Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,75 zł , zmiana od tamtej pory: -89,01%

Re: afera GetBack - Podstępne wyłudzenie

Dnia 2019-12-22 o godz. 14:51 ~Prokurator napisał(a):
> Nie obrażaj mnie !
> > Jak jechałeś pod prąd, to nie dziw się ze ulegles wypadkowi ! Wszyscy normalni ludzie trzymają pieniądze w bankach, a tu się znalazły wielkie inwestory, co im było mało i mało i mało. Zgubiła was wasza chciwość i tyle w temacie. Dalej umartwiajcie się nad swoim ciężkim losem i szukajcie winnych wszędzie tylko nie w swoich pustych główkach.

dokladnie jest i bylo jak mowisz.
Ludzie nie lubia prawdy i wierza w bajki, np te z bliskiego wschodu i korporacji co z nich zyje - tej z watykanu.
Pytam, gdzie te wasze milosierdzie? caritas to oszsutwo, gminy placa a oni za wysoka prowizja rodzielaja to co dostana od innych.
Ludzie opowiadaja:
Jestem bezdomny,nie piję,nie mam gdzie mieszkać.Spałem różnie w autobusach nocnych ,na klatkach schodowych.Gdy w styczniu przyszły mrozy udałem się do schroniska Feniks na Zamkniętej w Szczecinie.Warunki jakie tam są trudno nawet nazwać chlewem.Po ścianach i suficie stadami łażą karaluchy.Na podłodze i ścianach wszy.Na zgromadzonych tam 160 ludzi są trzy kabiny prysznicowe i 5 kibli.Ludzie leżą na łożkach trzypiętrowych a dla tych co zabrakło miejsca na podłodze.Smród.Kto ma dochody za ten syf musi płacić 120,-zł za miesiąc,za śniadanie i kolację po 2,50.obiad wyceniono sobie na 180 zł miesięcznie i jest jednodaniowy.jest tylko zdezelowany publiczny czajnik.Nie ma ciepłej herbaty chyba że sam sobie taką zdołasz załatwić.
Ośrodek nawiedziła telewizja i radio aby pokazać jakie to wielkie poświęcenie budżetu a prawda jest taka że kontrola wydatkowania pieniędzy na ten cel jest iluzoryczna.
Nauki świętej nie poszły w las ,Łódź ulica Struga 90A. Misjonarki miłości parę lat temu dostały od miasta pięknie odremontowany i utrzymany dom. Oczywiście za darmo. Wspólnotę tworzy siedem sióstr: Czeszka (s. Marie Bohuslava Cahova - przełożona), Polka, dwie siostry z Kenii, pozostałe trzy - z Indii, Bangladeszu i Węgier.. Urząd Miasta użyczył nam domu przy ul. A. Struga 90A, gdzie obecnie mieszkamy”.
Jest to jednopiętrowy budynek dawnej szkoły, odpowiednio przystosowany do pracy, jaką podjęły siostry. Na parterze znajdują się: kuchnia, jadalnia i duża kaplica dla wszystkich, poświęcona przez abp. Władysława Ziółka 18 lutego 2005 r. Na piętrze urządzono  im dwie sypialnie (dla 8 i 3 osób), łazienkę i czytelnię oraz klauzurę i kaplicę tylko dla sióstr. W obu kaplicach na ścianie ołtarzowej znajduje się tabernakulum z Najświętszym Sakramentem, a pod ramieniem krzyża - słowo PRAGNĘ, będące osobistym wezwaniem Jezusa konającego, jakie Matka Teresa usłyszała podczas pamiętnej podróży”.  To na nich płacimy wszyscy.
Poinformowano je, że na Stokach w altance śpi 2 bezdomnych, było 18 stopni mrozu. Czy ich przyjmą?
Nie mam miejsca denerwuje się siostrzyczka. A dom prawie pusty.
W zwyczaju pielęgnowania miłości do biednych nie sa odosobnione, tak samo zareagowali dominikanie z ulicy Zielonej 13 w Łodzi , też dostali od miasta 3 piętrową kamienicę za darmo. Mieszka tu ich zaledwie kilku i też lód w sercu, oni odesłali na Struga 90A :)
Klasztor mieści się w kamienicy w Łodzi przy ulicy Zielona 13. Budynek użyczył zakonnikom za darmo prezydent miasta Jerzy Kropiwinicki.. Nowy klasztor pod wezwaniem błogosławionego Pier Giorgio Frassattiego zamieszkalo 5 zakonników. Kto jeszcze czerpał całą gębą z nauk świętej? Ano w parafii Maksymiliana Kolbego w Koninie, w Piotrkowie Trybunalskim w parafii nomen omen Miłosierdzia Bożego, w Pabianicach, Sieradzu.
Wszystkich jednak przebił ksiądz z parafii Świętej Jadwigi z Tomaszowa Mazowieckiego. Na sugestię otwarcia kościoła lub chociażby jakiejś komórki dla bezdomnych odpowiedział : Co u mnie? Niech się zgłoszą do noclegowni, na którą WSZYSCY płacimy.

Od 30 lat Polska nierządem stoi. Te dziwne twory ,które udają, że rządzą, to salidarnościowo-klerykalne watahy, które przypełzły po pieniądze a nie żeby narodowi zrobić dobrze.Tzw. komuniści przy tych szkodnikach, to mały Pikuś. Watykan i solidarność doprowadziły ten naród do ruiny a ponadto zrobili go pośmiewiskiem całego świata. Jeżeli ktoś twierdzi, że jest inaczej to jest albo zdrajcą, albo kretynem. Polska to kołtuński i dziki kraj.A najśmieszniejsze jest to, że sami tych szkodników wybieracie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CAPITEA 0,00% 0,41 2025-10-13 13:48:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.