Akurat ten tysiąc na zamku dzisiaj to mój był, serio. Początkowo na fix stało na S 600szt po 8,00zl. Najpierw tescik podaży był czy coś nie stoi wyżej w ukrytej sprzedaży wartego zgarnięcia. Poszło 4tys na kupno po 8,20. Przebijalo całość, nie było nic, to cofneli. Potem ktoś dostawil skromne 100szt ale dawało to kurs in plus na 8,00zl. W to miejsce dostawiono ukryciak na S po 7,94, który został do końca. Zwracam uwagę że ukryciak poszedł nie na 8,00zl, czy np 7,99 co było by najbardziej sensowne aby sprzedać drożej. Wtedy dostawilem 1000szt po 8,00zl. Czy słusznie - zobaczymy
Co do "dystrybucji" na papierze to początkowo było przerzucane większość na lewo co miało ochronić przed utratą większej liczby akcji gdy był popyt. Raz zlecenie było pierwsze w kolejce, raz schowane za czymś malym. Często chwilę czekali aż ktoś sypie na lewo, często w sekundach zasypali sami do siebie wymierzoną ilość akcji żeby stworzyć wolumen na spadku i wrażenie że każdy większy popyt jest zasypywany. Jak już popyt został sparaliżowany to zaczęło się wystawianie wiekszych pakietów po prawej, ostatnio nawet po 2 duże zlecenia. I tu znowu - z racji na duże speady logicznym byłoby ustawianie się gdzies 1-2 grosze pod pierwszym zleceniem S, ale nie - ustawiane było sporo niżej pierwszego zlecenia S, co ma dawać zapewne wrażenie wielkiej chęci wyjścia z papiera i wzbudzać strach że "ściana" podaży się zaraz zawali.
Kolejna rzecz - zanizanie kursu nie ma tu charakteru constans tylko kaskadowych uderzeń. Idzie zrzut i natychmiastowa dostawka po prawej - wrażenie dociskajacej podaży, a na lewo dostawka i próba zebrania. Nie widzę jednak za tymi "strzałami" wielkiego oddawania ulicy, stąd może ta coraz wieksza nerwowość na arkuszu czy na bankierkach. Tego nie wiem napewno!
O grających komputerach, których ostatnio już nie widzę, ale były wielokrotnie co było wyraźnie widać bo się nawet zawieszaly, ukryciakach które znaczone są licznymi transakcjami (sami od siebie biorą) czy fakcie że akcji nie dystrybucję się na dołkach, może nie historycznych ale jednak dołkach, już nie będę wspominał. Wczorajsza akcja z walnieciem 5tys akcji z "dużego palca" po dobrym espi i wypałowaniu kursu - po prostu cud malina. Szacunek.
To tak w skrócie jeśli chodzi o wielką dystrybucję! Mam nadzieję że Was wkurzę mocno tym wpisem. Co ja tu robię - wiadomo, jestem akcjonariuszem więc zaglądam na forum mojej Spółki. Co Max tu robi - też wiadomo! Dorabia sobie żeby mieć czesne na studia! xD