Dnia 2020-12-11 o godz. 10:01 ~xxx napisał(a):
> W nawiązaniu do dyskusji z wątku:
> >
> > https://m.bankier.pl/forum/temat/9027133
> >
> > dotyczącej tego, czy KDPW posiadał informacje o akcjonariuszach i co właściwie zostało przekazane do spółki, może należałoby złożyć w prokuraturze zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa polegającego na składaniu fałszywych zeznań w toku prowadzonego postępowania wyjaśniającego dotyczącego przywłaszczenia dokumentów akcji. Niech prokuratura w celu weryfikacji poprosi spółkę o przekazanie danych jakie otrzymała od biur maklerskich i KDPW. Inaczej nigdy się nie dowiemy co zostało przekazane spółce, bo twierdzenie z przytoczonego powyżej wątku, że "są na to potwierdzenia", jest nieścisłe, bo nie wierzę, że komukolwiek z forum udało się uzyskać jakiekolwiek dane dotyczące rachunków maklerskich innych akcjonariuszy, bo to by naruszało przepisy o ochronie danych osobowych. Informacja o tym, że KDPW, czy BM coś prekazały nie wystarza, bo prezes może bez końca twierdzić, że coś mu się nie zgadza, bo np. źle coś liczy.
Ja już od kilku miesięcy działam na tym odcinku, stąd moja propozycja wystąpienia do KDPW.
Wejdźcie w kontakt z KDPW. Będziecie bogatsi o wiedze. Dysponując takimi informacjami możecie podejmować dalsze działania.
Wejdźcie tez w kontakt z Waszymi Biurami Maklerskimi.
Naprawdę warto