Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Info w powietrzu

Jednym z głównych problemów Matthiasa jest:
- za mała powierzchnia magazynowa, siedzi tam ok. 100 producentów, a w kolejka firm które chciałby wejść jak w mięsnym za komuny. 100 producentów to trochę mało, jeżeli chciałoby się uchodzić za hurtownie kompletną,
- brakuje np. kilku znaczących firm jak np. Prymat, lub niektóre firmy są ale nie ma pełnego asortymentu np. Maspex Waowice (Lubella),
- brak nabiału (GRZECH NR 1),
- do tego dodam, że jak zaczęli towarować Madisona, to realizacja zamówień nawet największych producentów, których stoki trzyma się zawsze wielkie była na kompromitującym poziomie.

Odnośnie Madisona, tam jest problem że gro producentów nie chce dawać towaru w termin(zapewne po przygodach z Bomi), a zatowarowanie takiego sklepu to gruba bańka z hakiem w cenach netto.

Czy skończy to się powodzeniem, myślę, że z czasem się dotrą, choć z drugiej strony ciekawy jestem jak to od środka wygląda, gdzie zarządza tym przybytkiem trzech właścicieli. Wg mnie powinni oni po przejęciu tych sklepów, co mają w planie, podzielić się jakoś, że każdy bierze coś oddzielnie, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Odnośnie nowych przejęć, to dwa świeże newsy:

Bomi Orunia, idzie pod skrzydła spółki Matthias&handlowiec z Gdyni
Bomi Fikakowo idzie pod skrzydła sieci MerCo(nie wiem czy dobrze napisałem), którego właścicielem(sklepu) będzie były prezes Rabatu i członek zarządu Bomi P. Theus.

O warszawce nic nie wiem, natomiast coś kręci Piotr i Paweł, bo kasę kiszą.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.