Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: RABAT UPADLOSC LIKWIDACYJNA

Wybacz Rabatowy, ale Twój optymizm jest charakterystyczny dla bomifanów.

Wielki dzięks za informacje, które nam tutaj przekazałeś, a których bez Ciebie byśmy się w życiu nie dowiedzieli. Sam widzisz, że mój sceptycyzm wobec Rabatu, mimo, że w szczegółach sytuacji Rabatu nie miałem racji, był jednak uzasadniony.

To że Rabat ma długi, to my wszyscy wiemy. 30mln w linii kredytowej, to oczywiście nie wszystko. Pytanie ile długu ma samo Bomi.

W sprawozdaniu za H1 dla całej grupy Bomi (samo Bomi i Rabat & inni) stoi napisane:

B.] Zobowiazania i rezerwy 308.708 tyś PLN

Bomi, to Bomi, które pozostaje w układowej, zgłosiło do układu 220mln PLN czyli 88mln PLN odpadło z tytułu Rabatu.
Jednak te 88mln nie miało być spłacane przez Bomi - po to tworzy się spółki córki, aby móc się odciąć od długów swawolnej córeczki.

Jednak 220mln WCIĄŻ straszy!

Z Rabatem straciło też dochody z franczyzy w LD Holdings. Niektórzy tu opowiadali o 50mln myląc zysk z przychodem - co nie ma żadnego znaczenia, bo liczba czy tak czy siak jest absurdalna.

Z Rabatem straciło też na dzieję, że Rabat można postawić na nogi poprzez emisję ratunkową, nawet kosztem utraty kontroli nad Rabatem.

Teraz zadane jest na głodową franczyzę delikatesów i Rastu. Według zarządu to: 4-8 mln zysku rocznie. Ja w te iluzje nie wierzę, ale to moja sprawa. Tak czy inaczej, aby móc obsługiwać układ brakuje im jakieś 5 - 6 milionów zysku. Na czym mają oni to wyrobić?

Rabat dawał szansę, sam pisałeś, że w miarę łatwą do realizacji. A teraz tej szansy nie ma.

I Ty mówisz, że nic się nie stało?!
I Ty mówisz, że to miłe info?!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.