Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Spadniemy bardzo silnie

śledzę to forum tylko po to, żeby oznaczyć dobrze moment powrotu na giełdę...

Moja teoria może wydać się zbyt śmiała, ale to co obserwuję wygląda tak:
1/ większość tych, co przewidziała bessę lub wycofała jeszcze w miarę przyzwoita kasę z giełdy zakłada, że od wiosny zacznie się hossa, dając przy tym różne poziomy...
2/ po drodze przyłącza sie do nich wielka ilość wtopmenów bessy: przy czym panuje powszechne przekonanie, że jak hossa ruszy, to zarobienie 100% w miesiąc to będzie pikuś....
a ponieważ można się domyślić, co to spowoduje, to ja prognozuję:
1/rzeczywiście, wiosna 2009 przyniesie spory wzrost indeksów, bo się wszyscy rzuca na akcje
2/ po fazie wzrostu nastąpi długi okres spadków - nie wiem - rok???
3/ bessa obnizy indeksy do wartości skrajnych
4/ wychodzenie z bessy będzie trudne, żmudne i mozolne, a odrabianie strat będzie trwało latami
5/ dopiero ostatnie fazy hossy przyniosą hiperbolę

Wiem, że wizja skrajna i straszna,
wcale mi się nie podoba,
bo też chciałabym na wiosnę 2009 zarobić 100% w tydzień,
ale chyba raczej nie ma na to szans...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.