Witam wszystkich kolegów i koleżanki też.
Kilka moim zdaniem ciekawych nagrań z mojej jakże pokażnej biblioteki.
,, Co do Netii to uważam (pisał Chodzik Księżycowy), że jeśli ostatnia korekta nie zdoła jednak w sposób znaczący osłabić kursu i znieść go w okolice 3 zł - 3,20 zł w pobliże jego fali czwartej mniejszej a od razu zostanie pokonany szczyt na 4,42 to tak naprawdę będziemy mieli mocny i poważny sygnał kupna. Właśnie przebieg tej korekty uświadomi niektórym, że fala wydłużona dopiero przed nami. Wielu niedoświadczonych inwestorów myśli oto: spółka wzrosła już znacznie więc teraz nie pójdzie do góry a tu masz babo placek ciągle idzie i idzie. Przykładów na naszej giełdzie jest aż nadto dużo choćby KGHM po wzroście od 20 złotych do 40 czyli o 100% można by założyć, że to wystarczy tymczasem kurs sukcesywnie podążał do góry. Podobnie będzie z Netią, ale założyć musimy, że po znacznym wzroście nadejdzie za kilka miesięcy również znaczna korekta, jednak fala wzrostowa, która nastąpi powinna być (żeby użyc właściwego słowa) naprawdę znacząca. ,,
Myślę, żę i w tym wypadku Chodzik się nie pomyli. Twierdził, że w krótkim terminie nikt niczego nie może przewidywać, ale jeśli chodzi o trendy długoterminowe to już zupełnie inna kwestia. Spodziewam się, że wszystkie jego wcześniejsze prognozy długoterminowe się sprawdzą. Interesowały go jeszcze dwie spółki a mianowicie Trakcja i Hydrobudowa Polska. O tej ostatniej mówił, że spadnie jeszcze bardzo mocno i obecny poziom zupełnie nie nadaje się do kupowania. Podał ten poziom, ale nie chce go tu napisać, bo aż mnie się nie chce wierzyć, że spółka jeszcze tak zdołuje.
Pytanie jakie zapewne sobie teraz zadajecie to Dlaczego ?
Dlaczego postanowiłam tu zrobić to co robię ? Moge przecież zachować to wszystko dla siebie.
Otóż tylko tutaj ludzie zachowywali się tak jak zachować sie powinni. To co się działo na forum Trakcji Polskiej przeszło najgorsze moje oczekiwania. Przyznać trzeba , że mocno go nie broniliście, ale nie było tu ataków i poniżania człowieka, którego największym błędem było to, że chciał kogoś czegoś nauczyć.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w inwestowaniu.
Mirosława Mazur