Może uściślę trochę:
pkt 1) odnosze do takiego oto zapisu:
"2. W przypadku czasowego zawieszenia zarobkowego przewozu osób, kierowca jest obowiązany do zasłonięcia lub zdjęcia z dachu dodatkowego światła z napisem „TAXI”." tak jest zapisane w przepisach.
pkt 2) odnoszę do treści kodu zakreślonego w zgłoszeniu, obawiam się nieścisłości zgłoszeniowo czynnościowych. Wykonywanie-prowadzenie
pkt 3) Zus stwierdza w piśmie, że dopiero likwidacja działalności rozwiązuje obowiązek ubezpieczenia
Natomiast uzupełnienie znajduje się w treści pisma. Chyba nie ma potrzeby powtarzać.
Może wkleję jeszcze raz bo coś się zepsuło:
1) nie ma czasowego zawieszenia zarobkowego przewozu osób
2) że nie mogę czasowo zaprzestać prowadzenia działalności gospodarczej o nazwie zarobkowy przewóz osób
3) że w związku z tym, nie mogę wyrejestrować się z ubezpieczeń społecznych, gdy zaprzestanie wykonywania działalności ma charakter czasowy.
4) że istnieje nakaz nieprzerwanego prowadzenia działalności od dnia zarejestrowania działalności do jej likwidacji
5) że istnieje bezwzględny nakaz opłacania składek w sposób „ciągły”, niezależnie do faktu wykonywania, bądź zaprzestania ( przerwania ) wykonywania działalności gospodarczej
6) że wolno brak zapisów szczegółowych, interpretować na niekorzyść prowadzącego działalność gospodarczą, wywodząc tym samym niekorzystne tezy dla tegoż
7) że wolno posługiwać się w decyzji wydanej przez ZUS, pojęciami, nie zdefiniowanymi w interesujących ustawach oraz przepisach szczególnych
Przepraszam. Ada i Gossi wklejcie może jeszcze raz uwagi już z dobrymi numerami :) Moja wina sorry.