Forum Ogólne

Re: wykreślenie nie kończy działalności, potwierdza tylko!!!!!

Nie czytałeś, uważnie, przeczytaj jeszcze raz do końca. To nie ja tak twierdzę. Przedstawiłem tylko argumentację oddziałów zus kontekście niezgodności z tym co przedstawia publicznie Centrala zus! Trzeba uwzględniac wszystko. A propos, co to pisze expert na łamach twojej firmy strona główna "zawieszenie działalności firmy" Próbuję skierować tą dyskusję na inne tory. Krążenie nad definicją działalności gospodarczej to moim zdaniem zły kierunek. Z tego co przedstawiał wcześniej jerzy i co ja przytaczałem może warto na chwilę odejść od dyskusji o definicji DG a spróbować pomyśleć o tym czym jest informacja publiczna centrali zus i jaką ma wagę w sprawie. I tu zachodzą moim zdaniem dwa przypadki :
1. Jeśli informację publiczną centrali zus uznajemy za wiążącą to oddziały zus nie mają racji. Jest po sprawie. To my mamy rację.
2. jeśli uznać że to oddziały zus mają rację to znaczy że jesteśmy wprowadzani w błąd przez informację publiczną a tu kłaniają się inne przepisy prawa przytaczane już na tym forum. jest po sprawie. To my mamy rację.
Pozdrawiam.