Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,57 zł , zmiana od tamtej pory: 74,11%

Re: Zakończenie emisji- sukces

Dnia 2025-07-27 o godz. 18:48 ~warren_muppet napisał(a):
> Ja myślę, że tutaj przewidywania użytkowników co do kapitalizacji są oparte o wycenę innych spółek. Należy jednak pamietać o tym, że aktualne wyceny 11bit, cig są po ogromnych przecenach. Pod tym względem onemorelevel nie odstaje jeśli chodzi o ich skalę. Takie spółki jak creepyjar i cd projekt się wyłamały z tej dużej konsolidacji, jednak widać, że trzeba było na to czasu. OML, 11B, CIG spadły z konia długi czas później, więc jak sie złoży wiele czynników to wydaje mi się, że wszystkie będą w stanie odbić. Tylko OML ma większy potencjał przez mniejszy market cap, a do tego grę, która może być bardziej atrakcyjna dla graczy niż Cronos (Bloobera też mam). Tak więc jeśli inne sektory stracą paliwo, a cd projekt jeszcze bardziej napędzi sektor gamingowy, to może być tak, że kapitalizacje spółek tak odlecą, że już nie będziemy przyrównywać oml do spółek o kapitalizacji 0.5 mld, a do spółek wycenianych bliżej 1 mld. A możliwe, że ten lepszy grunt pod wzrosty zbiegnie się z czasem między trailerem, a premierą

Oby tak było jak mówisz. Zobaczymy co OML pokaże przy tym projekcie. Tutaj premiery były zawsze na jesieni więc jeszcze sporo czasu nam zostało do finału.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ONEMORE -0,55% 2,73 2025-09-26 16:41:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.