Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Info w powietrzu

Rabatowy,

Jak dla mnie to jest informacja dla Bomi całkowicie neutralna, bo LD jest podpięte pod Rabat. Jakiekolwiek zyski z tego posunięcia przejmie Rabat. Ja po prostu nie wierzę, że przy likwidacji Rabatu cokolwiek wpłynie do Bomi.

Mnie interesowało Twoje zdanie na temat koncepcji, aby wyjąć LD spod Rabatu i podpiąć ją pod Matthias. Czy miałoby to sens - jakieś odniesienie do rzeczywistości? Czy ten nowy prezes jest rzeczywiście człowiekiem Cierpisza? Czy Matthias z Cierpiszem są silnymi partnerami, aby udźwignąć serwisowanie we franczyzie dawną sieć 34?

A właśnie, dlaczego uważasz, że dla LD to niezbyt miłe info? Przecież wyciągnięcie ich spod bankruta, to raczej dobra wiadomość dla nich? Bomi nie może bezpośrednio z LD kasy wyciągać, bo najpierw doi spółka frywolna córeczka z własnymi długami - Rabat.

Jak sądzisz, czy Bać może być zainteresowany LD, czy jednak może bardziej Matthias?

I jeszcze jedno.
Na forum pojawił się komunikat prasowy, że 7 Rastów wznawia działalność. Mnie zaskoczyło, że firmy, która maje przejąć, nie ma w KRS dostępnego on-line. Czy wiesz, coś, co tam się w Olsztynie dzieje?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.