Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: strategia Yawal

Tak Mzyk jest matematykiem, ale który nie potrafi liczyc. Obecnie konkurencyjnoś to nie oszczędzanie na materiałach, produkcji i płacach pracowników tylko jakośc produktu i usług na najwyzszym poziomie. Właściciel firmy ktory szkłem d...e chce utrzec nigdy w tej branzy nie bedzie konkurencją dla firm ktore wiedzą w jaki sposob przekłada się zadowolenie klienta na ich zysk. Nie trzeba byc Bułgarskim mędrcem aby to wiedziec. Moim zdaniem dobry matematyk (nie mówiąc już że 61 letni matematyk - biznesmen)umiałby policzyc (i zrozumiałby zależnosc), że jesli płaci pracownikowi 1000 zł czyli przysłowiową dziadowiznę to nie może liczyc na to że otrzyma od tego pracownika produkt czyli pracę na nawyższym poziomie. Tyczy się to wszystkich pracowników od robotnika szeregowego po dyrektora. JA nie jestem matematykiem ale wydaje mi sie ze kalkulacja jest bardzo prosta nie wymagajaca użycia całek, różniczek itp. Jaka płaca taka kadra, zaangażowanie no i produkt finalny czyli praca.
Proponuje aby Pan Mzyk sprawdził ile zarabia się w Ponzio, Aluprofie, Wikonie czy w Rainersie. Następnie przeanalizował sukcesy (szczególnie Ponzio) i czym były spowodowane. Proponuje równiez aby przy okazji sprawdzania udziału w rynku tych firm zastanowil sie wreszcie czym jest spowodowana wysoka pozycja Ponzio? obdzieraniem gołego ze skóry? czy może czuymś innym?.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
YAWAL -18,97% 3,46 2015-10-26 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.