Forum Giełda +Dodaj wątek

zaangażowanie w spółkę

Witam wszystkich,

chciałbym zadać pytanie na które odpowiedź nie jest dla mnie do końca jasna.

Nie podważam złej sytuacji spółki, a nawet jak to niektórzy twierdzą beznadziejnej.
Nie podważam też możliwości upadłości.

Jednak zastanawiam się dlaczego udziałowcy ci z największym % akcji nie zmniejszają
zaangażowania. Przecież oni wiedzą najwięcej o tym co jest i co być może.
A z pewnością najwięcej wiedzą o ruchach w spółce - jak ktoś ogromne
pieniądze lokuje to i najwięcej chce wiedzieć.

katastrofalna sytuacja nie powinna bezwzględnie zmusić do ucieczki?
na co najwięksi udziałowcy czekają?

Mam wrażeni, iż tej spółki już nikt nie chce (obserwując kurs, info z rynku, obroty,
brak działań zarządu itd) Jeśli już nikt nie chce to mam wrażenie iż właśnie
jest to odpowiedni moment aby się spółką zainteresować

------------------------------------------------
Mam prośbę do Zenka i Rankora.
Macie wielu zwolenników jak i przeciwników.
Założyłem swój wątek aby uniknąć konfliktów słownych i sprzeczek między Wami,
a innymi użytkownikami forum.
Aby uniknąć tego typu (kolejnej) sytuacji proszę Was abyście NIE pisali na moim wątku
choć wiem, że byłyby to słowa merytoryczne.
Mam nadzieję, iż uszanujecie moją prośbę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.