a podobno analfabetyzm w Polsce już zlikwidowano ...więc znowu jestem wyjątkiem choć raczej nie jest to powód do dumy więc przepraszam wszystkich czytelników plus szczególnie tych których spotkała kara aby mnie edukować z języka polskiego .... nie powiem że to się nie powtórzy bo jest jak jest ... żeby nie było ja mam nawet maturę i nawet dostałem się na studia ekonomiczne Obajtka wyrzucono ze szkoły...mnie nie wyrzucono bo ja sam przerwałem studia których już nie dokończyłem...
a tymczasem nawet cena złomu z urządzeń elektrowni przekracza koszty związane z wyburzeniem ...przykładem jest spółka ZEPAK która przeprowadzała takie wyburzenie....był a może dalej jest program Złomiarze.... a jeszcze wiele urządzeń ma dalej swoją wartość i można je odsprzedać do państw które nie przywiązują wagi do ochrony klimatu i kopcą spalając węgiel w poniższym artykule wspominają o Ukrainie jako zainteresowaną takimi używanymi urządzeniami z elektrowni które będą zamykane ,,,choć osobiście uważam że da się zrobić żeby były aktywa rentowne przerabiając na współspalanie węgla czy na samą biomasę wspartej dopłatami z z rynku mocy ....tak na wszelki wypadek dywersyfikować wykorzystywane paliwa.. gdyby pojawiały się okresy że jednak taka produkcja będzie tańsza niż z gazu ...bo nie znamy przyszłej ceny gazu
zamykane elektrownie węglowe "wyjadą" na Ukrainę ? Jest propozycja
https://energia.rp.pl/elektroenergetyka/art41511981-polskie-elektrownie-weglowe-wyjada-na-ukraine-jest-propozycja