Dnia 2021-01-02 o godz. 17:21 cmpunk napisał(a):
> Dnia 2021-01-02 o godz. 15:33 wolnoplus napisał(a):
> > Tak, mam Cargo i dokupuję co jakiś czas. Wg wszelkich moich wyliczeń, przejrzanych ESPI powinno iść powoli w górę. W dół wiadomo do ilu zeszło i to dwa razy, więc wiadomo mniej więcej ile można stracić :) ALE kiedy i do ilu urośnie, to nie moja rola oceniać. wg mnie i 50PLN w ciągu 2 lat jest możliwe, patrząc na podpisane umowy i inwestycje samego PKP Cargo nie wspominając o planowanych inwestycjach rządowych, ale to GPW, może gnieść się w okolicach 10-14 jeszcze długo, ale mi to akurat na rękę a nawet bym chciał, żeby przez cały pierwszy kwartał się na tym poziomie utrzymywało, bo schodzą mi środki z innych inwestycji do marca i PKP jest głównym moim celem, poza Sanwil oczywiście, ale tu mam lekki dysonans po tym co się stało w ostatnim kwartale i potrzebuje dodatkowych danych oraz czasu :)
>
> No właśnie. Ale Sanek powinien porządnie odbić,są fundamenty. Zobaczymy,czy słowa Zeusa się sprawdzą.
> A jak Sanwilek urośnie i się go sprzeda,to wtedy warto podyskutować,w co można zapakować. A że cenię sobie wpisy Twoje,Sandmana i jeszcze kilku innych osób,to też będę śledził,co proponujecie na przyszłość :-).
>
Spoko, z normalnymi ludźmi zawsze warto wymieniać poglądy i porównywać wnioski z innymi, ale na Sanwil na razie się nie udzielam, bo tam przepychanki i głupie przezywki w obie strony, bez głębszej treści. Jak znajde czas to zrobię post podsumowujący rok, czysto informacyjny na podstawie info oficjalnych, bo w sumie są ciekawe a i spodziewam się, że roczny raport w Sanwil zmieni dużo we wskaźnikach na plus po raz kolejny.
PS. Nie tylko Wikana ale i Herkules też stoi wyżej r/r a tam Sanwil Holding ma ponad 2% z hakiem udziałów.