Dnia 2020-05-03 o godz. 11:35 ~Księgowy napisał(a):
> Pisałem o obligatariuszach, ponieważ to oni o wszystkim mogli decydować. morka uważa, że sąd zdecydował o układzie... Jaki sąd ??? Było ogłoszone głosowanie, ludzie mogli przyjechać i zdecydować o układzie w głosowaniu ! Gdyby sala okazała się za mała, dopiero wtedy trzeba by było szukać większej, ale po co, skoro 90% zdało się na kuratora, bo ten obiecał, że zda się na decyzję RW, której wszyscy bezgranicznie ufali do samego końca, nawet po wymianie składu osobowego...
>
> Kończąc sprawę obligów, to żeby nie skończyło się na pierwszej i zarazem ostatniej wygranej sprawie... Prejudykat UOKIK stanowić może bowiem teraz pierwszą linię obrony IDEA BANKU ! Pomijam tu oczywiście fałszerstwa, podpisywanie się za klientów, itp.
>
> A co do pozywania spółki, to wydaje mi się, że wyczerpująco opisałem stan prawny w cyklu: Prejudykat UOKIK.
>
> PS. Przyp., że niebawem spora grupa obligatariuszy usłyszy, że otrzyma ponad 40 mln zł. (poza układowymi ratami) !!!
> I nie będzie to zasługa żadnego SPOG, OSOG, FB czy grupy z TIKTOKa ... ;-))
>
> Pzdrwm !
1. Nie biorąc udziału w głosowaniu nad skandaliczną propozycją spółki obligatariusze spowodowali nielegalność zgromadzenia zwołanego w celu głosowania nad układem poprzez brak kworum - w zgromadzeniu uczestniczyła jedna szósta ustawowego kworum.
2. Już jest wygrana druga. Kancelaria ponownie dochodziła 100% i tyle uzyskała dla swojego klienta/ki w wyroku - tym razem 1 mln zł.