cdn bo mi bankier odrzucał post...
I nie gaming czekałem, a na duże VFX. I jak na razie się nie doczekałem.
Pisanie, że jesteśmy w tym samym miejscu co w roku 2016 i że konkurencja w gamingu wybiła to abo głupota albo ignorancja. Btw. Nie wiedziałem, że jakąś mamy na GPW.....Czy to na kursie czy w core biznesie jesteśmy zupełnie w innym miejscu.
Zmiany rynku nie było bo nie mogło być przy takich wynikach, które były skutkiem jak pisałem w pierwszej części postu. Widać, że jednak nastąpi zmiana zasad księgowania, żeby już się do tego przygotowywać.
Filmy:
Pierwszy film jest już zrobiony i trwa postprodukcja. Tak wiem to tylko bardzo nisko budżetowy OPI, ale od czegoś trzeba zacząć. Inną kwestią czy cokolwiek na nim zarobią.
Gry:
Rookie to jeśli kiedykolwiek dokończą to raczej nie szybko. TWoG gra jak gra. Tak wyglądają takie gry i jeśli ktoś oczekiwał, że za 5 mln zł ze to będzie gra z TOP 10 to mocno musiał być na haju! Czy będzie sukces czy porażka? Nie wiem. Gdybym miał obstawiać to raczej sukcesu nie będzie.
Dla mnie ważne są dwa pytania...
1. Czy są w stanie utrzymywać podobną rentowność w następnych kwartałach po tych wszystkich optymalizacjach?
2. Czy przy takiej rentowności są w stanie choć trochę zwiększać przychody np 8-10% rocznie?
I kilka mniej ważnych pytań:
1.Dlaczego nie ma obiecanych webinarów ( dwóch rocznie)?
2.I kiedy pojawi się regulamin programu motywacyjnego?