Do _ka_ myślę, że przeceniasz moją rolę. Po prostu od trzech lat udaje mi się prawie właściwie przewidzieć kurs CCC w pespektywie 3-4 kwartałów. "Prawie" ponieważ zwykle kurs osiągał prognozowane przeze mnie poziomy 2-3 kwartały wcześniej. Przypuszczam, że właśnie z tego powodu grono osób z zainteresowaniem czyta moje posty. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale pół roku temu było tu wiele głosów wieszczących 300, czy nawet 500 zł na wiosnę 2025 roku. Studziłem te emocje, pisałem, że w 2025 roku nie ma szans na dalsze wzrosty w skali obserwowanej przez poprzednie dwa lata. I jesienią 2024 roku pisałem o wysokim prawdopodobieństwie osiągnięcia 300 zł jesienią 2025 roku. I ten scenariusz podtrzymuję. Na razie nie ma zbytnich podstaw do wielkiego optymizmu, ale źle też nie jest. A w najbliższej przyszłości widzę więcej szans niż zagrożeń. Dlatego uważam, że otoczenie będzie sprzyjało CCC, co przełoży się na kurs. Nie ma nieomylnych inwestorów, ale myślę, że i tym razem będę miał rację.
I jeszcze pytanie - czy to Ty wyśmiałaś pomysł trzymania CCC z powodu dywidendy? "trzymanie dla dywidendy spółki niedywidendowej" ? Czyżby Ci umknęła deklaracja Miłka, że od 2026 spółka zacznie wypłacać dywidendę? Raczej nie umknęła, więc zapewne wątpisz w realizację tej zapowiedzi... Na jakiej podstawie?