Dnia 2020-03-01 o godz. 17:57 ~Ech napisał(a):
> A więc Pan to nie Pan Słupek.
> > A czy mieliście Panowie wsparcie któregoś ze STOWARZYSZEŃ, czy też stowarzyszenia tylko ściemniają i naganiają do kancelarii z którymi są dogadali ...
Nie jestem J. Słupek (był na czterech rozprawach), ale znamy się i wspomagamy.
Starałem się o to wsparcie dla naszego wspólnego z JS zażalenia (formalnie było to zażalenie JS, bo moje SO oddalił w grudniu, ale za zgodą JS wniosłem do Jego zażalenia poprawione zarzuty z mojego oddalonego zażalenia i dzięki Jego uprzejmości, mieliśmy wspólne i mocne zażalenie - niestety SO oddalił je z powodu braków formalnych) prosząc o nie w moim wpisie na zamkniętym forum - nie otrzymaliśmy go. Żadne stowarzyszenie nie wysłało zażalenia na postanowienie sądu z dnia 06.06.2019 o zatwierdzeniu układu, a jedynym rozpatrywanym zażaleniem było moje. Obecnie, moim zdaniem nie ma stowarzyszenia, które reprezentowałoby nasze, obligatariuszy niezabezpieczonych, interesy. Swoje stowarzyszenie mają tzw. nie-obligatariusze, ale okazało się, że oni są zwolennikami układu, bo jest/był im potrzebny do ustalenia w pozwach wysokości strat (tak piszą na SW). Naganianie na kancelarie nie przejdzie i mam w tym swój udział - zobacz na SW moje wpisy, ale sytuacja jest bardzo dynamiczna i być może i my będziemy musieli rozważyć pozwy indywidualne. Z pojawieniem się prejudykatu UOKiK zrobiło się gorąco, a Kancelaria Radcy Prawnego Beaty Stróżyńskiej (?przepraszam, ale nie jestem pewny czy dobrze pamiętam to sławne już nazwisko) , która wygrała sprawę 06.03.2020, zinterpretowała ten prejudykat: emisje obligacji GB są nieważne. Jeśli tak jest, to układ dotyczący nieważnych emisji obligacji także jest nieważny. Bardzo bym chciał, żeby tak było. Wtedy moglibyśmy poprosić SP o wykupienie naszego długu z umiarkowanymi odsetkami i niech sobie SP windykuje dług od spółki i jej właścicieli.