Zgadzam się z Tobą w 100%. Ale należy też zwrócić uwagę, że obecne sprzedawane portfele (bankowe) są co raz lesze i można jest składać wszystkie do EPU. Wszystkie te spółki muszą kupować nowe portfele więc mają takie same szanse na ściągnięcie, wszystkie te spółki działają w ,,innych ligach'' jeśli chodzi o zakupy portfeli, ale wszystkie sobie radzą. Wiemy doskonale, że drugiego Kruk-a w PL już nie będzie, ale to wcale nie znaczy, że te mniejsze będą miały problemy. Nie wszyscy są Orlenem w branży paliwowej, a wiele firm zarabia generując stałe przepływy i dając możliwość zarobienia także inwestorom (obligacje). Ja osobiście wolę inwestować w mniejsze spólki bo to one mają więszą możliwość wzrostu (Kruk wydaje mi się, że nie urośnie już 5-6x- oczywoście mogę się mylić/ akcje). Jeśli chodzi o obligacje to dla mnie matematyka- jeśli są stabilne rosnące przepływy to inwestuję (odpowiednią kwotę). Na rynku windykacyjnym w PL jest dużo miejsca na mniejsze spółki. Co do EKA zgadzam się w 100%. Tu matematyka się nie spinała więc nie miało to prawa przetrwać.