Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: RK gra jak chce tak jak i ty ale on zawsze wygrywa a ty jestes dawca

"POLATACH". Czuję przez skórę, że masz rację. Szkoda, że rok temu tego nie wiedziałem. Gdy ujawniono te pożyczki akcji Bio to oczy mi się otworzyły na potencjalne możliwości kombinacji kursem przez chociażby takiego cwaniaka jak Rappaport w imieniu i na rzecz Krauzego. Przedtem nie wiedziałem, że takie coś jest możliwe na GPW a wszyscy wielcy udają, że nic nie widzą. Każdy patrzy tylko jak z tego tortu coś uszczknąć dla siebie a "fer play" ma gdzieś. O, przy mojej obecnej wiedzy to mógłbym teraz dopiero rozpocząć "zabawę" z Bio i to bez dużych wpadek. Mógłbym, bo mam niezbędne środki ale czuję coś takiego jak awersję do tej spółki i jej właściciela. To coś takiego podobnego do wewnętrznego odruchu jaki odczuwam, gdy widzę kupę na chodniku /pieska zazwyczaj/ i omijam ją z daleka.

A tak szczerze to dotychczas miałem jeszcze tę iskierkę nadziei, że Bio odrobi te spadki jak zaczną pojawiać się określone korzyści płynące z kontraktu chińskiego ale teraz widząc, że Krauze może zyski "wyssać" z tej spółki pod pozorem bardzo wysokich kosztów np. sprawowanego zarządu czy fikcyjnych inwestycji realizowanych w spółkach córkach skąd pieniążki mogą trafiać na jego prywatne konta - to coraz mniej mi pozostało nadziej i wiary, że kiedyś odzyskam przekazane temu oszustowi swoje środki. Wiem, że wysokość kursu ma on gdzieś bo zarabia na wzrostach i spadkach lub zupełnie niezależnie od tych wahań. Trudno, nauka kosztuje i to niemało. Mam jednak nadzieję, że poziom 0.30 jest w zasięgu wzrostu spekulacyjnego i być może, przy odrobinie szczęścia jeszcze go zobaczymy na Biotonie.

Ja na Twoim miejscu tak ostentacyjnie nie odżegnywałbym się od moich ostatnich prób ujawniania niejasnych powiązań pomiędzy wielkimi graczami na tej spółce bo oni to przecież grają w pierwszej lidze mając do tego miliony kapitału jak się okazuje spekulacyjnego, którego źródła mogą pochodzić z całego świata /Szwajcaria, Izrael itp./. Kluczem do zrozumienia wahań kursu i całej polityki finansowej Bio jest właśnie świadomość ich istnienia i konieczność poznania. Krauze jest złotousty dla drobnych inwestorów i bzdury, informacje niepewne lub nawet nieprawdziwe to nic dla niego i płyną one bez ograniczeń z jego ust ale ma on także i drugą twarz, dla nas całkowicie ukrytą, która jest szczera do bólu ale w rozmowach tylko z takim partnerem jakim wydaje się być dla niego Pan Marcel Rappaport. I tak naprawdę to nie wiemy, kto komu pomaga a kto kim steruje w tym tandemie. Oczywiście, że bieżące analizy kursu /AT/ i oficjalnych fundamentów są niemniej ważne zwłaszcza dla krótkookresowego inwestowania ale te skrzętnie skrywane powiązania i zależności kapitałowe pozwalają dopiero całościowo zrozumieć co tak naprawdę się dzieje w Biotonie. To trudne ale dla kogoś upartego i wytrwałego w części możliwe. Pozdrawiam
rysio

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BIOTON -2,12% 3,70 2025-12-22 10:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.