Dnia 2011-12-29 o godz. 13:40 ~maaxxxx napisał(a):
> napisze jaśniej bo widze toTy masz problemy z czytaniem ze
> zrozumieniem... (ja musze przyznac nie czytam wszystkich
> Twoich cennych wpisów) - a więc -> możesz sobie
> pisać i pisać i odpowiedzi bedziesz zapwne dosatawał -
> tylko CO Z TEGO ?!
kurs EFH widzę, ale widzę też kursy innych spółek,
EFH nie odbiega od reszty, chyba tylko tym, że ma więcej drobnych akcjonariuszy zmęczonych ciągłymi spadkami w poprzednim okresie - i tym akcjonariuszom się nie dziwię, chociaż żałuje, bo wg mnie, to oni obecnie są celem skupujących i przyczyną spadków (zobacz na obroty)
W takim zmęczonym akcjonariacie łatwo skupować akcje po coraz niższej cenie, bo nikogo nie wzrusza to co naprawdę dzieje sie w spółce. Tutaj akurat czas działa na na korzyść dużych akcjonariuszy. Potrzebują dużo akcji, ale nie muszą się spieszyć
Pomimo tego że obecnie, nie robi wrażenia na drobnicy nawet wejście i zwiększanie zaangażowania przez nowego inwestora, to fakt pozostaje faktem, ze jest to pozytywna informacja i dobra perspektywa.
Zmiany w firmie nie następują w godzinę czy tygodnie, raczej w miesiace/lata.
Pozytywne sygnały, nie powodują u mnie jednak uśpienia i nie oznaczają, że nie będę zmuszał Zarządu do przejrzystej polityki informacyjnej
Pytasz co z tego? dużo, bardzo dużo, bo dzięki temu nie mam dużej wtopy, pomimo sukcesywnego zwiększania zaangażowania
Ponadto przy odpowiednio mocnych naciskach, Zarząd każdej spółki można zmusić do zmiany/zrewidowania dotychczasowych niekorzystnych dla małych akcjonariuszy poczynań i działań - a takimi są np. informacje które z założenia nie mają pokrycia w faktach, o czym być może wiedzieli z góry duzi akcjonariusze. (np skup akcji)