Przez wiele lat zniknęła prawie zima. Przed Bożym narodzeniem można było smigac w koszulce było po 17C. Teraz natomiast pogoda wraca do dawnych lat gdzie na 1 listopada bywalo śniegu po kolana. Za ten stan rzeczy winne są erupcje wulkaniczne. Aktywność wulkaniczna jest intensywna może dojść do tego że i w Lipcu będzie śnieg. Kiedyś chyba nawet tutaj na bankierze pisałem, że dojdzie podając nawet region że w lato będzie zima i tak było. Faktem natomiast jest to że ludzie są biedni i galerie są puste taki widok co mówisz to rzadkość. Wiem bo obserwowałem sklepy w Szwecji i CEE. Ale to jest giełda spółka może mieć straty etc a kurs może iść w górę. Tak samo jak Alior był po 24 m.in dzięki mojej pomocy jako bank nieuflogany w kredytu Frankowe. Jak ktoś to nabywał po 80 wywalał po 30 bo liczyl że będzie 300 podczas gdy trupy kredytowe po kilkaset zł kosztowały. Problem to ma Wielton bo Baltic Dry Index. Ale te buty etc. Miłek bubli nie sprzedaje. Kupowałem buty w CCC i były wyjątkowo trwałe a jestem sportowcem. Jak KNF się nie przyczepi to i kurs może bryknac do 2000 zł czemu nie. Ale też nie ma być co pazernym. Póki co nic nie zapowiada żeby spółka miała upaść czy coś. Ekspansję uważam za nieco przesadna ale też ceny najmu komercyjnego lecą na leb więc jego ratio to nie tyle że więcej klientów co że tańszy najem