Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 875,00 zł , zmiana od tamtej pory: 59,20%

Re: Takie - tam REAKTYWACJA

@argentarius, trochę przesadzasz odnośnie moich umiejętności, choć istotnie ostatnio dość poprawnie udaje mi się odczytać średnioterminowe zmiany trendu, skuteczność poprawiła się po dodaniu sub-algorytmu liczącego konsolę. Mój algorytm jest dość prosty i szuka miejsca w którym potencjał kupujących przewyższa sprzedających badając w tym celu cenę rachunkiem ciągnionym. Nigdy na sto procent nie ma pewności że to jest ten moment ale są sytuację że warto zaryzykować.

Mogę powiedzieć że miałem w życiu sporo różnych doświadczeń i teraz raczej nie jestem nastawiony tylko na zysk (chociaż niektórzy forumowicze twierdzą inaczej) bardziej interesuje mnie sam fakt wygrania z Grubym, gdyż jeśli wygram to uważam że to właśnie z jakimś tam wielkim bankiem a nie z przeciętnym graczem, bo przeciętny gracz  to i tak wcześniej czy później  spłucze się do Grubego.

Sytuację grających z tzw. ręki znam dobrze bo sam tak kiedyś grałem. Jest to gra jednodniowa lub bardzo krótkoterminowa. Gracz interpretuje rynek tak jakby był w ciągłej konsoli, a więc trochę spadnie to otwiera długą i odwrotnie. W te sposób zalicza kilka trafnych transakcji….ale…..co jakiś czas nadziewa się na mocniejszy ruch kierunkowy, przyzwyczajony do trafień nie godzi się na takie rozwiązanie i najczęściej uśrednia swoją pozycję (wtedy już nie jest krótko-terminowy)  bo przecież to ON musi mieć rację… i tak ruch kierunkowy czyści mu portfel z tego co wcześniej zarobił i trzeba jeszcze dołożyć.

System mechaniczny pozwala w dużej mierze wyłączyć emocje, sam wiem z doświadczenia że najlepsze „strzały” zdarzały się wtedy kiedy zmuszałem się do otwarcia pozycji gdyż umysł się buntował i musiałem na siłę zginać palec.
Trudno udzielać rad, ale i trudno czasami czytać jak beztrosko zdarza się na forum rysować sytuację a priori.
Napisałem już mnóstwo postów o grze, powtórzę jedno…nie idzie….zacznij od początku 1,2 kontrakty zarobisz to zwiększysz pozycję, nie – to daj sobie spokój. Masz naturę pioniera – eksperymentuj – może znajdziesz swoją ścieżkę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.