Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,19 zł , zmiana od tamtej pory: 340,10%

Re: PKN Orlen - kolorowy 2 lata temu zapowiedział 20 zl.

Już ci odpowiadam MAX na twoje pytanie.
Akcje te powinny kosztować tyle na ile wycenia je rynek i nie ma co kombinować dalej. To rynek a nie analiza fundamentalna wycenia
dane akcje. To prawo popytu i podaży Richarda Wyckoffa ma tu zastosowanie.
Tu nie trzeba się bardzo starać, aby obalić twoje założenia, wystarczy poczytać wyceny analityków biur maklerskich i banków na przestrzeni ostatniego roku, aby dojść do wniosku, że ta rzesza dobrze opłacanych ,,specjalistów,, podczas bessy równie dobrze może oceniać ilość pcheł na psie.
Żeby nie było niedomówień. Ja nie twierdzę przecież, że wzrost na Autopartnerze został definitywnie zakończony. Nigdy tego nigdzie nie napisałem ! Twierdzę natomiast, że rynek tych akcji potrzebuje odpoczynku w formie korekty i dopóki nadwyżka popytu nie doprowadzi do pokonania oporu na ostatnim szczycie, możemy się zająć czym innym

Dziękuję ci za wpis, za merytoryczną wymianę poglądów,
dalej jestem do dyspozycji i będę bronić swojego stanowiska w tej ciekawej wymianie zdań

kolorowy wiatr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN 0,55% 18,44 2025-10-14 13:20:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.