Dnia 2021-01-02 o godz. 14:31 ~Gallileo napisał(a):
> Termin zapadalności tej pożyczki wczesniej był na koniec 2019 roku, a nie bylo info o przełożeniu, a potem nagle termin zapadalności w kolejnym raporcie się zrobił koniec 2020. Nie było info o przedłużeniu tej pożytczki i to brak tego infa mam na myśli. Mi się wydaje, że po prostu po spłacie czesci tej pozyczki w zeszlym roku kwota jest na tyle niska ze już informować nie trzeba, ale tu juz trochę spekuluję, a nie chce mi sie grzebać w przepisach, aby to potwierdzić
> Znając zycie to reporty zarowno na Sanwilu i Wikany będą razem (albo na przestrzeni kilku dni)
> ps. widzialem ze jestes na forum PKP Cargo? Kurs jest bardzo zdołowany (C/WK-0,19), a stawiam ze to bedzie rok inwestycji drogowych i kolejowych. Ktos tu materiały bedzie musial wozić, o jakims tam kontrakcie z wojskiem też sie mowi. Moze wiec i Cargo coś odbije. Masz to? Warto to kupić i potrzymac trochę?
Tak, mam Cargo i dokupuję co jakiś czas. Wg wszelkich moich wyliczeń, przejrzanych ESPI powinno iść powoli w górę. W dół wiadomo do ilu zeszło i to dwa razy, więc wiadomo mniej więcej ile można stracić :) ALE kiedy i do ilu urośnie, to nie moja rola oceniać. wg mnie i 50PLN w ciągu 2 lat jest możliwe, patrząc na podpisane umowy i inwestycje samego PKP Cargo nie wspominając o planowanych inwestycjach rządowych, ale to GPW, może gnieść się w okolicach 10-14 jeszcze długo, ale mi to akurat na rękę a nawet bym chciał, żeby przez cały pierwszy kwartał się na tym poziomie utrzymywało, bo schodzą mi środki z innych inwestycji do marca i PKP jest głównym moim celem, poza Sanwil oczywiście, ale tu mam lekki dysonans po tym co się stało w ostatnim kwartale i potrzebuje dodatkowych danych oraz czasu :)