Na początek chwila na autografy.
@łowca_łańcuchów, koko:
Dzięki. Tak, jestem ze Śląska. Jeśli nie powiedzie mi się na giełdzie, to zostanę analitykiem ;)
@J23
Trzymaj, trzymaj, ale nie za długo, lekarze mówią, że to nie zdrowo. ;)
No i czas na podsumowanie.
------------------------------------------------
Dzień czwarty - powrót króla mórz, rzek, wysp i półwyspów
W poprzednim odcinku: po śmierci niedźwiedzia zabitego łańcuchem, FIXer został wystrzelony w górę przez coś wydającego dźwięk szarżującego byka.
Dziś jeszcze przed porannym odsonięciem kurtyny, wczorajszy FIXer doleciał aż do 24,85. Dopiero na tym poziomie grawitacja dała o sobie znać. Gdy - chcąc nie chcąc - wrócił na ziemię, zobaczył przerażającą twarz bestii, która miała dziś wszystkich akcjonariuszy wziąć na rogi. Bestią tą okazał się być... stary wyleczony widłowy z listopada ubiegłego roku.
Zamiast byczych rogów w ręku trzymał widelec niczym Posejdon po odwyku, tupnięcie kopyta okazało się być rozdeptanym karaluchem, zaś prychnięcie... no cóż, zdarza się... nie miał przy sobie husteczki.
Tylko nieliczni wiedzą jak tragiczny los go spotkał po zesłorocznych wybrykach z niemal 17% sesją wzrostową. Rozbujany widłowy został w ramach odwyku przeniesiony na New Connect, gdzie w ramach leczenia miał równoważyć kursy drobnych spółek między 0,01 a 0,02 zł. Dziś mogliśmy się przekonać, iż leczenie, przynajmniej na razie zadziałało. Fasing większość dnia poruszał się między 23,90 a 24,00 zł. Myślałem, że zasnę... O, już 19:00? No to faktycznie zasnąłem.
Oczywiście zatrzymany wczoraj górnik łańcuchowy nie byłby sobą gdyby nie zauważył pewnego szczegółu na narzędziu pracy naszego nowego króla:
- Te! Francik! Antryj żeś zamiatoł tom szmatom na widłach?
- Jaką szm... aaa... nie, to mi spadło na głowę po drodze tutaj. Oni tym wczoraj na Krezusie balon łatali ale znów im powietrze ulatuje, chociaż pompują ile sił.
Sesja skończyła się w momencie gdy łańcuchowy z widłowym podrzucili widelec by zdjąc szmatę powiewającą niczym chorągiewka na wietrze. Czy podrzucone widły wbiją sie w sufit czy w ziemię? O tym już w następnym odcinku.
KOMUNIKAT:
Wyniki losowania Twojego Pechowego Numerka - zwyciężył akcjonariusz z transakcją numer 10, który to za pomocą JEDNEJ akcji, na pół godziny zbił kurs o 2,05%. Gratulacje.