Witaj ponownie Koźle
Przepraszam, ogarnianie natłoku informacyjnego nie sprzyja dyskusjom......... ;)
Zmiana perspektywy w pełni prawidłowa, mam tylko nadzieję, że trzymałeś właściwe proporcje i się nie pociąłeś.... Co do węgla - czysta sp. kontrolowana i wiązana na podw. ent. z uwzgl. cross-in,moim zdaniem nie kieruj się sugestiami D. i A. Słoneczniki - zauważ wystąpienie korelacji dla wsk. v......... oraz śrdn wekt dla alfa--- ............---- To mocna wskazówka dot. ewentualnej perspektywy znaczącego podw. w., ale w skali roku. Doważaj w proporcjach odwrotnych do ........... Jeżeli masz wątpliwości - podyskutujemy w innym miejscu. Ryzyko jest uzależnione od W.enez. i ewent. wymiany "argumentów", jakkolwiek dziwnie by to nie wyglądało. Przynajmniej ja tak sądzę......
Istotne dla naszej wcześniejszej dyskusji jest wsparcie M...x, porównaj z .... :D i nie mów, że Cię to dziwi.
Szczerze powiedziawszy zaskoczyłeś mnie śmiałym wejściem w zabawę z podwyższonym ryzykiem. Uprzedzałem... Teraz już musisz aktywnie bronić pozycji, no chyba, że to przekalkulowałeś i dopuściłeś ryzyko straty rzędu 10-15%. Uważaj na przyjętą perspektywę, gdyż "gracz" stosuje tam metodę, której - o ile się orientuję - nie lubisz..... Ja zresztą także, ale trochę wbrew sobie... stale trzeba się rozwijać :)
Dla relaksu proponuję żebyś obstawił dłuższe pozycje na trzech spółkach, o których wspominałem Ci w innym miejscu (zestaw pomocniczy "małego technika" :D :D ). Co do szweda - muszę to bardzo dokładnie przeliczyć.... Wygenerowałem model tylko do tego właśnie momentu, więc skorzystałeś. Muszę przepuścić więcej danych, a to wymaga trochę czasu....
Reszta w innych miejscach
Pozdrawiam