Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,70 zł , zmiana od tamtej pory: -57,20%

Occupy Mars vs Grenn Hell - początki Early Access

Zainteresowałem się spółką niedawno, po przeczytaniu informacji o pierwszych wynikach sprzedaży gry Occupy Mars. Gdy zauważyłem, że jeszcze nie było praktycznie żadnego wzrostu postanowiłem szybko nabyć trochę akcji. Nie zastanawiałem się długo ponieważ przypominam sobie historię i statystyki Creepy Jar oraz ich przygodę z podobną grą, jaką jest Green Hell
Krótkie porównanie:
- premiera „Green Hell” we wczesnym dostępie miała miejsce 29 sierpnia 2018 r. Po trzech tygodniach poprzez platformę Steam sprzedano ok. 67 000 sztuk gry a 170 000 osób umieściło produkcję na liście życzeń. Ocena gry w tamtym czasie to 85% pozytywnych recenzji.
- Szacunkowa ilość sprzedanych egzemplarzy gry „Occupy Mars: The Game'’ wyprodukowanej przez Pyramid Games, na platformie Steam, tydzień po udostępnieniu gry we wczesnym dostępie: 24 500 szt., Wishlista 312 tyś osób i 82% pozytywnych recenzji od osób które spędziły w niej ponad godzinę.
Cena akcji Creepy Jar w dniu premiery Green Hell w early access to 85 zł, maksimum osiągnięte 20 lipca 2020 roku to 1355 zł. Wzrost o 1594% w przeciągu dwóch lat. Proporcjonalnie, zakładając podobną skalę sukcesu produkcji, za dwa lata akcje Pyramid powinny latać po ok 400 zł :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PYRAMID -0,90% 11,00 2025-09-29 09:24:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.