. Sezon się skończył. Zarobili pieniądze – kto chciał ich część , mógł sprzedac akcje w skupie. Główni akcjonariusze ogłosili że nie sprzedadzą – i nie sprzedali. A większość zarobionych pieniędzy faktycznie zainwestowali w rozwój.
    To co- ten rozwój was boli ??? Że co, że chcą znacznie zwiększyć przychody, marże i zyski ???
    To niedorzeczne.
    Ktoś tu porównał prezesa Urbana do prezesa Inno-gene. No dajcie spokój. Za takie porównanie to Urban powinien pozwać gościa o zniesławienie. Pogrzebałem, poczytałem. Tamci wydawali w covidzie dziesiątki różnych komunikatów o umowach na dostawy i nie zrealizowali zdaje się żadnego. W dodatku na żądanie GPW przyznali się do tego że nic z ich produkcji i sprzedaży wyrobów nie wyszło. Postawili parę punktów badań i faktycznie robili testy w kilku miejscach w Polsce, zarobili na tym. Testy się skończyły – i okazuje się że stracili nawet podstawowe niecovidowe przychody. Zarobione pieniądze też nie wiadomo na co poszły.
    Wygląda na to, że ktoś ma jakąś osobistą urazę do spółki albo do prezesa (a może do obu).
    Bo sensu merytorycznego w tych wpisach, w przypominaniu wpisów sprzed 3,5 roku - tyle co …. szkoda gadać.

• Re: Skąd tyle złości Autor: ~KA [188.146.110.*]
    Dokładnie tak jak napisałeś, z resztą po raz kolejny. Te ujadanie ma tylko jeden cel, zohydzić spółkę i wytworzyć klimat zniechęcający ludzi do zakupu, do czasu aż sami się nie obkupią. Przecież bezinteresownie tego nie robią. Merytoryczna rozmowa z nimi nie ma sensu bo zawsze, tak jak obecni przegrani na scenie politycznej, mają jednego winnego, tutaj "tłustego kota". Twój rzeczowy post pewnie będą zakopywać, bo jest im wybitnie nie na rękę więc warto, tu apel do przyzwoitych ludzi, o podbijanie tego posta. Dzięki i Pozdrawiam.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Hugo [188.147.76.*]
    Jakbyś wisiał na haku od 3 lat to byś pewnie epatował miłością
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~BMX [212.182.89.*]
    Skąd tyle złości? Nikt bezinteresownie nie siedzi na forum i nie poświęca czasu na odgrzewanie w kółko tych samych bzdur jeżeli mu nie zależy aby płoszyć ludzi którzy coś z forum chcieli by się dowiedzieć.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Czarodziej [185.157.14.*]
    Myślę matti, że chociaż masz rację ws wyższości prezesa Urbana vs bajkopisarza z innogene i w sprawie inwestycji w rozwój to przytoczone przez wg Ciebie "hejterów"  fakty to jednak fakty. Meksyk nie zagrało, Niemcy nie zagrało, pomyłka? w ESPI insiderskim w dniu jedynego dużego kontraktu rządowego, minimalny wzrost przychodów przez te kilka lat, gdyby odciąć CoVid. Dorzuciłbym samozodowolenie insiderów, brak otwartości na dyskusję lub pozorowanie otwartości. Przypominam, że akcjonariusze mniejszościowi zebrali kilkanaście procent udziałów na miejsce w RN, porozumienie mając c/a 3x więcej akcji zostawiło sobie jednak wszystkie miejsca w RN i Zarządzie, zatem w nosie miało współpracę i parytet. Porównujesz politycznie - też mieliśmy sytuację przez wiele lat, że większość kazała mniejszości  przez 8 lat wsadzić sobie przysłowiowe coś w coś i milczeć. Ich twarde prawo - zatem mają rezultat - jedni i drudzy. No i finał finałów znów fakty - brak funduszy na pokładzie co jest ewenementem w sektorze, brak sentymentu, brak zakupów zarządu. Można hejtować hejterów, można też równocześnie się zastanowić nad sobą.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~SL [89.64.2.*]
    Widzisz czarodziej napiszesz kilka zdań prawdy i zaraz cię nie lubia no ale niestety ja tutaj na odległość czuję ludzi ze spółki którzy będą na siłę wybielali swoje błędy po to aby legalnie doić kasę ze spółki w formie nieuzasadnionych wynagrodzeń niepopartych wynikami. Oby nadchodzący raport był już w cenie.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~xxx [88.199.172.*]
    a czuję żę sl ma wielki interes aby ślęczeć na tej spółce
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~africanus [46.20.58.*]
    Skąd tyle złości? Ano z tego, że wszyscy normalni inwestorzy są umoczeni na tej spółce i zapakowani po uszy. Patrząc na szeroki rynek jest gigantyczna pokusa wychodzenia ze stratą a z drugiej strony patrząc na perspektywy rozwojowe, inwestycje jest nadzieja, że będzie "wystrzał". A że będzie to pewne tylko, czy aby kurs będzie odzwierciedlał rozwój spółki? Zaczynam mieć niestety grube wątpliwości. Inwestorów interesuje kurs i zyski z nim związane a nie do końca rozwój, gdyż na rynku jest więcej spółek niedoszacowanych niż przewartościowanych na których da się zarabiać pomimo i właśnie przewartościowania.
    Kurs jest zdołowany i cały czas spada pod własnym ciężarem przy znikomych obrotach i nie widać końca. Jest duże ryzyko, że to j....nie do okolic 8PLN z uwagi na to, że zakończył się COVID, spółka inwestuje a nie zwiększa przychodów, nie ma bardziej lub mniej spektakularnych ESPI do podbitek dla graczy na rynku.
    Niestety trzeba czekać z nadzieją zapowiadane 2-3lata na wzrost przychodów, zysków i dywidend aby spółka weszła na wyższy poziom co spowoduje, że może zostanie zauważona przez szerszy rynek. Dostała szanse z chwilą wejścia do SWIG80 lecz z hukiem z niego wypadła.
    Dlatego właśnie jest tyle złości wśród "normalnych" inwestorów. Wydaje mi się, że BMX ma bardzo negatywną opinię na rynku i raczej nieuzasadnioną ale jednak złą a co gorsze nic z tym nie robi.

Aha na pokładzie jest fundusz tylko bardzo tajemniczy co też nie buduje dobrego klimatu wokół spółki. W mojej ocenie spółka dla poprawy PR powinna w jakiś sposób poinformować drobnych co to za podmiot (ma chyba większe możliwości rozeznania niż drobni ). Nie chodzi o ESPI tylko na stronie czy nawet FB jakiś wpis.

• Re: Skąd tyle złości Autor: ~Jurek [188.33.232.*]
    Zarząd śpi,tłuste koty
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~fiksiorek [195.164.172.*]
    Dużo racji jest w tym co piszesz, do 8 zł raczej nie spadnie, bo wtedy kapitalizacja nijak będzie miała się do wyceny aktywów, ale z parę złotych kurs jeszcze może polecieć. Zarząd nie dba o portfele drobnych i nie dba o wizerunek firmy. Sam nawet teraz mam sporo wolnych środków, ale za cholerę nie chce dokupywać akcji. Jest to spowodowane tylko i wyłącznie działaniem zarządu i polityki informacyjnej, jeżeli oni Nas nie szanują to logiczne, że są takie, a nie inne nastroje. Jak na początku chciałem trzymać akcje do 80 -90 zł, to teraz nie wiem czy jak saldo nie pokaże mi 0 to stąd nie ucieknę i nigdy w życiu nie popatrzę już w stronę Urbana i jego kolegów, z racji braku z ich strony odpowiedzialności za wizerunek i portfele inwestorów.

Spółka z potencjałem, ale niestety bez szacunku dla inwestorów. Ostatecznie na następne WZ musi pojechać jak najwięcej osób i może udałoby się w szeregi spółki wrzucić Naszego akcjonariusza, tego co miał ponad 100 tys akcji. Ja sam mam 10 k, więc jakby się udało wszystkich zebrać do kupy to szansa zawsze jakaś jest.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Tylko złość, a hejt w góry zaplanowanym celu, to dwie inne sprawy, też oczekuję wzrostów, które tu pewnie nadejdą, lecz kiedy, tego nie wie nikt. Na razie uśredniam, choć i tak mam dobrą średnią, moim zdaniem, bo wierze w spółkę, choć nie wszystko mi się podoba, jak wielu innym, chociażby PR spółki. No cóż na razie papier jeść nie woła, niech leży i dojrzewa do lepszych czasów.
    Dobrze, że nie napisali tu o bankrucie.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Yes [46.113.0.*]
    Niedobrze. Już zaczynasz pisać sam ze sobą. Prezes płaci za to normalną stawkę?
    Nie podbijam tylko posta, jak wcześniej pisałem, bo jeden z wartościowych
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Akcjonariusz_verus [213.134.175.*]
    Dnia 2023-11-08 o godz. 06:45 matti_analityk napisał(a):
    spółka wróciła do poziomu sprzedaży rzędu wielkości tego sprzed Covida – to normalne. Sezon się skończył. Zarobili pieniądze – kto chciał ich część , mógł sprzedac akcje w skupie. Główni akcjonariusze ogłosili że nie sprzedadzą – i nie sprzedali. A większość zarobionych pieniędzy faktycznie zainwestowali w rozwój.
    > To co- ten rozwój was boli ??? Że co, że chcą znacznie zwiększyć przychody, marże i zyski ???
    > To niedorzeczne.
    > Ktoś tu porównał prezesa Urbana do prezesa Inno-gene. No dajcie spokój. Za takie porównanie to Urban powinien pozwać gościa o zniesławienie. Pogrzebałem, poczytałem. Tamci wydawali w covidzie dziesiątki różnych komunikatów o umowach na dostawy i nie zrealizowali zdaje się żadnego. W dodatku na żądanie GPW przyznali się do tego że nic z ich produkcji i sprzedaży wyrobów nie wyszło. Postawili parę punktów badań i faktycznie robili testy w kilku miejscach w Polsce, zarobili na tym. Testy się skończyły – i okazuje się że stracili nawet podstawowe niecovidowe przychody. Zarobione pieniądze też nie wiadomo na co poszły.

Porównajmy ostatni rok przed COVIDem (2019) z 2023. Powierzchnia produkcyjna nie zmieniła się w tym czasie. Liczba pracowników wzrosła o kilka procent. Moce produkcyjne - pewnie nieznacznie się zwiększyły; tam, gdzie można było coś dodać na istniejącej powierzchni. Oddanie nowej fabryki to przełom III i IV q 2023 - zatem niby ta sama firma:
    1) pierwsze dwa kwartały 2019: przychód kPLN 15 298,72; strata kPLN - 294
    2) pierwsze półrocze 2023: przychód kPLN 21 803, zysk netto kPLN 859.
    Zatem sprzedaż (skonsolidowana) wzrosła o 43%; zysk netto - nawet nie da się policzyć, bo w mianowniku wielkość ujemna. Oczywiśce, cena (dzisiaj) jest o 200% wyższa niż w roku 2019. Choć nie satysfakcjonująca.

Dodatkowo: Spółka od 2020 do 2023 wydała ponad 50 MPLN na inwestycje. Kapitały własne Spółki na koniec czerwca 2023 (z uwzględnieniem "zobowiązań" wynikających z dotacji rozliczanych w czasie): kPLN 57.745. Kapitały własne Spółki na koniec 2019 (według prospektu - utrzymanie tych samych zasad rachunkowości - i z uwzględnieniem niemal 7MPLN dotacji): kPLN 16.237. Wzrost o 256%, przy czym bez dotacji (czyli to co spółka sama wypracowała) - o 450%. Rozumiem, że najlepiej by było, gdyby festiwal COVIDowy trwał bez końca, ale nie trwa. Pokazane wyżej liczby wskazują na to, że BMX dobrze wydała pieniądze, do tego podzieliła się z akcjonariuszami (dywidenda za lata 2020-2022 i skup akcji w 2022) swoimi zyskami na kwotę ponad 10MPLN - wyższą aniżeli wynosiły (bez dotacji, wykazywanych jako zadłużenie długoterminowe) kapitały własne spółki na koniec 2019 roku.
    Ja śpię spokojnie.
    Czekam na to, że Spółka zacznie sprzedawać uruchamiane właśnie zdolności produkcyjne. Więcej - boję się ESPI o "dużych kontraktach". Doświadczenie wskazuje na to, że ani jest dobrze uzależnić się od jednego klienta (czy ktoś jeszcze pamięta, co to było ROSCO?) ani też wzbudzać "nadzieje" Niemcami czy Meksykiem. I dobieram. W klikuletniej perspektywie stała i rosnąca sprzedaż do 1000 klientów i rosnącej liczby klientów, z których żadny nie jest tak duży by podpisanie z nim kontraktu nadawało się na ESPI jest lepsza, aniżeli ESPI, że Spółka podpisała umowę na dostwę np. połowy swojego wolumenu produkcji podłoży mikrobiologicznych. Grunt, żeby liczba tych klientów rosła, rosła sprzedaż i rosła marża.
    No, ale rzeczywiście: komunikacja mogłaby być bardziej otwarta. Nie zaszkodziłoby.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Khandr [91.227.215.*]
    "Dodatkowo: Spółka od 2020 do 2023 wydała ponad 50 MPLN na inwestycje."

Gdyby nie te inwestycje to to nasze bidne C/Z może wyglądałoby trochę lepiej co?
    Ja również jestem optymistą.

• Re: Skąd tyle złości Autor: matti_analityk [188.126.89.*]
    Poczytałem komentarze, raporty, pogrzebałem jeszcze głębiej ...
    I tak po kolei
    • Meksyk 2020 - faktycznie podali że jest umowa, podali w raporcie że coś tam ambasada walczy, ale temat zniknął. Temat za jakieś 1,9 mln ↓ testów COVID przez rok. Przez kolejne 2 lata zrobili jednak parę innych deali na testach i w Polsce i za granicę na większe pieniądze.
    • Niemcy 2021 - jeszcze ciekawszy przykład - podpisali umowe na wyłaczność na dostawy testów, zaczęli dostarczać, ale klient nie wyrobił ustalonego poziomu. I po miesiącu o tym poinformowali. Czy w tym zwariowanym okresie pandemii mało było takich przypadków ? To co ? Mieli infa o umowach nie podawać ??
    • Dogrzebałem się "zdjęcia Urbana" w Niemczech ... jest na stronie fb Biomaximy - wszystkie zdjęcia około 25 rzędu jest zdjęcie z 21 maja 21- facet z naszywką POLIZEI, autko Feurwehr i facet z kobietą, oboje w maskach. Jeżeli o to zdjęcie (lub nastepne) chodzi, to to na pewno Urban nie jest. Facet jest jakieś 10 cm wyższy, ma okulary i zdecydowanie inną fryzurę niż Urban - popatrzcie na zdjęcia na których on jest. Tak więc weźcie się ludzie zastanówcie - to nie ten człowiek jest. No chyba że inne zdjęcie jakieś było - o które wam chodzi.
    • ESPI o zakupie w dniu ESPI o umowie z rządem. Nowak kupował regularnie po paręset akcji przez cały grudzień 2021, kupił 4 stycznia, też paręset akcji, potem kupił znowu w lutym. 5 stycznia podali ESPI o kontrakcie. Jeśli KNF nie sprawdził czy ESPI o zakupach były zgodne z prawdą - to to już wina KNF, ale - dajcie spokój, gdyby chciał się nachapać i zarobić (bo wiedział), to kupiłby nie 300 akcji, ale 3000, albo 30.000. To że kupił 300 akcji to raczej jest dowód że firma naprawdę informacje poufne zachowuje poufnie - przewodniczący Rady Nadzorczej nie wiedział że tak umowa jest w przygotowaniu.
    A że od szczytów w 2020 spółka takich notowań nie ma ?
    Nie oni jedni. Ale w przeciwieństwie do takiego Mercatora nie wydali kasy na bezdurno do tego stopnia że musieli podjąć uchwałę o dalszym istnieniu spółki. Jeżeli ktoś dał sie wrobic macherom od machinacji których tu na forum pełno i od 3 lat patrzy jak kurs nie rośnie ponad jego cenę zakupu - to już jego sprawa. Rok temu była niezła okazja sprzedać.
    Poczytałem jeszcze raz niektóre komentarze - i chyba faktycznie ktoś ma prywatną urazę do Urbana i spólki. Nie da się tego wytłumaczyć inaczej. Tylko kto i za co ??
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~SL [89.64.13.*]
    Skrupulatnie, aczkolwiek wybiórczo sprawdzasz te "fakty". Przypomnij jeszcze wywiady o budowie nowej fabryki, o przejściu na GPW, o mocach produkcyjnych, no i do zdjęć z granicy niemieckiej dołącz komentarze, zwłaszcza te usunięte, po tym jak na forum zawrzało od manipulacji onegdaj.O zdjęciach z ambasador z Afryki i Prezesem GPW nawet nie wspominajmy, po prostu Prezes BMX lub sesje fotograficzne i tyle. No i wyślij zapytanie do Prezesa dlaczego nie kupił ani jednej akcji z rynku, mimo iż inni kupowali, poza Panem Lewczukiem. Tak to co pisze Twój sympatyk to też wybiórcza prawda, w której pominięto 3 q 2019, ale to drobiazg, bo gdyby nie ten rządowy kontrakt to faktycznie kapitały własne już takie by nie były. No i jeszcze trzeba byłoby wyjaśnić, komu tak bardzo zależało na zasypaniu kursu po pierwszym Espi o rządowym kontrakcie ? Może to o czym grzmiał Korwin Mikke swego czasu w Sejmie w styczniu 2022 miało jakiś sens ? A gdyby faktycznie jak piszesz insider wziął nie 300 a 3000 akcji a to już byłaby grubsza sprawa, bo jednak rynek przy takiej pomyłce mógłby inaczej i bardziej zdecydowanie zareagować.Pomyśl co byłoby jutro jakby insider puścił Espi że sprzedał 3000 akcji a po dwóch godzinach wchodzi Espi ze sprostowaniem ? Coś Ci podpowiem, jak chcesz z kimś robić dobre i uczciwe interesy to podstawowa zasada jest taka, że musisz go szanować i nie kantować, ciesząc się z tego że tylko Ty zarabiasz kosztem partnera. To zasada ogólna, więc tak do serca jej nie bierz bo z pewnością jak piszesz Prezes i RN jest krystalicznie uczciwa, ale może Ci pomoże zrozumieć obecny sentyment do spółki, zamiast szukać podwójnego dna w czyjejś rzekomej sympatii do Prezesa i spółki. I pamiętaj, że to co bije zawsze po oczach w polityce, biznesie, administracji, to NEPOTYZM, który nie gwarantuje transparentności oraz motywacji do pozytywnych zmian, tylko broni status quo tych, którzy w nim tkwią. No a ewakuacja z s80 to dla każdej szanującej się spółki oznaka kompromitacji, chyba że oznacza awans do wyższej ligi. Oczywiście pewnie i to wytłumaczysz sobie, bo przecież zwalnia to firmę z dodatkowych obowiązków informacyjnych wobec inwestorów. Ukłony dla Africanusa i Fiksiorka za rzetelne wpisy oraz dla Czarodzieja. Czekamy na kolejny raport naszej perły, a potem roczny z odpowiednimi adnotacjami dotyczącymi wynagrodzeń zarządu.Oby wyniki za 2023 pozwoliły się cieszyć kolejnymi puszkami z paprykarzem szczecińskim zakupionym z dywidendy. Przywykłem do jego smaku i wyobrażam sobie że jem prawdziwy kawior z jesiotra.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~kp [88.156.139.*]
    do powyższego dorzuciłbym temat spotkanń z instytucjonalnymi, przygotowane dla nich analizy i prezentacje o których już nikt nie pamięta.

• Re: Skąd tyle złości Autor: ~Yes [5.173.212.*]
    No i targi w Dubaju, gdzie podobno mieli tylu chętnych do współpracy biznesowej, a na zjedzonych krówkach się skończyło
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~KA [188.146.108.*]
    Mieli chętnych, ale jakbyś mówił wszystko to ci chętni byli przymierzalni no nowej fabryki ogólnie rzecz ujmujac, która jeszcze nie funkcjonuje. Bądź cierpliwy a będziesz wynagrodzony.
    Na szczęście byłem mniej cierpliwy i po stękaniu i powtarzaniu zdartych płyt, na konfie w maju zacząłem z tego wychodzić do 22, a potem wydaliłem ostatni pakiet po ewakuacji z s80 kiedy było widać jak na dłoni, że jeśli tu były jakieś fundy pod 5 % progiem to się mocno wysypały. Do tego czasu zarobiłem 40- 50 % od kapitału czyli tak jakbym tutaj miał kurs 36. Tyle jest warta cierpliwość zakładników BMX. Czekaj dalej, aż dostaniesz 10 puszek paprykarzu. Jest to przykre, przyznaję, ale jakże prawdziwe i żenujące, bo gdyby boski Prezes po konfie w maju jednej i drugiej wziął dwa pakiety z rynku po 5 kg papieru to nigdy by to nie spadło poniżej 22 a spółka dalej by była w s80 mając odpowiednią płynność. Ale to jest elementarz giełdowy. Może komuś na tym zależało ?
    Jak wywaliłeś to żegnamy bez żalu i smutku z uśmiechem na twarzy, idź i nie wracaj. No chyba, że jak nie chcesz się przyznać masz w tym co piszesz interes, to wówczas rozumiem twoją postawę.
    A dlaczego fabryka nie funkcjonuje? Taki prezes solidny, tylko terminów nie potrafi dotrzymać. Nikt poważny nie będzie robił z nim biznesów. Z której strony by nie patrzeć to tylko jedno wielkie g widać
    Bo mają opóźnienie co przy tak skomplikowanej fabryce i procedurach niestety się zdarza, bo to nie blaszak jak niektórzy tu pisali.
    Nie rozśmieszaj mnie. Nie budują stacji kosmicznej. Z drugiej strony fajnie pajacujesz, można się pośmiać.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Ss [213.134.160.*]
    Jak w Biedronce,,codziennie niskie ceny
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~KA [89.67.143.*]
    Widzę że jest Was dwóch grających w parze.
    Kiedyś był taki film głupi i głupszy. Oglądnijcie sobie jak się nudzicie.
    Nie muszę nic oglądać, wystarczy, że poczytam co tutaj piszesz.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Hugo [188.146.122.*]
    Chlopina za dużo oglądał TVPis i myśli że wszyscy są na jego poziomi
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~KA [188.147.12.*]
    Kolego powołując się na to coś zwanego telewizją, dajesz znać, że to oglądasz, także gratulacje. Nie wsjazuj zatem innym ich poziomy, gdy sam dno osiągnąłeś.
    Pozdrawiam i rozumu życzę.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~nowak [149.34.244.*]
    Faktycznie, dosyć skrupulatnie ci Matti odpowiedział a ty dalej swoje. Napisz SL szczerze, co z tego masz, że siedzisz i takie bzdury smażysz, codziennie? Nie podoba ci się spółka to idź doradzać inwestorom na inną spółkę, bo tutaj już ciebie wystarczy. W kółko to samo.

Albo napisz do KNF żeby sprawdzili transakcje Nowaka, czy była manipulacja przy jego zakupie tych marnych 300 akcji. Zarząd nie kupował w ostatnich kilku latach akcji, żebyś się nie czepiał że pod info kupowali, a nawet Lewczuk sprzedawał, kupowali za to członkowie RN - no to co? Spółka jest wyjątkowo szczelna, dokładnie tak jak opisywał Matti - Nowak kupuje systematycznie po trochu (widocznie tak lubi) i nie sprzedaje. Lewczuk zresztą jak sprzedawał to nawet niżej niż mógł gdyby potrzymał dłużej - ale być może mu była kasa potrzebna? Urban może też kasę wydaje na inne potrzeby. Co ciebie to tak interesuje? Napisz do KNF a nie smrodź na forum, bo się tego nie da czytać.

Teraz jeszcze zacząłeś czepiać się jakichś usuniętych komentarzy z FB? A więc rozumiem, że FB to teraz jest oficjalny kanał do komunikacji z rynkiem, czyli już nie miejsce do manipulowania dla takich właśnie trolli jak ty? Kto i czyje wpisy usuwał? I na jakim forum FB? Chyba ci się znowu z Inno pomyliło. Nie bądź smieszny.

I masz pretensje że z ambasador RPA i z prezesem GPW się Urban spotkał i że dali to na FB spółki? Że prezes dawał wywiady o budowie fabryki? Naprawdę? Może mieli zatajać?

Zobacz jakie wyniki były za 2020 i za 2021, bez tego "rządowego kontraktu" (bo on był w 2022) i porównaj sobie te wyniki do CRM czy do Biomed. Naprawdę wyprowadzili tą spółkę dzięki covidowi na prostą, zainwestowali kasę w nowe moce i teraz wystarczy poczekać.

A i jaki nepotyzm? A co to jest jakiś urząd państwowy, czy firma która ma określony akcjonariat? Jak insiderzy są w organach, to przynajmniej muszą raportować ruchy na papierze. Kiedyś jak był największy akcjonariusz BMX Kuszewski to miał słupy w RN i mógł dowolnie grać na kursie, bo nic nie raportował. Czepiasz się że w RN jest 2 Mikoszów i 1 Urban? - to są najwięksi akcjonariusze. Sprawdź sobie np. ilu Wieczorków masz w RN Celon Pharma.

I jak pisałem - SL odpuść sobie, nie bądź śmieszny. No chyba że nie możesz.
    On nie odpuści bo musi osiągnąć cel. Albo sam kupuje lub ktoś go wykorzystuje do zakupów, oczywiście jak najtaniej się da, lub po prostu ma uraz do władz spółki pewnie go potraktowali na co, jak widać, zasłużył. Jest też inny wariant "nawiedzenie" graniczące z chorobą, na forach takich nie brak, ale o to go nie podejrzewam. Prawdopodobnie jak napełni worki on lub zlec, to zamilknie, no chyba że się mści, to będzie działał. Osobiście to mi się już tu bardziej szok podobał, bo nie krył po co to robił i trochę śmiechu było. No cóż trzeba go tolerować i lekceważyć jednocześnie.
    Pozdrawiam
    w oczekiwaniu na, moim zdaniem, nieuniknione wzrosty i lepszy sentyment do spółki. Zaznaczam, moim zdaniem, a argumentów ku temu tu tyle opisanych, że powtarzać nie wypada.
    Paranoje da się wyleczyć, z syndromem sztokholmskim bywa gorzej. Klepcie się dalej po pleckach. Jak raport za 3 q i roczny za 2023 nie zaskoczy pozytywnie wynikami to nawet na krówki nie będzie, a co dopiero na paprykarz. No, ale bądźmy dobrej myśli, tu nie wolno krytykować Prezesa i RN nawet jeśli błędy i zaniedbania są ewidentne. Szkoda że pominęliście niewygodny wątek ewakuacji z s80. Jak chcesz wiedzieć po co są systematyczne zakupy prezesa danej spółki to spójrz na Cognor, szemrany analityk dwa razy zaniżył wycenę, a Prezes swoimi zakupami pokazał kierunek spółki. Jaki kapitan taki interes !!! Tutaj nawet analitycy żeby się nie skompromitować obniżyli rekomendacje do 26 !!! Może też napiszesz że działają na szkodę spółki ?
    A Ty dalej nie odpowiadasz na pytanie po co tu szydzisz i obrzydzasz spółkę.
    Wiem z dobrego serca.
    Miłego dnia
    A Mizurino powiększył udział poprzez umorzenie akcji, zresztą jak wszyscy pozostali, trudne.
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Hugo [188.146.122.*]
    Nie bardzo rozumiem po co wchodzisz w takie dyskusje Nawet jak tutaj będzie po 5 zł to nadal będzie poklepywanie się po plecach i zachwyty jaki to cud miód Niektórzy tak mają
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~CzART [31.0.90.*]
    No tak SL jest nawiedzony. To by wiele tłumaczyło :))
    A może warto abyś sprawdził sobie kim jest Mizurino i jak się stało że powiększył wolumen ?
    Jakby co pakiecik dokupiony, także staraj się dalej im niżej tym więcej brać będziem.
    Pozdro
  • Re: Skąd tyle złości Autor: ~Khandr [91.227.215.*]
    Ooo to to to TO!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.38.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
BIOMAXIMA -0,39% 12,70 2025-10-14 16:29:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.