Proszę , no naprawdę nie można ignorować sytuacji na całym rynku średnich spółek, a zwłaszcza w segmencie handlu. Nie można też wyciągać wniosków z tak małego obrotu, czego potwierdzeniem jest zamknięcie. O dobrej wiadomości pisałem w kontekście,braku informacji o uprawomocnieniu się postanowienia sądu. Logika mówi, że o ile ktoś ze zwołaniem zwleka do czasu decyzji "x" to musi mieć pewność, że ona zapadnie, zanim to zrobi. Skoro zrobił - to dobra wiadomość , która się zapewne wkrótce ukaże. Czy to rozwiązuje problemy spółki? Nie rozwiązuje. Dlatego ciągle piszę, o trzech ważnych decyzjach dla jej przetrwania. Jeśli chociaż jedna nie zapadnie to kłopoty będą większe.
Ja obstawiam, że zapadnie. Ty że nie. I niech tak pozostanie. Ja nie pisze, że cena nagle poszybuje do nieba albo do ziemi, bo to nie zależy tylko od samej spółki , a od ogólnej sytuacji na rynku. Jak zacznie się paniczny zakup, to nawet najsłabsze spółki zyskają, Jak wyprzedaż to choćby złoto znaleźli to i tak kursowi to nie pomoże.
Ja widzę szansę na wzrosty, pod warunkiem że spółka przetrwa , co zakładam..
Ty widzisz spadki, będąc przekonanym o porażce.
Ja nie twierdzę, że spółka nie będzie jeszcze tańsza, ale nie widzę też przesłanek fundamentalnych opartych o dostępne dane finansowe, które by świadczyły że jeśli taki spadek nastąpi to będzie on trwały. Raczej odwrotnie. Jeśli akcje podrożeją, to widzę fundamenty do trwałego utrwalenia się tej tendencji a więc odwrotu od trendu spadkowego. Podkreślam, że nie widzę tego dziś, żeby później ktoś nie łapał mnie za słówka, bo sytuacja jest dynamiczna, a władze spółki IMO - działają za wolno i mało profesjonalnie, chociaż mają zapewne więcej wiedzy niż my.
Nie przewiduje też, aby w wynikach za I półrocze, zmieniło się coś na niekorzyść w bilansie spółki w zakresie aktywów trwałych, nieruchomości inwestycyjnych czy udziału w jednostkach zależnych. Zapewne znaczące zmiany będą w aktywach obrotowych no i oczywiście w zobowiązaniach. Rachunek wyników zapewne też nie będzie nastrajał optymistycznie. Ale trudno by było sobie wyobrazić, aby było inaczej. To jednak w znacznej części zostało już zdyskontowane w cenie akcji.