Wtorek 19 marca,
Jak nic muszę odpocząć, Jestem naprawdę zmęczony. Wpadłem więc na forum, aby popatrzeć co nowego, a tu nic.
Co prawda jeden z was próbuje zrobić ze mnie Astrologa i pisze, że astrologowi też się coś czasem udaje i trafi mu się jak ślepej kurze ziarno. Drugi twierdzi, że Analiza Techniczna nie istnieje i muszę mu przyznać rację. W takiej formie o jakiej myśli AT nie istnieje.
Tylko zwróćcie uwagę, że moje AT, to nie Wasze AT.
Teraz i z prawa i z lewa, wszyscy mówią o nadchodzącym spowolnieniu. Ile to razy pisałem, że giełda ze znacznym wyprzedzeniem
pokazuje to co się następnie stanie z gospodarką.
Kiedy o tym wspominałem jeszcze pod koniec 2017, nie brakowało takich, co uważali że to bajki astrologiczne. Poczekajmy jeszcze kilka miesięcy i wtedy się okaże jak silne spowolnienie nas dotknie, wszak dystrybucja w toku.
Trendy należy liczyć w miesiącach i latach, a nie w dniach i tygodniach.
W tym tygodniu wypada okno czasowe. Ciekawe, czy rynek na nie zareaguje. Ja tam siedzę, pracuję i lewym okiem zerkam na BOS.
Powiem szczerze, skoro ostatnie spadki były ruchem powrotnym do linii szyi Odwróconej Formacji Głowy z Ramionami, to do czego
należało ruch ten wykorzystać ?
Każde dziecko to wie i nie ma co dzielić włosa na czworo..
Tak jak wspominałem ruch wzrostowy na BOS będzie trwał w czasie co najmniej przez cały 2019 rok, pomimo zagrożenia ze strony całego rynku, bo to że jesteśmy w bessie nie ulega najmniejszej watpliwości.
Jeśli zaś chodzi o polityków, tak z lewej jak i prawej strony, to nic ich zabójstwo prezydenta Gdańska nie nauczyło.
Zresztą ja od dawna już wiem, że jak nie wypracuje czegoś własnymi RENCAMI to nikt mi nie dołoży, no chyba, że złe słowo na forum, ale o dziwota akurat na BOSIU jest OK. Zapewne dlatego, że pisze tu o wzrostach, a nie o spadkach.
W sumie bessy nie ma się co bać. Ta ekipa tak dobrze sobie radzi, że nie straszna nam zawieja. Kasy nie zabraknie, ba zawsze można dodrukować. O czym więc gadamy ? O Gejach ! W tym kontekście Lesbijki mają lepiej, bo same sobie dziecko mogą urodzić,
co jak wiemy dwóm samcom przytrafić się nie może. W każdym razie jak kto lubi, to może na tym oprzeć całą kampanie do parlamentu europejskiego. Chociaż jak widziałem na Krakowskim Przedmieściu ściskających się dwóch panów, to nie powiem
zebrało mi się na wymioty, ale ja stary już jestem i dzisiejszych czasów nie rozumie.
ck