Forum Ogólne

Zakład Utylizacji Szmalu

ZUS Zakład Ubezpieczeń Społecznych

ZUS W INTERNECIE

W trosce o zaspokojenie klientów Zakładu Ubezpieczeń
Społecznych na aktualną i rzetelną informację, od 1999r
udostępniamy dwa internetowe serwisy informacyjne o następującej
tematyce.
# ubezpieczenia społeczne- pod adresem www.zus.pl - serwis przeznaczony dla wszystkich klientów ZUS
# elektroniczna wymiana dokumentów z ZUS - pod adresem www.zus.gov.pl - serwis dedykowany płatnikom składek

Takie informacje umieszczał ZUS w swoich oddziałach na terenie całego kraju na swoich oficjalnych tablicach ogłoszeń dla niezorientowanego w tym bajzlu ludu. Sprawdźcie, może w poniedziałek jeszcze zdążycie zanim to wszystko zdążą pochować.

Jak J-23 za plecami ochroniarzy wykonałem kilka fotografii tych niecnych przynęt i wysłałem wczoraj do red Weissa. Nie tylko, bo poszedł również poszukiwany przez niego NIP-1 gdzie jak byk stoi pytanie o datę zawieszenia działalności.

Dodałem dla pewności pełny tekst stanowiska Departamentu Ubezpieczeń
z dnia 22,03,2005 w omawianej sprawie czyli tzw ZAWIESZENIA działalności, bo takie właśnie sformułowannie użyte jest w pytaniu skierowanym do tegoż departamentu.
Przedstawiono je na internetowej stronie "Rzeczpospolitej". (VIDE str 143 FORUM mój post z 1309), zobaczcie sami.
Tam jest o zgrozo jeszcze gorzej, ponieważ jako żywo stoi że ...

"Decydujące znaczenie ma więc faktyczne prowadzenie działalności,
a nie tylko posiadanie uprawnień do jej prowadzenia."

Jest też o tych "numerkch" w których Kol Marsh zrobił już praktycznie specjalizację, a przecież o ocenie specjalistów z ZUS to takie proste.

Marsh co z Tobą. Coś z nami wszystkimi jest nie tak?
Jeśli i tym razem okaże się, że ja i tę informację ZUS niewłaściwie interpretuję, bedę dochodził od wszystkich mych pedagogów od podstawówki po uczelnię zwrotu czasu zmarnowanego na kontakty z nimi.

Wśród mych znajomych byli chętni na oryginalny zrzut tej strony... i nie dziwota.
Nie wiem na ile to moje działanie będzie skuteczne lecz wiem, że jest to działanie.
Lepiej zasypiam.