Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,30 zł , zmiana od tamtej pory: -6,67%

Re: Wersja optymistyczna...

Dnia 2015-06-21 o godz. 12:33 ~etam napisał(a):
> Mogę napisać co ja w takich wypadkach robiłem:
> Najpierw piszę jako akcjonariusz za pomocą poczty elektronicznej do prezesa. Jeżeli nie otrzymuję odpowiedzi - telefonuję i próbuję porozmawiać z prezesem lub ustalić osobę do kontaktów z inwestorami. Skuteczność takich działań 80-90% (gorzej z jakością i przydatnością informacji). Kilkukrotnie i tak mnie olano wtedy zwracałem się listem poleconym (bodaj 4 razy). Raz byłem w firmie osobiście a raz zarejestrowałem się na walne aby pogadać bo całkowicie olewali wszelkie próby kontaktu.
> Dodatkowo zawsze można szukać pomocy - choćby zgłosić problem do SII. Jednak najczęściej samodzielnie można wyrobić sobie pogląd z kim/z czym mamy do czynienia.
> Tylko abyśmy się dobrze zrozumieli. Nikt żadnych tajemnic nie zdradza ale ja utwierdziłem się w przekonaniu, że warto drążyć i szukać kontaktów osobistych i przynajmniej raz ustrzegło mnie to przed poważnymi stratami.

No to ja jestem już po pisaniu maili (bez odpowiedzi), próbach skontaktowania się z prezesem (bez efektu). Nie ma w spółce osoby do kontaktów z inwestorami. Jedyna osoba ze spółki, z którą się kontaktowałam (do czasu aż przestała odbierać ode mnie telefony) to sekretarka, która albo nic nie wie albo może i coś wie ale nic nie może powiedzieć... Skuteczność 0% w tym przypadku. Może w tym tygodniu pojadę do Warszawy. Jeśli chodzi o WZA to też bym się zarejestrowała i na nie pojechała tylko, że trzeba by było najpierw zwołać to WZA...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGTES 0,00% 0,26 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.