Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 875,00 zł , zmiana od tamtej pory: 59,41%

Re: Takie - tam REAKTYWACJA

Przeczytałem pierwszą część pierwotnego wątku, o grze z trendem, wątku do którego link podesłał Benitor parę postów powyżej. Bardzo mądre rzeczy pisze tam zarówno Benitor jak i Klapa. Do tych wszystkich, którzy uważają, że nasza giełda to totalny "Banan". Jakoś nie przeszkadza to tym dwóm wymienionym przeze mnie osobom zarabiać prawdziwe pieniądze na tym "bananie" Mam swoją teorię na ten temat, na temat dlaczego inni mówią, że nasza giełda to "banan" i nie można zarobić pieniędzy, bo fw20 zamiast rosnąć to spada, zamiast odbić się od oporu to rośnie. Cholera!!! To wszystko wina Grubego . Po prostu te osoby są dostarczycielami kapitału dla Klapy i Benitora. Jakkolwiek to brzmi tragikomicznie, ale to prawda. Ja na miejscu tych wszystkich osób, które nie zarabiają, tylko tracą (zaznaczam, że nie przesądzam, nie wskazuję kto traci a kto nie traci), zadałbym sobie następujące pytanie...Czy lepszy trading uznaniowy, czy algorytmiczny. Jeśli uznaniowy, to czy znam osobę, która utrzymuje się z tradingu uznaniowego czy nie znam? Jeśli trading algorytmiczny to czy znam kogoś kto utrzymuje się z tradingu algorytmicznego? Odpowiedź brzmi...z tradingu algorytmicznego utrzymuje się Klapa i Benitor i być może inne osoby, których jeszcze nie znamy. Jeśli bym poszedł w kierunku handlu algorytmicznego (piszę to teraz jakby w imieniu innych osób) to ciągnął bym Klapę i Benitora za język na temat ogólnych informacji o algorytmach. Wiadomo, że nikt nie da przepisu na dobrze działający algorytm, ale informacje ogólne o których mówię, to może być np. Co oni robią aby wygładzić swoją krzywą kapitału, co oni robią, jaki jest ich próg bólu jeśli system ma duży drawdown, zbliżający się lub przekraczający historyczny drawdown itd. Tego typu pytania Pytania które tutaj widzę to np. czy to już koniec wzrostów, czy opuściło już kanał spadkowy itd. Nie są to dosłowne pytania, ale tego typu. Jakby miały te odpowiedzi coś wnieść do techniki tradingu, Ciekawe czy ktoś postawił swoje realne pieniądze na odpowiedź np taką, że ...Tak to koniec wzrostów i teraz powinniśmy iść już tylko do dołu. Podsumowując...ciągnijcie Klapę i Benitora za język, a być może wam ogólnie odpowiedzą, może naprowadzą. Sam jestem ciekaw ich niektórych odpowiedzi.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.