Tak język polski to trudny język, ale chyba matematyka jest łatwiejsza, ale jak widać nie dla pana Zdezorientowanego.Mi się wydaje , że od 5 groszy do 13 groszy to jest 160%, a nie 60 %. Zeby przy cenie 13 groszy miec 60% to trzeba by było kupić akcje Blu po 8 groszy. Tylko, że jak ktoś czeka na cenę 5 groszy to żeby kupić po 8 groszy to trzeba mieć niezłe jaja, a nie jajeczka jak pan Zdezorientowany. No to jak pan taki mundry i zorientowany w sytuacji spółki, to powiedz pan , kiedy będzie w końcu ta upadłość, może mówili już o tym w telewizji ci na których się pan wzorujesz. Ja nie wzoruję się na wypowiedziach jak pan to mówisz mądrzejszych od siebie bo jeżeli chodzi o giełdę to tu mądrych nie ma. Jeżeli pan się wzorujesz to raczej giełda nie dla pana, panie Zdezorientowany.A na kim to się pan wzorujesz na premierze Pawlaku, może na Prezydencie Kaczyńskim, a może na wypowiedziach wybitnych analityków, którzy tak naprawdę wiedzą tyle co nic. Otóż panie Zdezorientowany spadki na giełdzie są i będą , a ja z zainteresowaniem będę obserwował jak panikarze pańskiego pokroju co to są niby tacy mądrzy będą wywalali akcje. Otóż panie Zdezorientowany nie będę tu panu tłumaczył na czym polega giełda i nie zwyciezcą jest ten co kupi akcje danej spółki za najniższą cenę, bo to nie sztuka. Ważne jest po ile te akcje się sprzeda. To, że kupisz pan te akcje po naprzykład 8 groszy, już wczesniej mając w podświadomości cenę 5 groszy, to po cenie 8 groszy kupisz śmieszną ilość akcji bojąc się zainwestować więcej. Co z tego, że może i zarobisz pan 60 % , ale z jakiej kwoty 500 zł. Panie Zdezorientowany giełda to psychologia i jeżeli nawet będzie cena 8 groszy to sytuacja się nie zmieni. Dalej nie będziesz pan wiedział co zrobić. Ja natomiast mam właśnie ubaw bo wiem jak będziesz sie pan miotał ,nie wiedząc co zrobić.