Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,17 zł , zmiana od tamtej pory: -70,30%

Re: Nowe info

~Posiadacz na tym terenie jest też np. Aesculap (B. Braun) i można ich produkty znaleźć pewnie w każdym szpitalu. I co z tego wynika ? Nic. Podaj gdzie jest napisane, że będą robić dla Bartex-u... Ja nie znalazłem w necie takiej informacji.
Tak jak napisał ~Obligat_P : "FKD ma siedzibę we wsi Paproć (największa firma w okolicy) i pomimo znanych powszechnie ogromnych problemów finansowych została wybrana do budowy hali za prawie 6 mln zł właśnie w Paproci. Niezwykły przypadek."
Aby wykonać takie dzieło za 6mln w 6 m-c to trzeba "zagęszczać ruchy" nawet przy założeniu, że cała dokumentacja jest już gotowa i tylko wejdą na robotę. Jak ktoś budował choćby domek na wsi to powinien orientować się ile czasu potrzeba na "papierologie". A gdzie dostarczenie poszczególnych elementów do złożenia ? Te elementy nie leżą na półce w markecie, te elementy trzeba wykonać, to nie są klocki lego.
A spółka ma do końca roku oddać jeszcze 2 magazyny, każdy za ok. 2mln a nowy magazyn jest za 6mln... Wiem, że wartość nie jest wyznacznikiem ale pokazuje, że jednak na nowy magazyn musi zostać zaangażowane dużo więcej zasobów niż na postawienie tych 2 magazynów. A zasoby finansowe w tym momencie to chyba tylko 1,2mln z pożyczki.

~Posiadacz "Moze spolka sie poprawi i poda wiecej faktów" - jakoś nie widzę tego. Chciałbym się mylić bo wiarę już dawno straciłem.

Za parę dni powinien pojawić się raport za I kw 2020 a po miesiącu roczny. Obstawiam, że płace pójdą do góry a zatrudnienie na porównywalnym poziomie jak za poprzednie okresy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.