Niestety kolego, głupoty, to piszesz Ty. Przeczytałeś, kilka książek o giełdzie i szpanujesz. Zadaj pytanie na forum, kto jest zainteresowany Twoimi naukami i piszcie sobie via email. Nie oceniaj wszystkich inwestorów hazardzistami. W Polsce niestety króluje dziwna teza, mówiąca, kto zarabia jest inwestorem, a kto przegrywa jest leszczem i hazardzistą.Niestety Twoje tezy o inwestowaniu też często się niesprawdzają na GPW. Ustaw sobie np. stop loss o którym piszesz na danej spółce i niestety często bywa, że zbierają stp loss i wracają sobie na wyższe poziomy i później jest lament, ponieważ ludzie traca dużo kasy, ale co tam, każdy ma własny sposób na zarabianie pieniędzy. Zaproś sobie zainteresowanych Twoim sposobem inwestowania i daj już sobiew spokój z tą "misją ", wygląda to niestety na częsty przypadek na tym forum "ja wszystko wiem, a wy ciemniaki nic nie wiecie, więc uczcie się ode mnie ". Żałosny jesteś Uzi. Żebrak napisał mądre słowe skierowane do Ciebie, a Ty podniecasz się swoimi wpisami. Co do kupowania żonie lub dziecku, zajmij się swoją żoną lub dzieckiem, w końcu Cię zostawi i tak kolego się kończy historia mądrali.Jeśli jest ładna, to pilnuj, bo Ci np. sympatia.pl porwią i zostani Tobie tylko forum bankier.pl.