Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,24 zł , zmiana od tamtej pory: 39,78%

Re: 15 maja 2019

Chodziku, oczywiście mogłabym się zobowiązać do wymaganych przez Ciebie klauzul, lecz tak sie zastanawiam nad tym czy nie lepiej jest po prostu ogłosić swoją prognozę wszem i wobec na forum każdemu do weryfikacji a nie wchodzić w "konspirację".
Tak jak Animetal_slave w przytoczonym przeze mnie poście. Kazdy widzi i może zweryfikować. Co więcej, prognozowanie jest dosć trudne  a utrafienie w dna i szczyty szczególnie - duze ryzyko - rzadko też  kiedy udje się wykorzystać cały ruch, nieprawdaz?. Twoja analiza  może się okazać trafiona w punkt, tylko czy sadziszz że jednorazowe trafienie może zmienić nastawienie wielu forumowiczów do Twoich predykcji? Dlatego też uważam że wdawanie się w spór z wątpiącymi to strata energi i niepotrzebne zaangazowanie emocjonalne. Masz jakaś wiedze, to się dzielisz i widzimy czy się sprawdza czy nie ( przynajmniej ogólne załozenia). A że giełda jest giełda to też czasem w trakcie rozwijania sie sytuacji podejmuje się decyję o zmianie strategii. Ja tak zrobiłam na BOSiu wchodząc po 7 PLN dojechałam powyżej 9,00 bo widziałam ze rynek nie ma siły obserwujac notowanie. Chodź jak pisałes należało przybić rece do blatu zeby nie wyskakiwać w biegu. Kazdy ma swój rozum Koledzy którzy śa od jakiegos czasu Twoimi przeciwnikami łatwo strony nie zmienią. Wymagałoby to dużo wiekszej próbki Twoich umiejetości analitycznych niż jeden Tauron, ale to tez nie jest skuteczne. Dobrą weryfikacją byłoby zamieszczenie PITu z giełdy z kilku lat żeby pokazać skuteczosć swoich metod, ale do tego nie namawiam tylko wskazuję 100% wskaźnik skutecznosci każdego inwestora. Roznych ściemniaczy jest mnówstwo jak i zagubionych, niedoświadczonych i niedouczonych  owieczek które myśla ze na giełdzie się tylko zarabia a jak dostana po łapach to szukają swego "guru" ktory poprowzadzi za rączkę.
 A co Ci szkodzi samemu stworzyć takiego bloga na którym dzielisz się swoimi przemyśleniami co do rynku czy poszczególnych spólek bo przecież jakaą potrzeba dzielenie się swoją wiedzą w Tobie jest. Piszesz książkę - mozna opisane w niej techniki przymierzyc do rynku i wykazać się przed publiką. Publika lubi gotowe rozwiazania, nie chce jej się przeczytać 20-30 lektur z kanonu inwestora. Bedą Cię wielbić jak kilka razy utrafisz z prognozami, znienawidzą jak pójdzie inaczej, ale to zapewne wiesz. Jak po kilku latach przerwy kiedy mocno oberwałam na walutach ale wcześnie zarobiłam na akcjach wróciłam na rynek. Sprzyjało mi szczescie bo przez pól roku potroiłam kapitał na GNB, Trakcji, ABC Dacie, KGHM, i Bosiu a teraz jak i Ty chronię to co zdobyłam. Przyczuniła się do tego intuicja a intuicja to nieswiadoma kompetencja czyli wczesniej nabyta wiedza która została dobrze wykorzystana, widziałam jak na tych spólkach tworzyły się formacje prowzrostowe i miałam szczeście ze się zrealizowały według założeń. Ale też wiem że mozna się mocno pomylić dlatego ochrona kapitału to teraz dla mnie priorytet. Mnie się udało te 7-9 razy z rzedu  wejsć w rynek w dobrym momencie i wyjsć z pokaźnym zyskiem, jednakze sama nie odwazyłabym się dawać 100% rekomendacji innym wtedy. Gdybym opublikowała to prognozy być moze czesć osób wzieło by mnie za alfe i omegę w inwestowaniu, ale ja sama wiem że to było duzo szczescia, ( choć oczywiscie na bazie wiedzy), jednakze kolejne prognozy mogły by być całkiem błedne ( ja to wiem bo to giełda jest) Ale zachecam Ciebie Chodziku do dzielenie się swoimi przemysleniami na forum. bo jesteś analitycznie duzo silniejszu od 90% graczy ale zawsze powinno być zastrzeżenie że nawet formacja z wyskokim prawdopodobieństwem spełnienia może zostać zanegowana, bo chyba nie wszyscy to wiedzą.  Pozdrawiam serdecznie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOS -1,36% 10,12 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.