Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Wino się wylało...!!!!!!

Witam

Myślałem że tylko ja dałem się nabić w butelkę(z winem Bordeaux -w środku) .Też miałem taką małą inwestycję ,przez chwilę wina zdrożały a póżniej jak Rosja przestała się zachwycać winami Bordeuax to myślałem że sam to wino wypiję chociaż chyba by mi nie przeszło przez gardło tyle pieniędzy za trunek , który tak w rzeczywistości przecież jest niczym innym jak sfermentowanym sokiem z winogron.
Nie dość że ceny zanurkowały , to jeszcze te ich opłaty -za zarządzanie , ubezpieczenie inwestycji -płacz i płać-oni się nie poczuwają do współodpowiedzialności.
Aha , jeszcze póżniej zaproponowali mi zamianę na inwestycję w dzieła sztuki -jakieś bohomazy , nikomu nie znanych malarzy-i oczywiście znowu opłaty za ich "pracę "przy obsłudze inwestycji.
Naprawdę żadnych zasad moralnych, pracownicy młode wilczki -obracające twoimi pieniędzmi dotąd dopóki nie znikną , a oni sobie żyją z prowizji jak lordowie , moim zdaniem powinni znależć się na stronach KNF -jako inwestycje wysoce niebezpieczne
W ujęciu panów z WH świetny interes -moim zdaniem manipulacja danymi i cenami , nazywana eufemistycznie dywersyfikacją portfela.
Ja już sobie dałem spokój z tą inwestycją , wyszedłem ze stratą ok.20-25% na kapitale ,czyli i tak lepiej niż w przypadku ewentualnego bankructwa tej inwestycji.