złodzieje z mobileformat s
http://zbiorowepozwy.org/newsy/270/mobile-formats-i-ptc-era-dochodzenie-w-sprawie-platnych-smsow
Pozew zbiorowy przeciwko PTC Era za niechciane SMSy
Podziel się tą informacją ze znajomymi! Kliknij lubię to!
Skomentuj
Twój Komentarz
Podpis
Anonim
2012-05-21
01:03:30
jesteśmy z mężem w Erze od 6 lat, ale po tych numerach z sms-ami stracą kolejnych abonentów mój rachunek do zapłaty to 1044,32 zł totalny kretynizm tym bardziej, że mąż w ciągu tych kilku lat wysłał może ze 8 sms-ów, bo jak twierdzi sms-y to szkoda czasu i woli zadzwonić, więc z kąd niby z jego nr tyle sms-ów poszło. Nie wiem jak rozwiązać ten problem, ale jutro się do nich wybieramy i kończymy współprace a miałam do nich duże zaufanie :(
Anonim
2012-05-21
Nie wiem poco jest ten urząd bo jest urzędem fasadowym pod publiczkę. Ten urząd działa w interesie operatora a nie klienta operatora. Mam problem z blueconnectem .Chodzi o szybkość transmisji danych ponieważ nie mogłem się dogadać w tej sprawie z operatorem zgłosiłem sprawę do UKE. W odpowiedzi otrzymałem propozycję sądu polubownego. Bardzo mnie to zdziwiło bo według mnie reakcja powinna być inna. Skoro ja płacę abonament i nie otrzymuję tego za co płacę to uważam że UKE powinien się sprawą zająć ostro a tymczasem oni proponują mi sąd polubowny tak jakby to była moja wina. Druga sprawa to taka że w ramach aneksu do umowy dostarczono mi modem który nie był sprawny. Reklamacja zajęła mi cztery miesiące bo co w ramach reklamacji modem został wysłany to wracał ten sam z adnotacją ze jest sprawny. W końcu uznana została reklamacja modem został wymieniony i dostarczono mi nowy ktory okazał się taką sama sprawnością jak poprzedni. Modem byl sprawdzany na czterech komputerach u mnie aby wykluczyć błąd komputera.
Anonim
2012-05-21
Do poprzedniego postu.Od grudnia nie zapłaciłem trzech faktur w reklamacji żądałem korekty faktur do tej pory telefonu mi nie zablokowali.
Anonim
2012-05-21
Mnie naciągneli na 325zł złożyłem reklamację rozpatrzyli negatywnie po 33dniach napisałem następne pismo z ksero stępla pocztowego czekam na odpowiedz,Jeżeli będzie negatywna przyłączam się do pozwu zbiorowego.Pozdrawiam oszukanych.
Anonim
2012-05-21
Mnie oszukali prawie na 200 zł. Nawet nie wiedziałam że mam włączoną tą usługę
Anonim
2012-05-21
Czekam na odpowiedź na reklamację do PTK Era. Po zakończeniu procedury reklamacyjnej przyłączę się do pozwu. e-mail: zbielawski@wp.pl
Anonim
2012-05-21
JA tez zostałam naciągnięta, piszę sobie z jakimś pożal się Boże radca prawnym ...ja swoje a on swoje. W ogóle nie odpowiada na moje zarzuty, nic mi nie udowodnili i nie mam zamiaru płacić. Póki co sama odliczyłam wartość smsów i zapłaciłam tylko za to co wygadałam. Niech się oni martwią. Już cała rodzina przeszła do Pley ja za 3 miesiące. Za błędy się płaci ale swoje!!!!
Anonim
2012-05-21
367 zł ale to będą ostatnia kasa jaką zapłacę po 8 latach!!!
Anonim
2012-05-21
Witam ! Właśnie odebrałem pismo tej samej treści . Z powyższego wnioskuję , że Pani radca traktuje wszystkie odwołania sztampowo . Otóż ja też nie przypominam sobie żadnego zaproszenia z ery do jakiejkolwiek śmiesznej gry. Również nie zapłaciłem jeszcze , ale dostałem sms-a , że jak nie zapłacę do 1.03. to zablokują mi rozmowy wychodzące , i proszę bardzo to jest to , co mnie przekonało po 12 latach w era do rozwodu z nimi , ani trochę nie będzie mi z tego powodu przykro , poczekam na rozwój sprawy. Pozdrawiam wszystkich "naciągniętych" i oszukanych!
Anonim
2012-05-21
właśnie odebrałem pismo (odpowiedź na moją reklamację do Mobile formats) napisane przez radcę prawnego stwierdzające, że moja reklamacja jest bezpodstawna, ponieważ cytuję: "organizator dokonał kwerendy systemowej, z której wynika że dokonał Pan subskrypcji usługi za pośrednictwem połączenia telefonicznego, a co za tym idzie system rozpoczął wysyłanie do Pana wiadomości sms, które łączyły się z obciążaniem konta". Kosztowało mnie to 130 zł (których na szczęście jeszcze nie zapłaciłem i nie zapłacę bo nie zgłaszałem się do konkursu). Wie ktoś może czy mogą udowodnić, że wcisnęło się tą "1" bo takie stwierdzenie to każdy może napisać (radca nie załączył żadnego dowodu - kwerendy). Pozdrawiam innych wkrótce już byłych abonentów ery
Anonim
2012-05-21
Witam zostałam naciągnieta na ponad 200,0 zł netto w ciagu 12 miesięcy !! Konsultantka w Erze powiedziała ze nie wie co to jest w ogole. szkoda słów.... 7 lat w Erze... chyab za długooo . przyłączam się do protestu beacia0@o2.pl
Anonim
2012-05-21
Jestem oburzona podstępem zastosowanym przez PTC Era wobec swych już utraconych - mam nadzieję - Klientów - !!! Jestem oburzona podstępnym złodziejstwem PTC Era - !!! Chcę zawiadomić okradzionych, by zwrócili uwagę na datę w bilingu, którego dokładnie dnia Era i z nią firma zewnętrzna - Mobile Formats, z którą NIKT Z NAS NIE PODPISYWAŁ UMOWY NA JAKIEKOLWIEK USŁUGI, ( A PRZECIEŻ TO PTC Era OGŁOSIŁA TEN "SWÓJ" KONKURS) I NIE MA PRAWA NAMI KUPCZYĆ !!!) przestała nam naliczać nieuzasadnione opłaty dzienne 4,88 zł., gdyż może to być powód odrzucania reklamacji i przedłużania sprawy w sądzie -...- piszę o tym, gdyż zobaczyłam, że mam naliczane powyższe niezrozumiałe opłaty 25.01.2011 r. - zadzwoniłam do Biura Obsługi Klienta Ery z karczemną awanturą i wyłączono mi przymusowe, nieświadome "uczestnictwo w konkursie" własnie 25.01.2011 r., tymczasem na bilingu ostatnie obciążenie mnie kwotą 4,88 zł. nastąpiło 17.01.2011 r. - !!! Tak więc jeśli zarządacie Państwo zwrotu kwoty do dnia awantury z konsultantką BOK, może się okazać, że przy roszczeniach finansowych otrzymacie odpowiedź, że np: "roszczenie jest nie uzasadnione", bo źle wyliczycie kwotę - !!!
Anonim
2012-05-21
witam.dołączam się do waszego grona ''naciągniętych" z pytaniem czy ktoś z was szanownych pisał podanie do mobile formats bo tak tylko można podobno walczyć o zwrot za rachunek
Anonim
2012-05-21
to nie tylko loteria milion u mnie,podłączyła się pod mój telefon firma awantis 74500,na żaden sms nieodpowiadałem,wszystkie kasowałem a i tak naliczono mi488złco minutę z czego połowę zarabia era slawek57.
Anonim
2012-05-21
WITAM WSZYSTKICH. U MNIE PODOBNA SPRAWA JEDNAKZE JA NIE WYSŁALEM ZADNEGO SMSA SPECJALNEGO ANI NIE POTWIERDZALEM UDZIAŁU W ZADNYM KONKURSIE!!! Z DNIEM OTRZYMANIA FAKTURY OKAZALO SIE ZE MUSZE ZAPLACIC DO KWOTY Z FAKTURY 150 ZŁ ZA WYSYLANE SMSY! PARANOJA!! JESTEM KLIENTEM JUZ 10 LAT I NA TYM SIE ZAKOŃCZY !!! PROSZE PISZCZE JESLI WIE KTOŚ CO Z TYM ZROBIĆ
Anonim
2012-05-21
Podobny problem jest ale nie wiem czy operator jest winny... Dziecko - za moją zgodą - wysłało jeden(!) SMS SPECJALNY (jak to oznacza operator) by zasilić/uaktywnić sobie grę internetową. W efekcie na komórkę zostało przesłane potwierdzenie. Według mojej wiedzy, przesłano wirus, który zaczął ponawiać ten "jeden" SMS, który wysłałam. Wysyłano nawet 16 sztuk SMS-ów na minutę! W sumie "kosztowało" to mnie ponad 300 sztuk SMS-ów!!!!!!!!!!!!! bo w końcu w bilingu wykazało... Operator wypierał się najpierw podczas rozmów tel. utrzymując, że można tyle SMS-ów wysłać ręcznie! Potem na piśmie twierdził, że właściwie naliczył opłatę! Aparat komórkowy kupiony na szczęście u tego operatora, więc się nie czepiali. Ciekawe tylko, że ŻADNE INNE SMS-Y NIE POWIELAŁY SIĘ!!!!! Sprawa jest w prokuraturze ale Urząd Inf. Elektron. już się wypiął. No i co: winny operator czy firma, która zleciła usługę? Pewnie nic z tego nie wyjdzie. Dołączę wtedy do pozwu na PTK, bo kto mi zwróci ok 3000zł?
Anonim
2012-05-21
nas też naciągnięto na 122zł tak jak poprzednicy rezygnujemy z przedłużenia umowy a w erze byliśmy siedem lat pa pa ERO Żadnej jedynki nie wciskaliśmy a musieliśmy zapłacić jak udowodnić że nic nie wciskaliśmy
Anonim
2012-05-21
Chamy i złodzieje za te manipulację na pewno stracą dużo klientów , ode mnie aż 3.
Anonim
2012-05-21
ja z zona jesteśmy w erze od 6 lat cała moja rodzina przeniosła telefony do ery. A teraz widać jak dba sie o klientów. A teraz napiszę jak durna jest ERA i ten cały mobile formats 3 dni pod rząd naliczali mi smsy po 4,88zł a 4 dnia na bilingu jest niby aktywacja sms-em MILION czyli najpierw mi naliczyli opłaty a potem jakbym wysłał im aktywację że zgadzam się na udział w konkursie IDIOCI na szczęśćie wszyscy odchodzą od ERY i kolejnych kilkunastu abonentów będą mieli mniej
Anonim
2012-05-21
Mnie naciągnęli na 375 zł i tak jak wszystkich odsyłają do mobile forms a tamci tłumaczą się, że organizowali to na zlecenie ERY. Jestem e erze od ponad 10-ciu lat i teraz wiem ,że stałych klientów mają gdzieś to ja zrobię to samo i o dwa abonamenty będzie w ERA mniej
Anonim
2012-05-21
Mnie naciągneli na 170 złotych!!! W ERZE jestem od 7 lat! już niedługo... tlumacza sie ze to nie onii, ze to ktos inny (mobile formts). Niech w takim razie mobile formats placi im abonment. ja juz nie bede.
Anonim
2012-05-21
Osoby których dotknął proceder prowadzony przez siec Plusa mogą wysłać sms o treści STOP na bezpłatny numer 8010 wtedy (jak poinformowało mnie biuro obsługi) skończy się problem z sms. Ja wysłałem i wkrótce po tym miałem tel. z automatu. Oczywiście z ofertą wzięcia udziału w loterii plusa. Jak na razie smsa żadnego nie dostałem od tego czasu. Ciekaw jestem tylko czy zażądają opłaty za telefon do 2601. Wtedy jeszcze pójdzie szczegółowa reklamacja i nie dostaną zapłaty za tel.
Anonim
2012-05-21
01:03:29
to jest najzwyklejsze złodziejstwo! wprowadzanie człowieka w błąd..... teraz się kryją jakimiś regulaminami...