Odsłoniłeś się maksymalnie tymi wpisami co tylko utwierdza mnie w przekonaniu i myślę, że pozostali to widzą ale ciekawsze jest to, że nieświadomie pośrednio potwierdzasz potrzebę redukcji i dokapitalizowania (względnie przedstaw odzysk z likwidacji bo ja stawiam tezę, że będzie to max 30% a przy wydłużeniu zero - podważ to)
Wyjściem z takich sytuacji jest odzyskanie zdolności do zarabiania i dziś Marka zamiast dryfować przyciśnięta i powiązana powinna odzyskać tą zdolność poprzez właśnie redukcję odsetek i dokapitalizowanie oraz sprzedaż nieruchomości.
Dlatego też znacznie korzystniej jest już dziś rozpocząć ten proces niż w marcu 2019 (bo i tak wszyscy wiemy, że nawet zlotówka w ramach obecnego układu wypłacona nie będzie)
Dziś trzeba odciążyć by wyrobić zdolność do zarabiania a przesuw o 3 kwartały to konkretne przełożenie finansowe (co najmniej 600-800 tys a więc prawie cała pierwsza rata)
Serio sądzisz, że w tym momencie chodzi mi o licytowanie wartości portfela? Nie! tak samo jak nie ma większego znaczenia brak płynności na rynku NC. Interesują mnie konkretne działania. Dziś jest zysk na sprzedaży ale to za mało by obsłużyć układ trzeba dodatkowej trampoliny i ja ją proponuję.