Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  37,70 zł , zmiana od tamtej pory: -43,50%

Re: Do Robina

Ja bym chetnie wymienil sie mailem lub telefonem ale swissa znam tylko z tego portalu i nie chce z oczywistych wzgledow ich tu podawac. Jesli znasz jakis sposob to podpowiedz :-)
Ryzyko wynika z braku doswiadczenia osrodkow. To jest niestety fakt wynikajacy z prostego faktu braku firm krajowych produkujacych leki innowacyjne. Osrodki takie jak Dana-Farber czy MD Anderson robia takich badan mase. Maja doswiadczone zespoly, wyposazenie i procedury. Dla nich to chleb powszedni. To co taki doswiadczony osrodek gwarantuje to doswiadczenie w trudych sytuacjach a takie beda na 100% Dodatkowo to co sie liczy to nazwiska i adres tzn. jesli potecjalny inwestor zobaczy gdzie i kto dane badanie robil to niestety powyzsze osrodki beda mialy zawsze przewage nawet nad najlepszym polskim osrodkiem. Oczywiscie ma to swoja cene. Jak wszystko gwarantujace jakosc. Czy Wieczorek i jego zespol oszacowal dobrze tego nie wiem. To co wiem ma doswiadczenie w generykach i to spore ale leki innowacyjne to zupelnie cos innego. Mowie w tym przypadku tylko tu o badaniach FIM na pacjentach. HV to troche inne dzialka ale przyklad wypadku we Francji kilka lat temu tez pokazuje ze tanio to nie zawsze dobrze. Problem generalnie z FIM jest taki ze jak ja spieprzysz to ciezko robic cos dalej bo albo konczysz rozwoj produktu bo np. byla za duza toksycznosc bo zle dobrales dawke lub konczysz pozniej bo dobrales dawke za niska i w Ph II nie bylo efektow. Kiedys pracowalem w grupie rozwijajacej produkt first in class, bylismy pierwsi w klinice ale dawka dobrana okazala sie za duza i badania PhII zostaly przerwane z powodu toksycznosci. Inne firmy weszly ze swoimi produktami tuz po nas mialy podobne problemy ale lepiej ustalily dawke (troche to uprâsczam bo byly tez inne problemy) i efekt jest taki ze one maja soje produkty na rynku a my nie.
Ja wieczorkowi dobrze zycze i mialem nadziej ze ta firma konsultingowa (naürawde dobra) cos poporze ale ta dzisiejsza informacja nie wrozy nic dobrego. Wedlug mnie opozni to opracowanie strategii rozwoju lekow innowacyjnych o ile to zobaczymy.

Co do MAB to tez sie zgadzam ze wejscie na rynek z bedzie super ale przeciwnicy to waga ciezka (wagon kasy na promocje) . Jesli bedzie na koniec 10% udzialow to tylko sie cieszyc.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA -0,47% 21,30 2026-06-10 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.